Airport Portugal Warta cepet Sustainable

Bandara VINCI diakoni kanggo kontribusi marang 'Emisi Karbon Nol Net'

VINCI Airports, konsesi kanggo bandara Portugal, wis nampa tingkat 4 saka ACA (Airport Carbon Accreditation) kanggo sangang bandara ANA Portugis sawijining: Lisbon, Porto, Faro, Ponta Delgada, Santa Maria, Horta, Flores, Madeira lan Porto Santo. Tingkat ACA 4 iki nandhakake transformasi bandara menyang "Emisi Karbon Zero Net" kanggo aktivitas sing langsung dikontrol, lan nggarisake kerjasama karo kabeh pihak, kalebu maskapai, kanggo ngurangi emisi ("ruang lingkup 3").

VINCI Airports minangka operator bandara pisanan ing donya sing ngluncurake rencana aksi lingkungan internasional ing taun 2016, lan pisanan duwe kabeh 53 bandara ing 12 negara sing gabung karo program ACA. VINCI Airports saiki duwe 12 bandara akreditasi ing level 4 (9 bandara). ing Portugal lan 3 bandara ing Kansai, Jepang).

Ing Portugal, VINCI Airports ngetrapake rencana aksi lingkungan sekitar 4 prioritas:

  • Pangembangan energi fotovoltaik ing bandara: Bandara VINCI saiki ngrampungake pambangunan peternakan solar pisanan ing bandara Faro, sing diwiwiti ing 2021.
  • Implementasi solusi kanggo maskapai lan penumpang: ing bandara Lisbon, VINCI Airports wis diluncurake ing 2021 alat kanggo ngawasi CO ing wektu nyata.emisi sajrone taksi pesawat (inisiatif sing dianugerahi ing Penghargaan Lingkungan VINCI).
  • Komitmen kabeh industri penerbangan kanthi nggawe, ing 2021, "Forum Karbon Bandara Portugis", sing ana gandhengane karo maskapai, mitra bandara, balai kutha lan perusahaan transportasi.
  • Sequestration saka emisi residual dening alas: ing sasi anyar, VINCI Airports wis dibukak program sink karbon alas cedhak bandara Faro, Porto Santo lan Lisbon.

Ing jaringan global, VINCI Airports wis nyuda CO regedemisi meh 30% antarane 2018 lan 2021 lan tujuane kanggo entuk Net Zero Carbon Emissions ing 2030 kanggo bandara ing Uni Eropa (lan ing awal 2026 ing Lyon).

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar