Wong Uganda kejiret ing aksi kekerasan ing Afrika Selatan

KAMPALA, Uganda (eTN) - Asil saka kabijakan manuk unta Presiden Afrika Selatan Thabo Mbeki marang acara ing Zimbabwe, ing ngendi dheweke terus muter peran sing paling diragukan kanggo ndhukung skema retensi anti-konstitusional lan militer gabungan dening Presiden Zimbabwe Robert Mugabe lan goons kang, saiki wis nyebar menyang lurung-lurung ing Afrika Kidul.

KAMPALA, Uganda (eTN) - Asil saka kabijakan manuk unta Presiden Afrika Selatan Thabo Mbeki marang acara ing Zimbabwe, ing ngendi dheweke terus muter peran sing paling diragukan kanggo ndhukung skema retensi anti-konstitusional lan militer gabungan dening Presiden Zimbabwe Robert Mugabe lan goons kang, saiki wis nyebar menyang lurung-lurung ing Afrika Kidul.

Ing angin puyuh saka paling kamungkinan politik inspirasi panganiaya geng, akeh resembling milisi ing Zimbabwe dhewe, pengungsi saka negara saiki golek piyambak diangkah, diburu mudhun, diantemi munggah lan malah matèni ing akeh nomer. Pelaku nuduhake kabeh pratandha diatur lan njupuk petunjuk saka ndhuwur, kanggo nggayuh agenda politik kanthi cara kekerasan. Prilaku kaya ngono sadurunge mung dikenal saka rezim diktator sing represif ing Afrika lan kebangkitan taktik kasebut ing Afrika Kidul nyebabake lonceng weker ing bawana lan ing saindenging jagad.

Sawetara wong Uganda sing manggon ing Afrika Kidul lan ngunjungi saiki uga dilaporake kejiret ing acara kasebut, kelangan properti, bisnis diserang, diantemi lan paling ora ana siji kasus sing dilaporake babagan wong Uganda sing pungkasan ing rumah sakit koma. . Laporan media ing Uganda nyatakake keprihatinan kanggo kanca-kanca Uganda ing Afrika Kidul, utamane ing Johannesburg, nalika sumber diplomatik muter kahanan kasebut kanthi cara sing khas.

Acara kasebut tragis, amarga Afrika lan jagad beradab liyane wis suwe nganggep Afrika Kidul minangka crita sukses demokrasi Afrika sing berkembang lan nyedhiyakake kepemimpinan kontinental, kabeh saiki wis dirusak. Nanging, sing paling mbingungake yaiku kasunyatan serangan brutal sing ditindakake marang kanca-kanca Afrika, sing negarane dhewe sajrone taun-taun apartheid Afrika Selatan menehi perlindungan lan papan perlindungan kanggo wong Afrika Kidul sing melu perjuangan pembebasan lan wong-wong sing milih diasingake kanggo uwal saka rezim oppressive. . Lan nalika Thabo Mbeki ngomong babagan nggawe komisi penyelidikan, penerus sing paling mungkin, Jacob Zuma, wis ngomong maneh kanthi terus terang lan ngukum kekerasan kanthi cara sing paling kuat.

Beda karo Mbeki, Presiden Zambia Mwanawasa wis muncul minangka juara saka rakyat Zimbabwe sing ditindhes. Muga-muga luwih akeh pimpinan Afrika ngetutake pimpinane lan ora mung ngomongake kasunyatan marang pimpinan rezim Zimbabwe, nanging tindakake iki kanthi tumindak konkrit kanggo nulungi populasi sing umume mlarat, keluwen lan sejatine disandera dening pimpinan sing diarani.

Fédération Internationale de Football Association (Federation Internationale of Football Association) utawa FIFA, uga badan olahraga global liyane, sing arep nyerahake kejuaraan utama menyang Afrika Kidul, nuduhake pratandha kuwatir sing ana ing wates gupuh cilik, sadurunge World Football 2010. cangkir. Gangguan daya sing terus-terusan, samesthine bakal dadi luwih elek ing wektu sing cedhak, digabungake karo tingkat kejahatan sing wis serius, sing ing jaman kepungkur asring uga melu turis, wis nggawe keraguan babagan kemampuan pamrentah Afrika Selatan kanggo siyap kanggo acara olahraga paling gedhe ing jejere Olimpiade. , mestine diwiwiti rong taun wiwit saiki. Ing babagan iki, Afrika Kidul ngeculke kabeh Afrika amarga nggawa sorotan maneh ing bawana amarga alasan sing salah.

About penulis

Avatar saka Linda Hohnholz

Linda Hohnholz

Editor ing pangareping kanggo eTurboNews adhedhasar ing eTN HQ.

Nuduhake ...