Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Booster COVID-19: Vaksin Johnson & Johnson Saiki Didhukung dening WHO

ditulis dening editor

Johnson & Johnson dina iki ngumumake rekomendasi interim dening Strategic Advisory Group of Experts on Immunization (SAGE) kanggo Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) sing ndhukung panggunaan vaksin COVID-19 Johnson & Johnson minangka suntikan booster kanggo wong sing umur 18 taun lan ndhuwur.

WHO nyaranake suntikan booster kudu ditindakake rong nganti nem sasi sawise vaksinasi utama. SAGE menehi saran marang WHO babagan kabijakan vaksin lan imunisasi global, lan rekomendasi kasebut menehi tuntunan babagan panggunaan vaksin sing diwenehake liwat Fasilitas COVAX, mekanisme mbagi risiko global kanggo pengadaan gabungan lan distribusi vaksin COVID-19 sing adil menyang kabeh negara sing melu.          

SAGE nyaranake supaya vaksin Johnson & Johnson COVID-19 bisa digunakake kanggo ningkatake homolog (vaksin sing padha), nggunakake vaksin Perusahaan kanggo vaksinasi utama lan suntikan booster. WHO ndhukung pendekatan fleksibel kanggo ningkatake heterologous (campuran lan pertandingan), nggunakake vaksin Johnson & Johnson COVID-19 minangka booster kanggo individu sing layak umur 18 taun lan luwih sing nampa regimen utama vaksin COVID-19 sing sah.

"Rekomendasi dina iki saka Kelompok Penasihat Strategis Pakar Imunisasi kanggo Organisasi Kesehatan Dunia minangka negesake manawa vaksin COVID-19 Johnson & Johnson bisa mbantu nyuda beban pandemi," ujare Mathai Mammen, MD, Ph.D., Global Head, Janssen Research & Development, Johnson & Johnson. "Vaksin COVID-19 kita terus duwe peran kritis ing perang ing jagad iki kanggo mungkasi pandemik iki, lan kita nampa rekomendasi iki nalika kita kerja bareng karo komunitas global kanggo nglindhungi wong akeh saka COVID-19."

Rekomendasi SAGE interim adhedhasar data khasiat, keamanan lan imunogenisitas saka uji klinis Perusahaan lan studi Sisonke Phase 3b sing disponsori dening Otoritas Regulasi Produk Kesehatan Afrika Selatan ing Afrika Kidul. Nalika diwenehake minangka dosis booster, sawise vaksinasi utami karo vaksin Johnson & Johnson COVID-19, iki menehi pangayoman tambah marang infeksi gejala lan penyakit sing abot, lan umume ditoleransi.

Sadurungé taun iki, SAGE nyaranake nggunakake vaksin Johnson & Johnson COVID-19 sing dijupuk siji-sijine adhedhasar bukti saka studi ENSEMBLE Fase 3 Perusahaan, sing nuduhake khasiat nglawan penyakit sing abot, lan nuduhake perlindungan sing kuat marang rawat inap lan pati sing ana gandhengane karo COVID-19, diwiwiti 28 dina sawise vaksinasi. Data kasebut konsisten karo panaliten bukti nyata sing ditindakake ing AS, sing nuduhake efektifitas vaksin sing stabil nglawan infeksi lan rawat inap sing gegandhengan karo COVID-19, kanthi ora ana bukti nyuda efektifitas sajrone sinau sajrone nem wulan - kalebu nalika Delta. varian dadi dominan ing AS (data urutan ora kasedhiya kanggo analisis).

Johnson & Johnson netepake komitmen kanggo nyedhiyakake nganti 900 yuta dosis vaksin COVID-19 menyang Uni Afrika (liwat African Vaccine Acquisition Trust) lan COVAX, digabungake, nganti 2022.

Vaksin Johnson & Johnson COVID-19 kompatibel karo panyimpenan vaksin standar lan saluran distribusi kanthi gampang dikirim menyang wilayah sing adoh. Vaksin kasebut dikira-kira bakal tetep stabil sajrone rong taun ing suhu -4°F (-20°C), lan maksimal nem sasi ing suhu kulkasan rutin 36° nganti 46°F (2° nganti 8°C). Vaksin COVID-19 ora kudu dibeku maneh yen disebarake ing suhu 36°F nganti 46°F (2°-8°C).

Vaksin Johnson & Johnson COVID-19, uga diarani Vaksin COVID-19 Janssen, nampa Izin Penggunaan Darurat (EUA) awal ing Amerika Serikat tanggal 27 Februari 2021, lan EUA minangka suntikan booster tanggal 20 Oktober. uga nampa Otorisasi Pemasaran Bersyarat dening Komisi Eropa tanggal 11 Maret WHO ngetokake Listing Penggunaan Darurat tanggal 12 Maret, lan Perusahaan nampa rekomendasi interim babagan vaksinasi utama dening SAGE tanggal 17 Maret. Ing tanggal 24 November, Health Canada nyetujoni perusahaan tunggal- ditembak vaksin COVID-19. Akeh wewenang lan persetujuan liyane sing diwenehake ing negara-negara ing saindenging jagad, kalebu 50 negara ing Afrika, kanthi pengajuan peraturan luwih lanjut.

Johnson & Johnson terus ngirim data sing relevan menyang regulator liyane, WHO lan National Immunization Technical Advisory Groups (NITAGs) ing saindenging jagad kanggo menehi informasi babagan pengambilan keputusan babagan strategi administrasi vaksin lokal, kaya sing dibutuhake.

Kanthi kolaborasi karo klompok akademisi ing Afrika Kidul lan ing saindenging jagad, Perusahaan uga ngevaluasi efektifitas vaksin COVID-19 ing macem-macem varian, saiki kalebu varian Omicron sing anyar lan nyebar kanthi cepet. Kajaba iku, Perusahaan ngupayakake vaksin varian khusus Omicron lan bakal maju yen perlu.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan pendekatan multi-cabang Perusahaan kanggo mbantu nglawan pandemik, bukak: www.jnj.com/covid-19.

Gunakake Resmi

Vaksin Janssen COVID-19 sah digunakake miturut Izin Penggunaan Darurat (EUA) kanggo imunisasi aktif kanggo nyegah Penyakit Coronavirus 2019 (COVID-19) sing disebabake dening sindrom pernapasan akut parah coronavirus 2 (SARS-CoV-2).

• Rezim vaksinasi utami kanggo Vaksin Janssen COVID-19 minangka dosis siji (0.5 mL) sing diwenehake kanggo wong umur 18 taun utawa luwih.

• Dosis penguat Vaksin COVID-19 Janssen siji (0.5 mL) bisa ditrapake paling ora 2 wulan sawise vaksinasi utama kanggo wong sing umure 18 taun utawa luwih.

• Dosis booster siji saka Vaksin Janssen COVID-19 (0.5 mL) bisa diwenehake kanggo individu sing umure 18 taun utawa luwih minangka dosis booster heterolog sawise rampung vaksinasi primer karo vaksin COVID-19 liyane sing sah utawa disetujoni. Interval dosis kanggo dosis booster heterolog padha karo sing diwenehake kanggo dosis booster saka vaksin sing digunakake kanggo vaksinasi primer.

INFORMASI KESIMPULAN penting

Apa sing kudu sampeyan sebutake menyang panyedhiya vaksinasi sadurunge njaluk vaksin JANSSEN COVID-19?

Marang panyedhiya vaksinasi babagan kabeh kondisi medis sampeyan, kalebu yen sampeyan:

• ngalami alergi

• demam

• duwe kelainan getihen utawa ana ing thinner getih

• imunokompromi utawa nggunakake obat sing mengaruhi sistem kekebalan awak

• lagi ngandhut utawa rencana arep ngandhut

• lagi nyusoni

• wis nampa vaksin COVID-19 liyane

• wis tau semaput ing asosiasi karo injeksi

Sapa sing ngirim ora entuk VANSIN COVID-19 JANSSEN?

Sampeyan ora entuk Vaksin Janssen COVID-19 yen:

• ngalami reaksi alergi parah sawise dosis vaksin sadurunge

• duwe reaksi alergi sing abot kanggo bahan apa wae ing vaksin iki.

KEPIYE VAKSIN COVID-19 JANSSEN?

Vaksin Janssen COVID-19 bakal diwenehake marang sampeyan minangka injeksi menyang otot.

Vaksinasi Utama: Vaksin Janssen COVID-19 diwenehake minangka dosis siji.

Dosis Penguat:

• Dosis booster siji saka Vaksin COVID-19 Janssen bisa ditindakake paling ora rong sasi sawise vaksinasi primer karo Vaksin COVID-19 Janssen.

• Dosis booster siji saka Vaksin Janssen COVID-19 bisa diwenehake marang individu sing umure 18 taun lan luwih sing wis rampung vaksinasi primer karo vaksin COVID-19 sing sah utawa disetujoni liyane. Mangga takon karo panyedhiya kesehatan babagan lan wektu dosis booster.

APA RISIKO VANSI JANSSEN COVID-19?

Efek samping sing wis dilaporake karo Vaksin Janssen COVID-19 kalebu:

• Reaksi situs injeksi: nyeri, kulit abang, lan bengkak.

• Efek samping umum: sirah, krasa kesel banget, nyeri otot, mual, demam.

• kelenjar getah bening abuh.

• Gumpalan getih.

• Perasaan sing ora biasa ing kulit (kayata tingling utawa rasa crawling) (paresthesia), nyuda rasa utawa sensitivitas, utamane ing kulit (hypoesthesia).

• muni terus-terusan ing kuping (tinnitus).

• Diare, muntah.

Reaksi alergi sing abot

Ana kemungkinan adoh yen Vaksin Janssen COVID-19 bisa nyebabake reaksi alergi sing abot. Reaksi alergi parah biasane kedadeyan sajrone sawetara menit nganti siji jam sawise entuk dosis saka Vaksin Janssen COVID-19. Amarga alasan iki, panyedhiya vaksin bisa uga njaluk sampeyan tetep ing papan sing nampa vaksin kanggo ngawasi sawise vaksinasi. Tandha reaksi alergi sing abot bisa kalebu:

• Kesulitan ambegan

• Bengkak rai lan tenggorokan

• A deg-degan cepet

• A ruam ala kabeh awak

• Pusing lan ringkih

Gumpalan Darah kanthi Platelet Cekak

Gumpalan getih sing nglibatake pembuluh getih ing otak, paru-paru, weteng, lan sikil bebarengan karo tingkat trombosit sing kurang (sel getih sing mbantu awak mandheg getihen), wis kedadeyan ing sawetara wong sing wis nampa Vaksin Janssen COVID-19. Ing wong sing ngalami gumpalan getih lan tingkat trombosit sing kurang, gejala wiwit kira-kira siji nganti rong minggu sawise vaksinasi. Pelaporan pembekuan getih iki lan tingkat trombosit sing paling dhuwur paling dhuwur ing wanita umur 18 nganti 49 taun. Kasempatan kanggo kedadeyan iki adoh banget. Sampeyan kudu langsung golek perawatan medis yen sampeyan duwe gejala ing ngisor iki sawise nampa Vaksin COVID-19 Janssen:

• sesak ambegan,

• Nyeri dada,

• Bengkak sikil,

• Nyeri weteng sing terus-terusan,

• Sakit sirah sing abot utawa terus-terusan utawa penglihatan kabur,

• Memar utawa bintik-bintik getih sing gampang ing sangisore kulit sanjabane suntikan.

Iki bisa uga ora kabeh efek samping saka Vaksin COVID-19 Janssen. Efek serius lan ora dikarepke bisa kedadeyan. Vaksin Janssen COVID-19 isih diteliti ing uji klinis.

Sindrom Guillain Barré

Sindrom Guillain Barré (gangguan neurologis sing sistem kekebalan awak ngrusak sel saraf, nyebabake kelemahan otot lan kadhangkala lumpuh) wis kedadeyan ing sawetara wong sing wis nampa Vaksin Janssen COVID-19. Ing umume wong kasebut, gejala diwiwiti sajrone 42 dina sawise nampa Vaksin Janssen COVID-19. Kasempatan kedadeyan kasebut sithik banget. Sampeyan kudu langsung golek perawatan medis yen sampeyan ngalami gejala ing ngisor iki sawise nampa Vaksin COVID-19 Janssen:

• Sensasi kekirangan utawa tingling, utamane ing sikil utawa lengen, sing saya tambah akeh lan nyebar menyang bagean awak liyane.

• Kesulitan mlaku-mlaku.

• Kesulitan karo gerakan rai, kalebu ngomong, ngunyah, utawa ngulu.

• Panglihatan kaping pindho utawa ora bisa mindhah mripat.

• Kesulitan ngontrol kandung kemih utawa fungsi usus.

Apa sing kudu daklakoni babagan efek sisih?

Yen sampeyan ngalami reaksi alergi parah, hubungi 9-1-1, utawa menyang rumah sakit paling cedhak.

Telpon panyedhiya vaksinasi utawa panyedhiya kesehatan yen sampeyan duwe efek samping sing ngganggu sampeyan utawa ora ilang.

Laporake efek samping vaksin menyang Sistem Pelaporan Adverse Event (VAERS) Vaksin FDA/CDC. Nomer bebas pulsa VAERS yaiku 1-800-822-7967 utawa lapor online menyang https://vaers.hhs.gov/reportevent.html. Mangga lebokake "Vaksin Janssen COVID-19 EUA" ing baris pisanan saka kothak #18 formulir laporan. Kajaba iku, sampeyan bisa laporan efek sisih kanggo Janssen Biotech Inc.. ing 1-800-565-4008.

Apa aku bisa nampa VAKSIN JANSSEN COVID-19 bebarengan karo VAKSIN LAIN?

Data durung dikirim menyang FDA babagan administrasi Vaksin Janssen COVID-19 sekaligus vaksin liyane. Yen sampeyan pengin nampa Vaksin Janssen COVID-19 kanthi vaksin liyane, diskusekake pilihan sampeyan karo panyedhiya layanan kesehatan.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...