Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Hak-hak manungsa LGBTQ News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Wisata News Wire Plancongan Trending USA

AS bakal miwiti nerbitake paspor netral jender tanggal 11 April

AS bakal miwiti nerbitake paspor netral jender tanggal 11 April
AS bakal miwiti nerbitake paspor netral jender tanggal 11 April
ditulis dening Harry Johnson

Ing siaran pers dina iki, Sekretaris Negara AS Antony Blinken ngumumake yen wiwit tanggal 11 April 2022, Departemen Luar Negeri AS bakal nawakake pilihan gender 'X' netral gender katelu ing paspor AS.  

Warga AS sing milih paspor 'jender X' ora bakal diwajibake nyedhiyakake dokumentasi medis kanggo mbuktekake manawa dheweke dudu lanang utawa wadon, tambah Blinken.

Miturut statement departemen, ing 'X' stands for sing karo 'unspecified utawa identitas gender liyane,' definisi sing Blinken ngandika 'nghormati individu' privasi nalika maju Gawan.

Opsi jender 'X' anyar ing paspor AS minangka salah sawijining kabijakan fokus transgender sing diluncurake dening administrasi Biden.

Pisanan tau passport netral gender ing AS iki bener ditanggepi Oktober pungkasan, telung sasi sawise ing Departemen Luar Negeri AS menehi pilihan wong trans Amerika kanggo ngganti gender ing paspor tanpa menehi dokumen medis kanggo mbuktekake transisi kasebut. Ing wektu kasebut, pamrentahan Biden janji bakal menehi pilihan jender katelu kanggo wong 'non-biner' ing awal 2022, keputusan sing dipoyoki online dening konservatif.

Pengumuman Departemen Luar Negeri teka ing 'Transgender Day of Visibility', acara sing digawe dening kampanye transgender ing taun 2009 lan saiki dirayakake dening Demokrat ing AS.

Saliyane pengumuman paspor Departemen Luar Negeri, Departemen Keamanan Tanah Air ngandika dina Kamis yen bakal ngenalake "prosedur screening sing luwih efisien, kurang invasif" kanggo lelungan trans, lan "promosi panggunaan lan nrima tandha gender 'X'" dening maskapai.

Argentina, Kanada, lan Selandia Baru kabeh ngetokake paspor netral jender sing padha, dene luwih saka puluhan negara liyane ngetokake paspor jender katelu kanggo wong interseks utawa non-biner ing sawetara kahanan. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar