negara | wilayah Italia Rapat (MICE) music News Ukraine

Ukraina minangka Pemenang! Iku resmi!

Kalush Orchestra
Juara Eurovision 2022
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Juri ora pengin kedadeyan, nanging Kontes Lagu Eurovision, kadhangkala dicekak ESC lan asring dikenal mung minangka Eurovision diparengake lagu nomer siji kanggo Republik Ukraina.

Eurovision minangka kompetisi nulis lagu internasional sing diselenggarakake saben taun dening Uni Penyiaran Eropa, sing nampilake peserta sing utamane makili negara-negara Eropa. 

Juri lan penonton TV saka saindenging Eropa diidini milih. Penonton ing Eropa bisa ngganti juri ing acara ing Turin, Italia Setu wengi lan menehi Ukraina juara kanggo 2022.

Sawise skor juri ditabulasi, mlebu Inggris Space Man dening Sam Ryder mimpin Pack karo 283 TCTerms, karo Swedia lan Spanyol cedhak konco karo 258 lan 231 TCTerms, nanging kita kabeh ngerti, iku mung setengah saka crita.

Sawise woro-woro voting sing nggegirisi, dicethakaké manawa Ukraina ngaku paling dhuwur ing publik saka saindhenging Eropah lan Australia kanthi 439 poin.

Kanthi jumlah kasebut dikumpulake, Ukraina ngaku menang kanthi 631 poin sakabèhé.

Iki minangka kamenangan kaping telu negara kasebut, sawise kamenangan ing taun 2004 lan 2016. Para pamirsa TV diidini milih liwat telpon, kajaba negarane dhewe.

Ukrainia Kalush Orchestra menang Eurovision kanthi lagu Hip-hop "Stefania."

Nalika menang acara kasebut, Ukraina bakal dadi tuan rumah Eurovision 2023. Pernyataan ing ngisor iki dirilis:

We congratulate Ukraina lan Kalush Orchestra ing menang lan kinerja paling apik. Saiki kita bakal miwiti ngrancang kanggo 2023 kanthi menang penyiar UA: PBC.

Temenan, ana tantangan unik kanggo dadi tuan rumah kompetisi taun ngarep.

Nanging, kaya ing taun-taun liyane, kita ngarep-arep kanggo ngrembug kabeh syarat lan tanggung jawab sing ana ing hosting kompetisi karo UA: PBC, lan kabeh pemangku kepentingan liyane, kanggo mesthekake yen kita duwe persiyapan sing paling cocok kanggo Kontes Lagu Eurovision kaping 67.

Carane ora iku bisa?

Saben penyiar sing makili negarane milih pemain (maksimal 6 wong) lan lagu (maksimal 3 menit, ora dirilis sadurunge) liwat pilihan televisi nasional, utawa liwat pilihan internal. Saben negara bebas mutusake yen ngirim bintang nomer 1 utawa bakat anyar sing paling apik sing bisa ditemokake. Dheweke kudu nindakake sadurunge pertengahan Maret, tanggal pungkasan resmi kanggo ngirim entri.

Pemenang Kontes Lagu Eurovision bakal dipilih liwat 2 Semi-Final lan Grand Final.

Biasane, 6 negara kanthi otomatis wis kualifikasi kanggo Grand Final. Sing diarani 'Big 5' - Prancis, Jerman, Italia, Spanyol, lan Inggris - lan negara tuan rumah.

Negara-negara sing isih ana bakal melu ing salah siji saka rong Semi-Final. Saka saben Semi-Final, 10 sing paling apik bakal nerusake menyang Grand Final. Iki ndadekake total peserta Grand Final dadi 26.

Saben tumindak kudu nyanyi langsung, nalika ora ana instrumen sing diidini.

Sawise kabeh, lagu wis dileksanakake, saben negara bakal menehi rong set 1 nganti 8, 10, lan 12 poin; siji pesawat diwenehi dening juri saka limang profesional industri musik, lan siji pesawat diwenehi dening pamirso ing ngarep. Penonton bisa milih liwat telpon, SMS, lan liwat aplikasi resmi.

Amarga keadilan, sampeyan ora bisa milih negara sampeyan dhewe.

Mung negara sing melu voting Semi-Final, bebarengan karo 3 saka 6 negara pra-kualifikasi. Kang negara njupuk bagéyan lan milih kang Semi-Final ditemtokake dening supaya disebut- Undian Alokasi Semi Final ing pungkasan Januari.

Ing Grand Final, juri lan penonton saka kabeh negara peserta bisa milih maneh, sawise 26 finalis wis tampil.

Sawise jendhela voting wis ditutup, presenter bakal nelpon marang juru wicara ing kabeh negara peserta lan njaluk wong-wong mau kanggo mbukak titik juri langsung ing udhara.

Sabanjure, poin pamirso saka kabeh negara sing melu bakal ditambahake, lan dicethakaké saka sing paling murah nganti sing paling dhuwur, sing puncaké ing puncak sing pungkasane bakal mbukak pemenang Kontes Lagu Eurovision kaping 64.

Pemenang bakal tampil maneh, lan njupuk mikropon kaca sing apik piala. Negara sing menang kanthi tradisional bakal diwenehi pakurmatan dadi tuan rumah Kontes Lagu Eurovision sabanjure.

Ing 2014 Eurovision Conchita Wurst ngandika, jenggot dheweke ora 100% nyata, taun iki sentimen politik bisa uga wis dipengaruhi menang longsor kanggo negara perang-suwek.

Temenan, Grand Prix dipengaruhi dening invasi Rusia ing Ukraina. Seniman Rusia ora diijini saingan.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar