Presiden Uganda Nggawe Apik kanggo Mbukak Maneh Ekonomi

HE Yoweri Museveni - Gambar duweni gou.go.ug
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Presiden Uganda Yoweri Museveni wis nindakake pidato taun anyar kanthi menehi arahan supaya bisa mbukak ekonomi maneh 2 minggu sawise sekolah dibukak maneh tanggal 10 Januari 2022.

Print Friendly, PDF & Email

Pembukaan maneh diwiwiti kanthi sektor pendhidhikan, sing wis entuk kunci kunci paling dawa ing saindenging jagad sawise 2 taun ditutup kanthi langkah-langkah liyane kaya sing dituduhake ing ngisor iki.

Sektor transportasi, sing wis beroperasi ing 50%, mbukak kanthi lengkap, nanging kanthi SOP sing dibutuhake kayata nganggo topeng uga vaksinasi lengkap dening kru kendharaan layanan umum lan wisatawan. Aula bioskop lan acara olah raga uga wis diijini beroperasi kanthi SOP.

Pertunjukan seni, konser, lan papan hiburan dibukak ing tengah wengi ing dina Senin, 24 Januari, kanthi hiburan malam sing njeblug ing pemandangan amarga sawetara wong sing seneng nari ing bar lan klub wengi ing countertops ing droves kanggo ngeculake uap sawise 2 taun. kunci Total.

Bodabodas (taksi montor), Nanging, wis didhawuhi kanggo terus mirsani jam jam 1900 kanggo 0530 jam amarga padha wis blacklist kanggo nimbulaké rasa ora aman.

Ing pratelan sing ditanggepi babagan pembukaan maneh dening juru bicara polisi Uganda Fred Enanga, dheweke ngakoni manawa penting kanggo bisnis lan sektor kayata budaya, perhotelan, lan ekonomi wengi kanggo kesinambungan lan kaslametan, miturut peta dalan negara kasebut.

Enanga ngandika: "Iki minangka tandha wiwitan urip wengi lan lelungan kanggo mbangun maneh. Iki kalebu macem-macem kegiatan ing kutha lan pusat kutha antarane jam 7 sore nganti 6 esuk, kalebu pub, klub, kafe, restoran, toko, bioskop, bioskop, konser, lan transportasi.

"Mulane, iki minangka pembalap penting kanggo pariwisata, luang, lan pertumbuhan bisnis ing kutha, kutha, lan deso. Wis ana panjaluk dhuwur kanggo klub wengi, lan hiburan sosial, bar, lan sauna uga gerakan sing ora diwatesi kanggo para pengendara. Kabeh padha bungah.”

Nanging, dheweke ngelingake masarakat supaya kabeh wong kudu netepi protokol kesehatan lan safety sing dibutuhake kanggo nyuda panyebaran COVID-19 mung amarga nganggo topeng lan syarat jarak sosial banget longgar ing klub wengi, bar, lan diskotik.

Dheweke nambahake manawa bukaan maneh bakal nambah jumlah kasus anyar. Mulane, penting kanggo kabeh wong kanthi ati-ati ngatur bukaan maneh kanthi cara sing paling aman. Iki kalebu sistem ventilasi ing kabeh papan, stasiun sanitasi ing kabeh klub, frekuensi jadwal reresik sing tambah, lan panyebaran staf sing terlatih sing wis ngerti babagan kontrol manajemen massa.

Asil tes COVID-19 sing ditindakake tanggal 19 Januari 2022, dikonfirmasi 220 kasus anyar; 160,572 kasus kumulatif; 99,095 pulih kumulatif; lan 12,599,741 total dosis sing diwenehake saka 42,000,000 populasi, sing nuduhake kira-kira 30%.

Kabar liyane babagan Uganda

#uganda

#ugandaekonomi

#ugandnightlife

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar