Urip Iku Kaya Kothak Coklat Larang Saiki

Urip Iku Kaya Kothak Coklat Larang Saiki
Urip Iku Kaya Kothak Coklat Larang Saiki
Avatar saka Harry Johnson
ditulis dening Harry Johnson

Kanggo akeh penyayang coklat, "kothak coklat" iki bakal dadi luwih larang. Cukup tawaran luwih larang.

Ing film 1994 Robert Zemeckis Forrest Gump, karakter utama Forrest Gump (dimainake dening Tom Hanks) kondhang ujar "Ibuku mesthi ujar manawa urip kaya kothak coklat. Sampeyan ora bakal ngerti apa sing bakal sampeyan entuk.

Inggih, kanggo akeh penyayang coklat, sing "kothak coklat" bakal dadi luwih larang. Cukup tawaran luwih larang.

Kemarau ing Afrika Kulon, sing dadi panyedhiya utama biji kakao global, wis nyebabake kenaikan rega sing signifikan, nganti rekor dhuwur.

Afrika Kulon minangka produser utama biji kakao ing saindenging jagad. Nanging, amarga kahanan garing lan kurang, panen sing winates, sing nyebabake rekor rega biji kakao mundhak.

Pangiriman coklat berjangka Maret ing Intercontinental Exchange (ICE) ing New York ngalami lonjakan sedhela, ngluwihi $6,000 saben metrik ton sajrone perdagangan intraday ana. Nanging, banjur mudhun lan mapan kira-kira $ 5,880 saben ton, sing luwih dhuwur tinimbang rekor sadurunge $ 5,379 ing taun 1977. Wiwit awal taun kepungkur, rega coklat wis tikel kaping pindho.

Lonjakan rega dadakan digandhengake karo panen sing ora nyukupi ing Cote d'Ivoire lan Ghana, loro negara kasebut tanggung jawab 66% produksi coklat global. Loro-lorone negara wis berjuang karo fluktuasi iklim sing ala lan wabah penyakit kakao ing sawetara wulan.

Pengiriman kakao saka Cote d'Ivoire mudhun udakara 39% dibandhingake taun sadurunge antara Oktober 2023 lan Februari 2024, kanthi total 1.04 yuta metrik ton, kaya sing dilaporake Euronews. Kajaba iku, ekspor saka Ghana ngalami penurunan sing signifikan kira-kira 35% dadi 341,000 metrik ton wiwit September 2023 nganti Januari 2024. Miturut jajak pendapat kakao anyar sing ditindakake dening Reuters, defisit biji kakao global diprakirakake tekan 375,000 ton ing mangsa tetanen saiki. .

Rega kacang buncis dijangkepi mundhak terus amarga para ahli industri nyorot ancaman terus-terusan kanggo pasokan global saka acara cuaca El Nino. Fenomena iki nyebabake kekeringan ing Afrika Kulon wiwit Juli nganti September 2023 lan diprediksi bakal terus nganti paling ora April.

Produsen coklat wis ngelingake yen nambah biaya biji kakao bisa nyebabake kenaikan kasebut menyang pelanggan. Sajrone telpon penghasilan anyar, Michele Buck, CEO Hershey, perusahaan confectionery Amerika sing misuwur, ujar manawa dheweke ngarepake watesan ing wutah penghasilan kanggo taun 2024 amarga rega coklat sing durung tau ana sadurunge, nyebabake kenaikan rega produk.

Buck negesake manawa dheweke bakal nggunakake kabeh cara sing kasedhiya, kalebu rega, kanggo ngawasi bisnis kasebut. Mondelez, perusahaan sing duwe Cadbury, uga ngelingake babagan kenaikan rega minangka pilihan pungkasan kanggo nangani biaya. Paul Davis, pimpinan Asosiasi Kakao Eropa (ECA), bubar ngelingake yen pasar coklat global bisa uga bakal keterbatasan sajrone 18 wulan nganti telung taun.

"Kita ana ing imbangan banget. Ora ana pasukan kavaleri sing bakal nylametake, "tambah kepala ECA.

About penulis

Avatar saka Harry Johnson

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...