Warta Breaking Travel Tujuan News Pariwisata News Wire Plancongan Trending Ukraine WTN

Ukraina, Napa Dheweke Terus Nyiksa Sampeyan?

Perayaan Charkiv 2011 - gambar dening Max Habertroh
ditulis dening Max Haberstroh

Wis sewulan kepungkur wiwit Ukraina wis mandhek tenan 'urip' - cara sing. Nanging negara kasebut isih ana, lan luwih akeh: Ukraina isih urip, sanajan wong-wong Ukrainia ngadhepi guncangan pamboman, strangling lan karusakan bertahap saka kutha-kutha lan kutha dening tentara sing nyerang, lan karusakan sing terus-terusan ing sisih negara. Ukrainians, kepunjulen wedi lan kasangsaran, saiki convulsing donya kanthi wani, toleransi, lan sregep. Ukrainians nuduhake agresor - lan donya - carane sijine kamardikan, demokrasi, ngormati ing cekak. Apa kita sinau kuliah - ing Rusia lan ing Kulon? 

Medeni perang Putin ing Ukraina nuduhake outlines nguwatirake saka 'perang proxy' antarane 'Kulon' lan Rusia. Nanging perang iki uga duwe sejarahe, nuduhake agresivitas Putin sing ora bisa dikira lan kegagalan Eropa wiwit wiwitan taun 1990-an, kanggo ngyakinake Rusia sing kena pengaruh huru-hara - lan wargane sing umume disillusioned - yen negara gedhe iki sacara geografis, budaya lan babagan 85 saben sen saka sawijining populasi minangka bagéan penting ing Eropah, uga, temtunipun, embattled Ukraina.

Asil saiki meh ora luwih elek, amarga kita nyekseni kutha-kutha ing Ukraina dadi reruntuhan, wanita nekat mlayu saka omah-omah karo anak-anake, lan ninggalake bojone kanggo nglawan para penjajah.

"Ora, aku ora manggon ing sangisore langit manca,

Sheltering ing ngisor swiwi manca:

Aku banjur manggon karo bangsaku,

Ing kana, wong-wongku, ora seneng, "

Pujangga sing mantep Anna Akhmatova, lair ing taun 1889 cedhak Odessa, nulis baris kasebut. Padha bisa uga cocog karo kahanan ing Kiev saiki, nanging geguritan nuduhake kutha beleaguered Leningrad nalika Perang Donya II. Ilya Ehrenburg, lair ing Kiev, sing nginep pirang-pirang taun ing Paris, nanging ing taun 1945, sawise kebrutalan Nazi diakhiri, ngira yen "biyen Rusia wis dadi bagéan saka Eropah, sing dadi pembawa tradhisi, sing terus-terusan. kendel dheweke, tukang bangunan lan pujangga dheweke "(saka Harrison E. Salisbury, "The 900 Days - Pengepungan Leningrad", 1969).

Wis pirang-pirang dekade sawisé Perang Donya II, kita ngimpi manawa tentrem bakal ana ing Eropah, lan pamaréntah Rusia apa wae, ngelingi Leningrad, Stalingrad utawa Kursk, lan kasangsaran sing kudu ditindakake dening para penjajah Nazi-Jerman, ora bakal nglawan perang maneh.

Impen kita wis metamorphosed menyang ngipi elek sing dadi nyata.

Kasunyatan sing kejam kanggo ndeleng Rusia lan Ukraina, loro negara adhine kaya saiki, perang saiki! Retro-imperialis koyone wis ora kejawab panggilan tangi pas wektune sing resounded saka perang sadurungé ing ex-Yugoslavia, Timur Tengah lan Afghanistan, mung kanggo sawetara jeneng. Kajaba iku, dheweke kaya-kaya lali babagan peran sing dimainake.

Ukraina wis bola-bali digandhengake karo crita medeni, nanging iki minangka panglipur? Taras Shevchenko, pujangga nasional abad ka-19 ing negara kasebut, nulis: "Negaraku sing ayu, sugih lan gemilang! Sapa sing ora nyiksa kowé?” (saka Bart McDowell lan Dean Conger, Journey Across Russia, National Geographic Society, 1977). Lahan pertanian sing nggegirisi sing ndadekake Ukraina dadi keranjang roti Rusia mesthi dadi alesan sing apik kanggo perang, lan perang sipil Rusia wiwit taun 1918 nganti 1921 pancen angel banget kanggo Ukraina. Nanging, budaya sugih negara lan proposisi ibukutha sing ora bisa dikalahake saka 'Kiev Rus' minangka 'buaian Rusia' wis nggawe Ukraina rentan marang agresor sing wiwit break-up Uni Soviet wis nandhang sangsara marga saka pain phantom ketoke unbearable. , disebabake sejarah sing ora adil. Diakoni, nyeri hantu sing dirasakake minangka alasan kanggo ndeleng dhokter, nanging ora nyerang lan mateni pepadhamu.

Saiki, Ukraina temenan dadi scapegoat kanggo mburi mati sing appeasing politisi Western lan megalomanic Presiden Rusia kalebu rombongan sing kepepet ing. Iku banget sedih kanggo nggambarake liwat amalgam fatal saka Western laissez-faire politik, lamis lan outright stupidity, lan sikap dendam saka megalomania ing Kremlin Moscow. Iki nyebabake Ukraina dadi paling utama, sanajan Rusia dhewe bakal kena pengaruh banget, lan kita kabeh kudu mbayar. Aneh kanggo ndeleng kegagalan bola-bali saka kekuwatan gedhe kanggo manunggal ing ngrampungake tantangan multi-dimensi ing abad 21st sing dianggep beradab, kanthi kabeh pilihan sing sapisan positif saka nasibe sing apik, sawise runtuh Tembok, kanthi kesempatan sabanjure ing a skala global.

Ing taun 2011, aku kerja ing tim Ukrainia lan Eropa liyane ing Charkiv lan Donetsk, kanggo mbantu koordinasi kegiatan Pariwisata lokal kanthi persiapan kanggo Kejuaraan Sepak Bola Eropa 2012, sing dianakake ing Ukraina lan Polandia. Foto sing dijupuk nuduhake bocah wadon Charkiv, nalika parade warna-warni nalika wiwitan taun ajaran anyar tanggal 1 September, kanthi cepet bungah ing wektu tentrem. Ora bisa kontras luwih cetha karo medeni wektu perang sing dialami wong Ukraina saiki, utamane bocah-bocah.

Apa sing bisa ditindakake Pariwisata?

Industri sing wis digawe kanggo nggawe wong anteng lan seneng, lan kang stands kaya ora ana wong liya kanggo splendors saka 'srengenge lan nyenengake', nyoba harder kanggo nindakake luwih saka kanggo nyebut empathy tulus kanggo Ukrainians: Ana tangan-on bantuan diwenehake dening Skal International, lan ana akeh conto support loman diwenehi dening organisasi Pariwisata, operator tur pribadi, perusahaan transportasi lan panyedhiya akomodasi. Inisiatif kasebut bisa uga digambarake minangka tonggak sejarah manungsa. Nanging sing paling nyemangati, yaiku tetep terus-terusan para pejabat Pariwisata Ukraina, ngirim banding menyang jagad supaya ora dilalekake, lan nyebar pesen babagan Ukraina minangka tujuan Pariwisata Eropa sing apik banget - kanggo jaman pasca perang, amarga tentrem bakal duwe. wangsul.

Ana pendekatan dhasar sing bisa ditindakake ing wektu sing apik lan sing ala: Ing upaya nggawe lan njaga katentreman, kita kabeh kudu tetep waspada nanging ora bosen nuduhake 'karep' kita: kanthi semangat menang, kanthi ati sing mbukak, tembung sing cetha lan pasuryan sing mesem nggambarake 'jiwa' sing urip. Nyedhiyakake rempah-rempah ekstra kanggo saben dinten lan bisa mbantu akeh. Sawise kabeh, niat apik bisa nggawe tumindak sing apik, sing maneh duwe semangat "katentreman sing ora bisa diwenehake jagad iki" ( Yokanan 14:27 ). Katon kaya-kaya pesen iki cenderung nggawe ketahanan, pangarep-arep lan kapercayan - utamane amarga tragedi ing Ukraina.

Kampanye SCREAM.travel dening World Tourism Network wis nggawa inisiatif dening industri travel lan pariwisata bebarengan kanggo bantuan Ukraina.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan carane dadi bagian saka grup iki, klik kene.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Max Haberstroh

Ninggalake Komentar

Share to...