Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Tujuan Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Sri Lanka teror Pariwisata News Wire Plancongan Trending

Pasukan Sri Lanka saiki bisa nembak sakarep-arep amarga kerusuhan sing mateni

Pasukan Sri Lanka saiki bisa nembak sakarep-arep amarga kerusuhan sing mateni
Pasukan Sri Lanka saiki bisa nembak sakarep-arep amarga kerusuhan sing mateni
ditulis dening Harry Johnson

Nalika Sri Lanka nglawan krisis ekonomi paling awon ing sejarah, ewonan demonstran nolak curfew ing saindenging pulo nganti jam 7 esuk dina Selasa kanggo terus protes.

Kerusuhan wingi nyebabake pitung wong mati lan nyebabake mundur saka Perdana Menteri Mahinda Rajapaksa.

Kekerasan ing dina Senin sing nyebabake Mahinda Rajapaksa mundur wis kedadeyan sanajan ana kahanan darurat.

Mahinda Rajapaksa ngomong karo atusan panyengkuyung sing dikumpulake dina Senin sawise laporan awal sing durung dikonfirmasi manawa dheweke nimbang mundur.

Sasampuning pangandikanipun, kathah tiyang ingkang sami bersenjata besi, nyerbu kémahipun para demonstran anti-pamaréntah, digebugi lan ngobong kémahipun.

Polisi nggunakake meriam banyu lan gas luh kanggo mbubarake pertempuran kasebut, sawise wiwitane nindakake sethithik kanggo nyegah panyengkuyung pemerintah.

Kamentrian pertahanan negara Samudra Hindia ngumumake dina iki yen wis mrentahake pasukan kanggo njupuk ing ngarsane sawise menehi kakuwasan darurat militer lan polisi kanggo nyekel wong tanpa waran.

"Pasukan keamanan wis diprentahake kanggo nembak sapa wae sing njarah barang umum utawa nyebabake cilaka urip," Sri LankaMenteri pertahanan ngandika dina iki.

Miturut keputusan paling anyar, militer bisa nahan wong nganti 24 jam sadurunge dipasrahake menyang polisi, dene properti pribadi bisa digoleki dening pasukan, ujare pamrentah ing kabar koran, Selasa.

"Sapa wae wong sing dicekel polisi kudu digawa menyang kantor polisi sing paling cedhak," ujare, lan nemtokake tenggat wektu 24 jam kanggo angkatan bersenjata nindakake perkara sing padha.

Kekurangan bahan bakar, panganan lan obat-obatan nyebabake ewonan warga Sri Lanka menyang dalan sajrone protes sajrone sewulan sing biasane tentrem nganti minggu iki.

Miturut laporan media lokal, sawetara demonstran nyerang politisi sing ana gandhengane karo pamrentah ing dina Senin, ngobong omah, toko lan bisnis sing diduweni.

Para demonstran uga nuntut mundur saka Presiden Gotabaya Rajapaksa, adhine Mahinda Rajapksa, ing tengah krisis ekonomi sing ngrusak.

Kira-kira 200 wong wis tatu ing protes wingi, miturut juru bicara polisi Sri Lanka.

Penegak hukum lokal ujar manawa kahanan kasebut umume tenang ing dina Selasa, mung ana laporan babagan sawetara kerusuhan sporadis.

Krisis ekonomi Sri Lanka sing durung nate kedadeyan kasebut ngetutake pandemik COVID-19 global, sing ngasilake penghasilan pariwisata utama lan nyebabake pamrentahan mundhak rega minyak lan efek potongan pajak populis.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...