UNWTO: Observatorium Pariwisata Berkelanjutan sing ngawasi pengaruh pariwisata ing level tujuan

UNWTO: Observatorium Pariwisata Berkelanjutan sing ngawasi pengaruh pariwisata ing level tujuan
Jaringan Internasional Observatorium Pariwisata Berkelanjutan (INSTO) Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO)
ditulis dening Kepala Editor Tugas

The Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) Jaringan Internasional Observatorium Pariwisata Berkelanjutan (INSTO) nampi luwih saka 100 ahli ing rapat tahunan global ing Madrid, nglumpukake observatorium saka kabeh ndonya lan uga pihak liya saka publik, swasta lan akademik kanggo ngrembug babagan pengalaman paling anyar kanggo ngawasi dampak pariwisata ing level tujuan liwat aplikasi sumber data tradisional lan non-tradisional.

Kanggo kaping papat, UNWTO dadi tuan rumah rapat INSTO global ing kantor pusat, nawakake peserta program macem-macem kalebu sarapan tradisional kanggo tujuan sing anyar lan minat, intine topik sing beda kayata Intelijen Lokasi, Indeks Komposit, Manajemen Sumber Daya lan Analisis Aliran Dinamis .

Pengamat lan ahli industri nuduhake teknik lan pengalaman paling anyar kanthi ngukur wilayah masalah wajib (kepuasan lokal karo pariwisata, tunjangan ekonomi tujuan, lapangan kerja, musim pariwisata, manajemen energi lan banyu, manajemen limbah, manajemen limbah padat, tata kelola) uga pangukuran emisi CO2 lan aksesibilitas ing level tujuan.

Kanthi pangakuan saka Thompson Okanagan Tourism Observatory (BC, Kanada) sajrone rapat kasebut, total 5 tujuan anyar gabung karo jaringan INSTO ing taun 2019: Observatorium Pariwisata Navarre (Spanyol), Observatorium Pariwisata Kota Buenos Aires (Argentina ), Observatorium Pariwisata Berkelanjutan Antigua Guatemala (Guatemala), Observatorium Pariwisata South West Australia (Australia) lan Balai Pariwisata Thompson Okanagan (Kanada).

Glenn Mandziuk, Presiden & Kepala Eksekutif, Wilayah Pariwisata Thompson Okanagan ujar: "Kita diajeni dipilih dadi tujuan pertama Kanada kanggo gabung karo jaringan organisasi terkemuka saka saindenging jagad minangka bagean saka program INSTO UNWTO sing bakal mbantu kita nuduhake , ngukur, lan ngerti implikasi ekonomi, sosial lan budaya saka pariwisata. Kita yakin pengumuman penting iki terus nuduhake komitmen kuat Wilayah kanggo ngembangake pariwisata kanthi tanggung jawab lan berkelanjutan. ”

Lisa Beare, Menteri Pariwisata, Seni lan Budaya British Columbia, nambah: "Pengakuan internasional Asosiasi Pariwisata Thompson Okanagan iki nuduhake karya inovatif kanggo manajemen pariwisata berkelanjutan. Visi pariwisata ing British Columbia minangka salah sawijining tuwuhing tanggung jawab, lan manfaat pariwisata bisa dituduhake karo kabeh wong. Praktik pariwisata sing sukses wis berkembang ora mung fokus ing pengembalian ekonomi, lan saiki uga nganggep pengaruh sosial, budaya lan lingkungan. Matur suwun kanggo kabeh wong sing melu nggayuh sebutan iki ing Thompson Okanagan, lan matur nuwun amarga kepemimpinan sampeyan. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Kepala editor Tugas yaiku Oleg Siziakov