Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Pos Tamu Jamaika

Urip Anyar kanggo Bluefields Westmoreland Jamaika

ditulis dening Juergen T Steinmetz

wiwit awal November 2021, inisiatif Bluefields Best Kept Street Competition, yaiku gagasan Keith R. Wedderburn saka Bluefields Organic Farm, bakal ngrayakake lan ngerteni kerja keras lan kreatifitas sing ditindakake dening akeh warga kanggo nggawe tetanggan lokal dadi papan sing apik. urip. 

  • Anugrah diarahake kanggo nyengkuyung kebanggaan warga ing wilayah lokal, nyengkuyung praktik ramah lingkungan, nambah kesadaran lingkungan, lan menehi hadiah marang wong sing njaga lurung-lurung.
  • Warga bakal bebarengan utawa individu mlebu dalan, banjur hakim bakal ditugasake nemokake dalan sing paling cocog kanggo:
  • 1. Penghargaan Paling Atraktif Visual 2. Penghargaan Taman Ngarep Paling Atraktif 3. Penghargaan Praktek Daur Ulang Paling Apik 4. Penghargaan Anti-Litter Street Best Kept lan 5. Wong enom ing Penghargaan Best Kept Street. 

Kutha Bluefields didegaké ing taun 1519. Teluk Annotto lan Sevilla La Nueva utawa Sevilla Anyar iku rong kutha sadurungé Bluefields. Henry Morgan the Buccaneer, Kapten Blight (nggawa sukun lan ackee menyang pulo kasebut), lan Henry Gosse, penulis terkenal babagan manuk India Kulon, kabeh manggon ing Bluefields. Ana uga sawetara perkebunan sing isih ana sisa-sisa perkebunan Bluefields lan Shafton nganti saiki. Nganti saiki, anggota saka komunitas seneng banget babagan proyek sing diusulake. Komite Pengarah wis dibentuk kanggo ngatur proyek sing dipimpin Keith Wedderburn lan dheweke wis entuk dhukungan lan komitmen sponsor saka anggota kulawarga Bluefields sing manggon ing luar negeri.

Sawise kompetisi diwiwiti, dheweke ngarepake transformasi lengkap. Saliyane reresik, beautification lan pangopènan spasi, asil samesthine akeh. Contone, Sampah bakal dikelola kanthi tanggung jawab maju, ora ana maneh pembakaran sampah utawa mbuwang ilegal. Peserta bakal didhukung kanggo melu ing lokakarya sing ana gandhengane karo pengelolaan sampah padhet lan kompos sing bakal nyebabake dheweke sinau babagan cara misahake sampah lan miwiti nggunakake bahan organik kanggo nggawe kompos. Uga, sampah sing diklumpukake ora bakal ditinggal. Kanggo manajemen sampah sing luwih apik, panguwasa sing relevan kudu ngumpulake bahan-bahan sampah kayata plastik, botol kaca, file aluminium lan sapiturute kanthi interval ing saben dalan. 2 Sawetara tanggapan nganti saiki yaiku: "Ide apik sing kita sarujuk minangka salah sawijining proyek Countrystyle Village as Businesses lan bakal menehi dhukungan lan informasi uga" - Diana McIntyre Pike, Konsultan Pengembang Wisata Komunitas "Aku nampani ide kasebut amarga bakal nggawe wong ing masyarakat duwe raos PRIDE ing ngendi padha manggon, karo insentif kanggo pindhah karo. Aku menehi komitmen, aku bakal ndhukung sampeyan. - Ralva Ellison, anggota komunitas Belmont, sing saiki manggon ing luar negeri. "Katon apik lan inisiatif sing apik banget." Ujare Sersan Berry saka Kantor Polisi Bluefields.

"Ide Wicaksana. Aku ing Papan kanggo kontribusi kapan perlu ", ngandika Robblin Wedderburn, mantan penduduk Belmont lan pensiun Wakil Superintendent Polisi sing saiki manggon ing US" Inisiatif banget. Mbangun ing sekitar pemuda kanggo kelestarian jangka panjang. Ujare Wolde Kristos, Pangembang Komunitas lan penduduk Belmont "Great idea. Aku percaya yen iki bakal apik kanggo masyarakat. – Nickeisha Robinson, penduduk Belmont “Apik banget… Yen bisa, kirim proposal menyang alamat emailku. Aku mesthi bakal tuku saka Westmoreland Municipal Corporation "-

Michael Jackson "Bakal remen bisa partner karo sampeyan. Kita nawakake wengi gratis kanggo hadiah. – Linda Cheddister (Hotel Luna Seas) “Katon kaya proyek sing apik. Aku bakal seneng dadi hakim ing proyek iki. Mangga nyedhiyani kula karo informasi liyane "- Barrington Taylor (Watershed Projects NEPA) "Matur nuwun kanggo nggayuh metu. Bebas bae kanggo email kula informasi ing ndhuwur lan rincian liyane "- Rochelle Forbes (Sandal South Coast PR Manager). Miturut Ketua Komite Pengarah Kompetisi Komunitas Bluefields, "Iki ora bakal bisa ditindakake tanpa tim sukarelawan khusus sing kerja ing mburi layar. Iki kalebu Pak André James, Mrs Alrica Whyte-Smith, Ms Tracey Edwards, Mrs Diana McIntyre-Pike, Ms Tracey Spence, Pak Charles O. Wilkinson alias Sir W One, Ms Alison Massa, Ms Adrianna Parchment lan Pak Kelon Wedderburn. Kita matur nuwun kanggo sponsor, kanca, lan kulawarga komunitas. Kita uga pengin nggunakake kesempatan iki kanggo nyengkuyung wong liya saka wilayah iki, sing bisa uga adoh, teka ing kapal. 

Wektu kanggo gabung tangan lan mbantu ngrampungake dalan sampeyan saiki! Iki bakal dadi papan Jamaika sing apik kanggo ditunggu, nalika sampeyan bali. Kabeh sumbangan bakal digunakake kanggo penghargaan lan kanggo mbantu para peserta kanthi persiapan, yen bisa. Proyek iki bakal menehi motivasi marang para peserta kanggo tumindak positif liyane, lan uga bisa gampang diadopsi ing wilayah liyane ing Jamaika lan dadi katalis kanggo owah-owahan ing komunitas.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...