Kabar Kawat

Union Bay Seafood Pacific Oysters Dielingake Amarga Norovirus

ditulis dening editor

Union Bay Seafood Ltd. ngelingi merek Pacific Oysters Union Bay Seafood Ltd tartamtu saka pasar amarga ana kemungkinan kontaminasi norovirus.

Produk sing dieling-eling wis didol ing British Columbia lan bisa uga disebar ing provinsi lan wilayah liyane.

Apa sampeyan kudu nindakake

• Yen sampeyan mikir sampeyan lara amarga ngonsumsi produk sing dieling-eling, hubungi dhokter sampeyan

• Priksa manawa sampeyan duwe produk sing kelingan ing omah utawa panyiapan sampeyan

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

• Aja nganggo produk sing kelingan

• Aja ngladeni, nggunakake, ngedol, utawa nyebarake produk sing kelingan

• Produk sing dielingi kudu dibuwang utawa bali menyang lokasi sing dituku

• Konsumen sing ora yakin yen wis tuku produk sing kena pengaruh disaranake hubungi pengecer

Wong sing nandhang lara norovirus biasane ngalami gejala gastroenteritis sajrone 24 nganti 48 jam, nanging gejala kasebut bisa diwiwiti 12 jam sawise paparan. Penyakit kasebut asring diwiwiti kanthi tiba-tiba. Sanajan wis lara, sampeyan isih bisa kena infeksi maneh dening norovirus. Gejala utama penyakit norovirus yaiku diare, muntah (biasane bocah-bocah ngalami muntah luwih akeh tinimbang wong diwasa), mual lan kram weteng. Gejala liyane bisa uga kalebu mriyang, sirah, kringet, nyeri otot lan lemes (rasa kesel umum). Umume wong rumangsa luwih apik sajrone sedina utawa rong dina, kanthi gejala bisa dirampungake dhewe, lan ora ngalami efek kesehatan jangka panjang. Kaya penyakit sing nyebabake diare utawa muntah, wong sing lara kudu ngombe cairan sing akeh kanggo ngganti cairan awak sing ilang lan nyegah dehidrasi. Ing kasus sing abot, pasien kudu dirawat ing rumah sakit lan diwenehi cairan intravena.

Info liyane babagan:

• Sinau luwih lengkap babagan risiko kesehatan

• Ndhaptar kanggo notifikasi kelingan liwat email lan tindakake ing media sosial

• Deleng panjelasan rinci babagan investigasi lan proses ngelingi keamanan pangan

• Laporan babagan keamanan pangan utawa prihatin babagan label

latar mburi

Pangeling iki dipicu dening temuan Badan Inspeksi Pangan Kanada sajrone diselidiki babagan wabah penyakit bawaan panganan.

Badan Kesehatan Umum Kanada nyelidiki wabah penyakit manungsa. Mangga deleng Kabar Kesehatan Umum kanggo rincian luwih lengkap babagan penyelidikan wabah aktif iki.

Apa sing ditindakake

Badan Inspeksi Pangan Kanada (CFIA) nindakake investigasi keamanan pangan, sing bisa nyebabake kelingan produk liyane. Yen produk beresiko dhuwur liyane kelingan, CFIA bakal ngabari masyarakat liwat bebaya kelingan pangan sing dianyari.

CFIA verifikasi manawa industri ngilangi produk sing ditarik maneh saka pasar.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...