Keprihatinan Lingkungan ing Gunung Everest ing Nepal Nemtokake Aturan Anyar

Gunung Everest
Gunung Everest | Via Pexels/Nanda Ram Gharti
Avatar Binayak Karki
ditulis dening Binayak Karki

Masalah kasebut nyebabake tumindak saka pimpinan ekspedisi lan ahli, negesake kabutuhan penting kanggo ngatasi tantangan lingkungan iki.

Gunung Everest ngadhepi masalah feces sing signifikan, karo pendaki ninggalake nganti 26,500 kilogram kotoran saben taun.

Akumulasi limbah manungsa ing sekitar kemah gunung nyebabake bebaya lingkungan lan kesehatan sing serius. Tanpa sistem manajemen sampah sing efisien, para pendaki wis mbuwang feces ing ngendi wae sing trep, nyebabake kontaminasi lingkungan.

Masalah kasebut nyebabake tumindak saka pimpinan ekspedisi lan ahli, negesake kabutuhan penting kanggo ngatasi tantangan lingkungan iki.

Mt Everest sampah 03 | eTurboNews | eTN
Foto: David Liaño

Ing upaya kanggo ngatasi masalah sampah manungsa sing wis suwe ing Gunung Everest lan Gunung Lhotse, kotamadya lokal Pasang Lhamu wis ngumumake peraturan anyar sing mbutuhake pendaki tuku lan nggunakake tas poo ing base camp.

Implementasine aturan iki, sing bakal dileksanakake ing mangsa pendakian sing bakal teka, tujuane kanggo nglawan kerusakan lingkungan sing disebabake dening akehe gunung.

Khumbu Pasanglhamu iku salah siji saka 7 kotamadya désa ing Kabupatèn Solukhumbu Provinsi No. Nepal. Solukhumbu minangka papan kanggo gunung paling dhuwur ing donya, Gunung Everest.

Omah sing apik ana ing cedhak Kharikhola. panorama | eTurboNews | eTN
Omah ing Pasanga Lhamu Rural Municipality

Tansaya kuwatir babagan Dampak Lingkungan ing Gunung Everest

Kaputusan kasebut ana ing tengah-tengah keprihatinan sing saya tambah akeh babagan dampak lingkungan sing nambah jumlah pendaki ing puncak paling dhuwur ing donya.

Kanthi nerbitake ijin pendakian luwih akeh saben taun, para ahli ngelingake efek ngrugekake saka overcrowding ing ekosistem sing rapuh ing wilayah Everest.

Kotoran manungsa wis dadi masalah sing penting banget, mula panguwasa kudu tumindak.

Precedents Sukses lan Inisiatif Sambutan

Inisiatif sing padha wis kabukten sukses ing gunung liyane, kayata Gunung Denali ing Alaska, entuk umpan balik positif saka operator ekspedisi. Pengenalan tas poo wis disambut minangka langkah ing arah sing bener dening wong-wong sing melu ekspedisi Everest.


Namche 26663229686 1 | eTurboNews | eTN
Namche Bazar - Gerbang menyang Everest | Chris Brown saka Melbourne, Australia

Rincian Implementasi lan Peraturan

Angger-angger anyar disetel kanggo ngenalaken sadurunge mangsa climbing ing Nepal, wiwit ing Maret lan tahan nganti Mei. Mingma Sherpa, ketua kotamadya deso Pasang Lhamu, negesake kabutuhan kanggo ngatasi sampah manungsa sing katon ing gunung, kanthi ujar, "Iki ora bisa ditampa lan ngrusak citra kita."

Dampak Lingkungan lan Keprigelan

Miturut Komite Kontrol Polusi Sagarmatha, kira-kira telung ton sampah manungsa sing kasebar ing antarane base camp Everest lan Camp Four, kanthi bagean sing signifikan dikonsentrasi ing South Col (camp papat). Ora bisa ngatur pembuangan sampah kanthi efektif ing papan sing luwih dhuwur dadi tantangan sing signifikan.

Izin Pendakian lan Tantangan Terusake

Masalah overcrowding tetep, kanthi Nepal wis menehi ijin pendakian 478 kanggo Gunung Everest taun kepungkur. Kebanjiran pendaki, panuntun, lan personel panyengkuyung nambah ketegangan lingkungan ing wilayah kasebut, nyoroti kabutuhan solusi sing lestari.

Pengadaan Poo Bags lan Outlook Future

Upaya ditindakake kanggo njupuk udakara 8,000 tas poo saka AS, sing bakal disebarake ing antarane para pendaki, sherpa, lan staf dhukungan. Dilengkapi bahan kimia kanggo ngalangi sampah lan nyuda ambu ora enak, tas iki dirancang kanggo macem-macem panggunaan. Nanging, keprihatinan tetep ana babagan mbuwang tas bekas kanthi bener, kanthi sawetara kuwatir babagan dampak lingkungan sing potensial.

Reaksi Campuran lan Optimisme

Sanadyan ana sawetara sing ngandhakake skeptisisme babagan ketaatan para pendaki marang praktik manajemen sampah sing bener, liyane tetep optimis babagan potensi dampak inisiatif kasebut. Dambar Parajuli, presiden Asosiasi Operator Ekspedisi Nepal, nyatakake dhukungan kanggo peraturan kasebut, nandheske tanggung jawab kolektif kanggo njamin suksese.

Nalika Nepal nyiapake musim pendakian liyane, ngleksanakake peraturan anyar iki minangka langkah penting kanggo ngurangi tantangan lingkungan sing ditimbulake dening aktivitas pendakian gunung ing wilayah Everest.

About penulis

Avatar Binayak Karki

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...