Virus Anyar? Pati Getih saka Penumpang Lufthansa

DARURAT BKK
Avatar saka Juergen T Steinmetz
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Warga Jerman tiwas ing pesawat Lufthansa saka Bangkok menyang Frankfurt sawise muntahake liter getih. Apa dheweke kudu diidini numpak pesawat iki? Iki bisa dadi kasus kanggo pengadilan.

Penerbangan Lufthansa 773 tanggal 8 Februari saka Bangkok menyang Frankfurt dikategorikake minangka ngipi elek ing media sosial sing dikirim dening penumpang ing pesawat iki.

Pilot Lufthansa ngidinake penumpang sing lara munggah LH773 sanajan penumpang liyane menehi tandha marang kru sadurunge njupuk kahanan kritis penumpang kasebut. Dheweke pungkasane kudu ngumumake darurat lan bali menyang Bangkok karo penumpang sing wis tiwas lan getihe dhewe.

Wong Jerman umur 63 taun iki lelungan karo bojone Filipina. Dheweke katon lara, ambegan cepet banget, lan kringet nalika munggah pesawat. Dheweke ujar manawa dheweke ngalami gejala kasebut amarga dheweke mlaku nggawe pesawat kasebut. Bandara Internasional Bangkok Suvarnabhumi dikenal kanthi dalan sing dawa. Penumpang asring nyepelekake wektu sing bisa ditindakake kanggo mlaku menyang gerbang kost.

Kapten ngandelake penumpang sing ora nganggo basa Inggris kanggo ngidini penerbangan kasebut diterusake.

Awak pesawat ngandhani kapten babagan kahanan penumpang iki sadurunge mabur. Kapten nimbali dhokter ing kapal.

Dokter Polandia sing ora ngerti basa Inggris mung mriksa denyut nadi penumpang lan ngresiki dheweke kanggo penerbangan nonstop 12 jam 20 menit menyang Eropa. Penumpang sing lara diwenehi teh panas. Bojone weruh dheweke ngidoni getih menyang tas penyakit sing kasedhiya ing kursine.

Ora preduli, pesawat kasebut mabur menyang landasan pacu lan mangkat menyang Jerman. Sawise ing udhara, kahanan penumpang dramatically worsened.

Dheweke terus muntahake akeh getih saka tutuk lan irunge. Seksi ujar manawa dheweke kudu ilang liter getih, ngrusak karpet, jendela, lan tembok pesawat.

Pramugari nyoba nylametake nyawane, nanging rada amatir.

Pramugari ing pesawat Lufthansa iki mlayu menyang asisten penumpang lan nyoba banget kanggo nylametake nyawane. Pramugari langsung miwiti resusitasi. Miturut saksi, sayangé katon rada amatir.

Sawise 30 menit, kru ninggalake upaya nylametake nyawa lan nyopot awak wong kasebut menyang galley. Dheweke ditutupi gorden ireng.

Pilot kasebut nyatakake darurat lan mbalekake Airbus A380 gedhe menyang ibukutha Thailand. Dheweke ngumumake manawa ana penumpang liyane sing tiwas ing pesawat, lan dheweke kudu bali menyang Bangkok udakara 90 menit sawise penerbangan kasebut.

Sawise pesawat ndharat ing Bangkok, butuh 2 jam sadurunge ana wong saka Lufthansa teka nulungi.

Penumpang diijini ninggalake pesawat. Ora ana rembugan babagan pengasingan sing dirungokake, nuwuhake pitakon babagan apa sing nyebabake penumpang iki muntahake getih.

Penumpang nampa voucer dhaharan $10, lan sawetara penumpang dipesen menyang Hong Kong kanggo nyambungake pesawat Lufthansa liyane menyang Frankfurt.

Ora ana wong ing Lufthansa sing nulungi bojone sing lagi susah.

Garwane sing wis seda ditinggalake dening maskapai lan staf bandara. Dheweke kudu ngresiki adat lan imigrasi dhewe, katon lara ati, bingung, lan ilang.

Luwih saka 30 penumpang nyekseni acara kasebut ing kapal lan padha trauma lan uga ditinggal dhewe sawise ngenteni 2 jam iki.

Penumpang Swiss marang outlet warta Swiss Blick dheweke ngarep-arep njaluk ngapura utawa luwih saka Lufthansa babagan carane darurat iki sing mesthine ora bakal ditindakake.

Ing pratelan sing rinci, Lufthansa ujar:

"Kita konfirmasi manawa ing 8 Februari 2024, ing pesawat LH773 (Airbus A380) saka Bangkok menyang Munich, ana darurat medis penumpang ing pesawat kasebut. 

"Sanajan langkah-langkah pertolongan pertama sing langsung lan lengkap ditindakake dening kru lan dhokter ing kapal, penumpang kasebut tiwas nalika penerbangan kasebut. Sawise 1.5 jam wektu penerbangan, kru mutusake bali menyang Bangkok, ing ngendi pesawat kasebut ndharat kanthi normal lan aman.

"Ing kana, instruksi layanan darurat medis lan panguwasa Thailand dituruti. Penumpang ing pesawat iki wiwit dipesen maneh ing penerbangan alternatif liyane, amarga wis dibatalake.

"Pikiran kita karo sederek penumpang sing tiwas. Kita uga nyuwun pangapunten marang para penumpang pesawat iki.

Maskapai duwe kabijakan sing beda babagan cara nerusake sawise penumpang mati ing pesawat.

Penyakit Infèksius lan Karantina

Profesional medis sing prihatin menehi komentar ing media sosial: "Lufthansa ora ngkarantina wong liya ing pesawat kasebut. Aku kepingin weruh carane penyakit infèksius bisa nyebar ing saindhenging donya. [A] virus anyar bisa uga wis dirilis.

"Kadhangkala, batuk mucus saka tenggorokan minangka tandha pneumonia virus. 17 virus—kalebu SARS-CoV-2, virus sing nyebabake COVID-19—bisa nginfeksi paru-paru, sing nyebabake radhang paru-paru. Keruwetan karusakan paru-paru saka radhang paru-paru virus bisa uga ana wong sing batuk getih," ujare Dr Cosgrove.

About penulis

Avatar saka Juergen T Steinmetz

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
8 komentar
Gambar
Selanjute
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
8
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...