Asosiasi Warta Breaking Travel negara | wilayah Warta Pamrentah News Spanyol Pariwisata Trending WTN

UNWTO Wishful Thinking ing Recovery Pariwisata wis WTN kuwatir

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pariwisata internasional terus nuduhake pratandha pemulihan sing kuat lan mantep saka pengaruh pandemi. Dadi apa?

Kudu UNWTO mbukak botol Don Perion babagan paling anyar UNWTO World Tourism Barometer laporan kembang babagan pemulihan pariwisata? World Tourism Network (WTN) Presiden lan pakar keamanan safety Dr Peter Tarlow durung bakal melu UNWTO Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili ing roti panggang iki.

Dr. Peter Tarlow, WTN: “Sedhela!”

Miturut paling anyar UNWTO Barometer Pariwisata Dunia, pariwisata internasional ndeleng mbalek maneh ing limang wulan pisanan 2022, kanthi meh 250 yuta kedatangan internasional sing kacathet. Iki mbandhingake 77 yuta kedatangan wiwit Januari nganti Mei 2021 lan tegese sektor kasebut wis pulih meh setengah (46%) tingkat pra-pandemi 2019.

Iki warta apik

Data sing diwenehake dening UNWTO ing mung dirilis UNWTO barometer negesake kemajuan gedhe iki ing pemulihan sektor lelungan lan pariwisata.

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Mbok sadurunge mbukak botol kapindho Don Perion, awas badai ganas sing wis gludhug ing cakrawala. Kahanan sing durung mesthi babagan gambar sing cerah babagan rebound pariwisata iki dadi luwih ngancam saben dina.

"Pemulihan pariwisata saya cepet banget ing pirang-pirang bagean ing jagad iki, ngatasi tantangan sing ana ing dalan," ujare. UNWTO Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili. Ing wektu sing padha, dheweke uga menehi saran supaya ati-ati amarga "kesulitan ekonomi lan tantangan geopolitik sing bisa nyebabake sektor kasebut ing sisa taun 2022 lan sabanjure".

Sekretaris jenderal duwe alasan sing apik kanggo nuduhake iki. miturut WTN, Rekam inflasi dhuwur, owah-owahan saka Dolar AS, Rubel kuwat senadyan sanksi, perang ing Ukraina lan Rusia, lan bisa pangan lan energi krisis bisa gampang push industri lelungan lan pariwisata pecah menyang sudhut peteng. World Tourism Network utamane prihatin babagan bisnis ukuran medium lan cilik sing bisa kaget maneh.

Coronavirus durung rampung nanging luwih kuwat tinimbang sadurunge, nanging ora ana sing pengin ngomong maneh. Saben uwong bosen lungguh ing omah kanthi sepi lan beban pesawat sing akeh wong mati ing Amerika Serikat ing COVID-19 saben dina ora ana gandhengane.

Lan ana monkeypox? Apa mung wong homo sing kudu kuwatir? Kasunyatane beda banget.

Eropa lan Amerika mimpin pemulihan

Eropah nampa luwih saka kaping papat luwih akeh kedatangan internasional kaya ing limang wulan pisanan 2021 (+350%), didorong dening panjaluk intra-regional sing kuat lan ngilangi kabeh larangan lelungan ing pirang-pirang negara. Wilayah kasebut ngalami kinerja sing kuat banget ing wulan April (+458%), nggambarake wektu Paskah sing sibuk. Ing Amérika, rawuh luwih saka kaping pindho (+112%). Nanging, rebound sing kuat diukur karo asil sing lemah ing 2021, lan kedatangan tetep 36% lan 40% ing ngisor tingkat 2019 ing loro wilayah kasebut.

Pola sing padha katon ing wilayah liyane. Wutah kuwat ing Timur tengah (+ 157%) lan Afrika (+156%) tetep 54% lan 50% ing ngisor tingkat 2019, lan Asia lan Pasifik meh tikel kaping pindho (+94%). Nanging, jumlah ana 90% ing ngisor 2019, amarga sawetara wates tetep ditutup kanggo lelungan sing ora penting. Ing kene, watesan larangan anyar nuduhake asil sing luwih apik kanggo April lan Mei.

Sawetara wilayah wis pulih antarane 70% lan 80% saka tingkat pra-pandemi, dipimpin dening Karibia lan Amerika Tengah, ditututi karo Mediterania Kidul, Eropa Kulon lan Lor. Wigati dicathet yen sawetara tujuan ngluwihi tingkat 2019, kalebu US Virgin Islands, St. Maarten, Republik Moldova, Albania, Honduras, lan Puerto Rico.

Belanja pariwisata uga mundhak.

Rising belanja pariwisata saka pasar sumber utama konsisten karo Recovery diamati. Pengeluaran internasional dening turis saka Prancis, Jerman, Italia, lan Amerika Serikat saiki ana ing 70% nganti 85% saka tingkat pra-pandemi. Ing wektu sing padha, mbuwang saka India, Arab Saudi, lan Qatar wis ngluwihi tingkat 2019.

Ing babagan internasional kuitansi pariwisata entuk tujuan, akeh negara - Republik Moldova, Serbia, Seychelles, Romania, Makedonia Utara, Saint Lucia, Bosnia & Herzegovina, Albania, Pakistan, Sudan, Türkiye, Bangladesh, El Salvador, Meksiko, Kroasia, lan Portugal - wis pulih kanthi lengkap tingkat pra-pandemi.

Defying soyo tambah tantangan

Panjaluk sing kuat sajrone musim panas Hemisphere Lor samesthine bakal nggabungake asil positif kasebut, utamane amarga luwih akeh tujuan sing gampang utawa ngangkat watesan lelungan. Ing tanggal 22 Juli, 62 tujuan (sing 39 ing Eropa) ora ana watesan sing ana gandhengane karo COVID-19, lan tambah akeh tujuan ing Asia wis mulai gampang.

Miturut Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO), pangurangan sakabèhé ing kapasitas udara internasional ing 2022 bakal diwatesi dadi 20% nganti 25% kursi maskapai dibandhingake taun 2019. Ketahanan kasebut uga dibayangke ing tingkat pendhudhukan hotel. Adhedhasar data saka perusahaan benchmarking industri STR, tingkat pendhudhukan global mundhak dadi 66% ing wulan Juni 2022, saka 43% ing Januari.  

Nanging, panjaluk sing luwih kuat tinimbang sing dikarepake nggawe tantangan operasional lan tenaga kerja sing signifikan. Perang ing Ukraina, inflasi lan tingkat bunga sing mundhak, lan rasa wedi marang kalem ekonomi, terus nyebabake risiko pemulihan. Dana Moneter Internasional nunjukake penurunan ekonomi global saka 6.1% ing 2021 dadi 3.2% ing 2022 lan 2.9% ing 2023. Ing wektu sing padha, UNWTO terus makarya kanthi rapet karo Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) kanggo ngawasi pandemi lan kahanan darurat kesehatan umum sing muncul lan dampak potensial kanggo lelungan.

Skenario Regional kanggo 2022

UNWTOSkenario maju sing diterbitake ing Mei 2022 nuduhake kedatangan internasional sing tekan 55% nganti 70% saka tingkat pra-pandemi ing 2022. Asil gumantung ing kahanan sing terus berkembang, biasane ngganti watesan lelungan, inflasi sing terus-terusan, rega energi sing dhuwur, kahanan ekonomi sakabèhé, evolusi perang ing Ukraina, lan kahanan kesehatan sing ana gandhengane karo pandemi. Tantangan sing luwih anyar kayata kekurangan staf, kemacetan bandara sing abot, telat penerbangan, lan pembatalan uga bisa nyebabake nomer pariwisata internasional.

Skenario miturut wilayah nuduhake Eropa lan Amerika nyathet asil pariwisata paling apik ing taun 2022, dene Asia lan Pasifik samesthine bakal ketinggalan amarga kabijakan perjalanan sing luwih mbatesi. Kedatangan turis internasional ing Eropah bisa munggah menyang 65% utawa 80% saka tingkat 2019 ing 2022, gumantung ing macem-macem kahanan, nalika ing Amerika, padha bisa tekan 63% kanggo 76% saka tingkat sing.

In Afrika lan Timur Tengah, tekan bisa tekan udakara 50% nganti 70% tingkat pra-pandemi. Yen dibandhingake, ing Asia lan Pasifik, dheweke bakal tetep ing 30% saka tingkat 2019 ing skenario paling apik amarga kabijakan lan larangan sing luwih ketat.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...