Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel negara | wilayah Warta Pamrentah LGBTQ News Uganda USA

Uganda lagi mburu penyihir LGBTQ anyar

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Serangan profil dhuwur liyane ing komunitas LGBTQ UGANDA sing wani dicathet minggu kepungkur nalika Seksual Minoritas Uganda (SMIG) kudu ditutup.

sexualmanoritiesuganda.com ora bisa digayuh. Ing mburi domain iki ana organisasi kanthi jeneng: Seksual Minoritas Uganda (SMUG)

Apa Uganda isih aman kanggo pengunjung LGBTQ?

Organisasi sing wani iki ditemtokake kanggo tugas sing ora mungkin kanggo mbantu komunitas LGBTQ ing Uganda. Komunitas iki wis diserang wiwit 1902 nalika homoseksualitas dikriminalisasi ing pamaréntahan Inggris.

Saliyane ing Inggris, aktivis anti-gay lan ekstremis agama Amerika ngyakinake pimpinan ing Kampala supaya luwih brutal nglawan komunitas LGBTQ.

Ing 2014 ing Springfield, MA, USA (SMUG), sing diwakili dening Pusat Hak Konstitusi (CCR) lan co-counsel, muncul ing pengadilan kanggo mbantah manawa tuntutan hukum federal marang Presiden Abiding Truth Ministries Scott Lively kudu diadili. Rolas anggota SMUG lelungan saka Uganda kanggo argumentasi, lan siji aktivis teka saka Latvia, ing ngendi Lively uga wis makarya kanggo nyabut hak-hak dhasar komunitas lesbian, gay, biseksual, transgender, lan interseks (LGBTI).

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Scott Douglas Urip (lair ing Desember 14, 1957) minangka aktivis, penulis, pengacara, lan presiden Abiding Truth Ministries, klompok anti-LGBT sing adhedhasar ing Temecula, California. Dheweke uga dadi pendiri klompok Watchmen on the Walls sing berbasis ing Latvia, direktur negara bagian California saka American Family Association, lan juru bicara Oregon Citizens Alliance. Dheweke ora kasil nyoba kapilih dadi gubernur Massachusetts ing taun 2014 lan 2018.

Dheweke nulis buku sing ngaku wong homo misuwur ing Partai Nazi lan ana ing mburi kekejaman Nazi. Dheweke njaluk supaya kriminalisasi "advokasi umum homoseksualitas" nganti 2007. Dikenal kanthi akeh minangka insinyur Undhang-undhang Anti-Homoseksualitas Uganda, 2014, dheweke menehi sawetara rembugan karo anggota parlemen Uganda sadurunge ngrancang RUU Anti-Homoseksualitas. ing Uganda.

Tanggal 3 Agustus 2022, pamrentah Uganda mrentahake SMUG supaya langsung ditutup.

SMUG ngirim pernyataan perpisahan iki menyang akun Twitter ing dina sing padha, ujar:

Dina Rebo, 3 Agustus 2022, Biro Nasional kanggo Organisasi Non-Pemerintah (LSM Biro), badan pemerintah sing ngatur LSM ing Uganda, mungkasi operasi Seksual Minorites Uganda kanggo nonregistrasi karo Biro NGO.

Perlu dicathet yen ing 2012, Frank Mugusha lan liya-liyane nglamar Biro Layanan Registrasi Uganda (URSB) miturut bagean 18 saka Undhang-undhang Perusahaan, 2012 kanggo leladen jeneng perusahaan sing diusulake. Ing layang tanggal 16 Februari 2016, URSB nolak aplikasi kanggo cadangan jeneng "Minoritas Seksual Uganda" amarga jeneng kasebut "ora dikarepake lan ora bisa didaftarake yen perusahaan sing diusulake bakal digabung kanggo nganjurake hak lan kesejahteraane. Lesbian, Gay, Biseksual, Transgender, lan Queer wong, sing wong-wong sing melu aktivitas sing dilabeli tumindak pidana miturut sec.145 saka Penal Code Act. Putusan kasebut dijunjung dening Pengadilan Tinggi Uganda.

Penolakan kanggo legalize operasi SMUG sing ngupaya kanggo nglindhungi wong LGBTQ sing terus ngadhepi diskriminasi utama ing Uganda, aktif diwanti-wanti dening para pemimpin politik lan agama, minangka pratondho sing jelas yen pemerintah Uganda lan lembaga-lembaga kasebut tetep lan ngrawat jender Uganda lan minoritas seksual. minangka warga kelas loro. Iki luwih kompromi upaya kanggo nuntut layanan kesehatan sing luwih apik lan nambah lingkungan sing wis molah malih kanggo komunitas LGBTQ.

"Iki minangka perburuan penyihir sing jelas sing didhasarake ing homofobia sistematis sing didhukung dening gerakan anti-gay lan anti-ender sing wis nyusup kantor umum sing ngarahake pengaruhe undang-undang kanggo mbusak komunitas LGBTQ." Frank Mugiaha, Aktivis gay Uganda, ujar.

Telpon kanggo tumindak

  1. Kita nggusah Pamrentah Uganda minangka penandatangan instrumen hak asasi manungsa internasional lan regional utama, kanggo njunjung kewajiban kanggo nglindhungi kabeh wong Uganda tanpa preduli saka orientasi seksual, identitas jender, ekspresi, lan karakteristik jinis.
  2. Kita nggusah institusi penegak hukum supaya ora nggunakake pronouncement Biro NGO minangka alat kanggo mburu penyihir, ngganggu, nyiksa, lan kanthi sewenang-wenang nangkep anggota SMUG lan kabeh Komunitas LGBTQ ing Uganda, amarga iki kanthi otomatis nambah lingkungan sing wis musuhan.
  3. Mitra bilateral kudu terus dialog karo Pamrentah Uganda babagan njunjung Kebebasan Bersatu lan Majelis lan hak asasi manungsa kanggo kabeh ing watese.
  4. Kita uga ngajak kabeh organisasi masyarakat sipil supaya bisa ngomong kanthi kuat lan solidaritas karo SMUG lan kabeh Komunitas LGBTQ Uganda.

Tanggal 7 Maret 2014, CEO saka Dewan Pariwisata Uganda, Stephen Asiimwe kepengin ngundang jangkar CNN Richard Quest menyang Uganda. Ing acara media ing pameran dagang Travel and Tourism ITB ing Berlin, dheweke njaluk penulis iki kanggo ngenalake Richard. Richard Quest, wong gay, wegah ketemu Stephen nanging sarujuk.

Obrolan iki nyebabake CEO Uganda kanthi terang-terangan ngandhani eTurboNews publisher Juergen Steinmetz, sing Uganda nampani turis gay menyang negara Afrika Wétan karo tangan mbukak.

Iki diterbitake ing Maret 7, 2014, ing eTurboNews lan nampa respon gedhe tenan.

Miturut Pak Asiimwe, "ora ana pengunjung gay ing negara kita sing bakal diganggu utawa ora ditampa kanthi alesan mung dheweke bisa dadi gay. Kawicaksanan budaya penting ing Uganda. We takon pengunjung kanggo ngormati wong. Iki kalebu ndemek ing umum, umpamane, utawa melu jinis karo bocah-bocah.

Kalih taun salajengipun, tanggal 7 Agustus 2016, eTurboNews kacarita gropyokan brutal dening polisi Uganda ing panggonan wengi kerep dikunjungi dening pengunjung lan LGBTQ Ugandans.

Iku dijaluk duta US Deborah R. Malac kanggo ngetokake statement condemning polisi brutalitas marang komunitas LGBT The crackdown iki diarahake marang komunitas LGBT. Sawetara wong dilaporake tatu.

Duta Besar AS dikirim ing homepage Kedutaan Besar AS: Aku dismayed kanggo krungu akun saka gropyokan polisi bengi ing acara tentrem ing Kampala kanggo ngrameke Uganda Pride Week lan ngenali talents lan kontribusi saka masyarakat LGBTI negara. Kasunyatan manawa polisi dilaporake ngalahake lan nyerang warga Uganda sing nindakake kegiatan tentrem ora bisa ditampa lan ngganggu banget.

Ing taun 2019, calon presiden Demokrat AS nalika iku lan mantan Wakil Presiden AS Joe Biden ngandhani para pamirsa CNN yen dheweke kapilih dadi presiden, dheweke bakal mbukak bagean Departemen Luar Negeri AS kanggo menehi sanksi marang negara-negara amarga nglanggar hak asasi manungsa kanggo wong LGBT ing endi wae ing saindenging jagad.

Iki minangka respon kanggo upaya ing Uganda kanggo nggawe kegiatan seksual LGBTQ minangka pelanggaran modal maneh.

Kabiza Wilderness Safari sing berbasis ing Uganda ujar manawa Uganda tetep dadi tujuan sing aman kanggo lelungan LGBTQ. Perusahaan nerangake ing situs web manawa jaminan kasebut ditindakake dening Kementerian Pariwisata Uganda lan Dewan Pariwisata Uganda.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...