Departemen Luar Negeri AS saiki nyiapake Kedutaan Besar AS ing Ukraina kanggo Invasi Rusia

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Gerakan AS kanggo ngidini staf kedutaan AS ninggalake Ukraina amarga kemungkinan invasi Rusia ora mung disebarake ing siaran pers resmi dening Departemen Luar Negeri AS lan dikirim menyang Situs Web Kedutaan Besar AS kanggo Ukraina.

Print Friendly, PDF & Email

Media sing disponsori negara Rusia RT ora nyoba nolak utawa nyuda nanging nambah pesen kasebut kanthi nambah tembung "dhawuh" kanthi ujar: Kulawarga diplomat AS wis didhawuhi ninggalake Ukraina, dene sawetara staf kedutaan diidini mangkat kanthi "sukarela" basis, miturut Advisory travel dianyari sing reiterated claims saka a "Ancaman terus saka aksi militer Rusia.

Tanggal 24 Januari, Departemen Luar Negeri AS ngidinake keberangkatan sukarela ("keberangkatan sing sah") karyawan pemerintah AS lan mrentahake anggota kulawarga ("dhawuh budhal") karyawan pemerintah AS ing Kedutaan Besar AS ing Kyiv, efektif langsung.

Departure sah menehi karyawan iki pilihan kanggo mangkat yen padha pengin; budhal ora dibutuhake. Pesen budhal kanggo anggota kulawarga mbutuhake anggota kulawarga ninggalake negara kasebut. Status budhal Kedutaan Besar AS bakal dideleng paling ora 30 dina.

Departemen Luar Negeri nggawe keputusan kanggo menehi wewenang budhal saka Misi Ukraina amarga akeh ati-ati amarga upaya Rusia terus ngrusak negara kasebut lan ngrusak keamanan warga Ukraina lan liya-liyane sing ngunjungi utawa manggon ing Ukraina. Kita wis konsultasi karo pamrentah Ukraina babagan langkah iki lan koordinasi karo kedutaan Sekutu lan mitra ing Kyiv nalika nemtokake postur.

Kajaba iku, Departemen Luar Negeri wis ngunggahake Advisory Travel sadurunge kanggo Ukraina menyang Level Four - Aja Lelungan amarga tambah ancaman saka aksi militer Rusia sing signifikan marang Ukraina. Advisory Travel wis ana ing Level Four - Aja Lelungan amarga COVID-19.

Kita terus negesake maneh dhukungan kanggo wong Ukrainia lan nindakake nalika nindakake salah sawijining prioritas paling dhuwur ing Departemen, keamanan lan keamanan para diplomat lan rakyat Amerika. Amerika Serikat negesake manawa Kedutaan Besar AS ing Kyiv tetep mbukak kanggo operasi biasa. Kajaba iku, kita negesake manawa keputusan budhal sing diidini / diprentahake ora bakal mengaruhi komitmen kita kanggo nemokake solusi diplomatik babagan pambangunan pasukan Rusia ing lan sekitar Ukraina.

Komitmen teguh Amerika Serikat marang kedaulatan lan integritas teritorial Ukraina tetep luwih kuwat tinimbang sadurunge, kaya sing dituduhake ing pangiriman tanggal 22 Januari saka kiriman pisanan saka sawetara kiriman bantuan keamanan $ 200 yuta anyar kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, sing diarahake dening Presiden Biden menyang Ukraina ing Desember.

We nandheske sing Rusia sijine kita ing dalan saiki. Amerika Serikat terus-terusan ngomong babagan rong dalan sing bisa dipilih Rusia: dialog lan diplomasi utawa eskalasi lan akibat gedhe. Nalika Amerika Serikat terus ngupayakake dalan dialog lan diplomasi, yen Rusia milih eskalasi lan akibat gedhe amarga aksi militer sing signifikan marang Ukraina, kahanan keamanan sing ora bisa ditebak saiki, utamane ing sadawane wates Ukraina, ing Crimea sing dikuwasani Rusia, lan ing Rusia- kontrol wétan Ukraina, bisa deteriorate karo sethitik kabar.

Babagan warga AS ing Ukraina, peran utama kita yaiku supaya masyarakat warga AS ngerti babagan perkembangan keamanan lan keamanan, sing bisa uga kalebu informasi babagan pilihan perjalanan komersial.

Minangka Presiden Biden wis ngandika, tumindak militer dening Rusia bisa teka ing sembarang wektu lan pamaréntah Amerika Serikat ora bakal ing posisi kanggo evakuasi warga Amerika ing kontingensi kaya mengkono, supaya warga AS saiki ana ing Ukraina kudu rencana, kalebu nggunakake piyambak. opsi komersial kudu padha milih ninggalake negara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar