Wabah Dengue Ngancam Pariwisata ing Thailand

Wabah Dengue Ngancam Pariwisata ing Thailand
Wabah Dengue Ngancam Pariwisata ing Thailand
Avatar saka Harry Johnson
ditulis dening Harry Johnson

Virus dengue diiringi demam dhuwur, sirah, nyeri sendi lan mual.

Panguwasa ing Thailand nerbitake peringatan babagan nyebarake demam berdarah lan menehi saran marang wong-wong supaya nindakake langkah-langkah kanggo nglindhungi awake dhewe saka gigitan nyamuk. Sawetara turis sing ngunjungi negara kasebut uga kena penyakit kasebut.

Miturut Thongchai Keeratihuttayakorn, Departemen Kontrol Penyakit (DCD) direktur jenderal, Thailand nyathet 8,197 kasus infeksi wulan kepungkur. Iki mundhak signifikan dibandhingake Januari taun kepungkur, nalika 4,286 wong sing kena infeksi, udakara 91.25%, kanthi 13 tiwas. Data kasebut diterbitake dening DCD.

Thongchai nambahake manawa mayoritas pasien ing taun iki yaiku bocah-bocah umur lima nganti 14 taun, kanthi jumlah kasus paling akeh dilaporake ing provinsi kidul lan tengah.

Pasien sing lara demam disebar ing 11 provinsi, kanthi pasien paling tuwa umure 65 taun. Thongchai negesake pentinge kabeh fasilitas kesehatan sing nyedhiyakake perawatan demam dengue kanggo nyebarake krim anti-nyamuk utawa semprotan kanggo njaga pasien liya saka virus kasebut.

Turis manca menyang Thailand uga lara. Salah sijine nandhang kasusahan sing signifikan sawise digigit nyamuk: dheweke mlebu rumah sakit Thailand lan kulawargane nemoni tagihan medis sing dhuwur.

Panguwasa lokal nyatakake keprihatinan serius babagan kahanan kasebut demam dengue nyebabake ancaman sing signifikan, utamane ing wilayah tropis lan subtropis. Dheweke negesake pentinge nglindhungi awake dhewe saka gigitan nyamuk lan ngajak masarakat supaya njaluk bantuan medis yen ana gejala.

Virus dengue diiringi demam dhuwur, sirah, nyeri sendi lan mual. Ana fokus khusus ing kerentanan bocah, kanthi umume kasus konsentrasi ing provinsi kidul lan tengah negara, kalebu wilayah wisata kayata Phuket, Krabi, Surat Thani lan Bangkok.

Saliyane demam berdarah, Thailand uga wis nglaporake kasus virus Zika. Amarga iki, departemen kesehatan masyarakat njaluk supaya wanita ngandhut ing Hua Hin lan wilayah sekitar supaya bisa ngati-ati kanthi cepet. Jumlah wong sing kena infeksi ing wulan Januari ana 25.

About penulis

Avatar saka Harry Johnson

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...