Airport aviation Warta Breaking Travel News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending USA

Wedi Flying: Carane nyata iku?

gambar duweni Dmitry Abramov saka Pixabay
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Wedi mabur. Terminologi medis yaiku aerophobia. Dadi kepiye rasane wedi mabur?

Wedi mabur. Terminologi medis yaiku aerophobia. Kira-kira 1 saka 3 flyers ngalami sawetara tingkat kasebut, lan udakara 40% wong diwasa Amerika nandhang penyakit kasebut. Dadi kepiye rasane wedi mabur?

Ing trip karo putu wadon sing melu nyebrang Samudra Pasifik, aku… Maksudku kancaku Sally… duwe siji proyek – kanggo njaga bocah-bocah wadon nglipur ing pesawat dawa minangka kulawarga tumuju Panggonan Happiest ing Bumi. Aku… Maksudku dheweke… kepengin banget putu-putune nglakoni perjalanan iki amarga dheweke ora pengin dheweke tuwuh kanthi "mentalitas pulo" sing ora ana sing ana ing sanjabane pesisir pasir, lan dheweke uga ngerti yen putrine butuh bantuan kanggo njaga mripat ing bocah wadon loro. Dadi, sanajan dheweke wedi mabur, sing mesthi ora tau diomongake ing ngarepe, dheweke narik bootstrap dheweke lan lunga menyang liburan kulawarga sing sepisanan.

Dheweke iku salah siji saka wong-wong sing yen wis tekan titik pesti - kaya ing saben wong wis buckled menyang kursi lan pesawat iki taxiing mudhun landasan pacu - dheweke ngidini dheweke wedi lan mung muter karo pukulan. Kabeh mlaku ing pesawat. Padha bocah-bocah wadon colored, lan padha main game kertu. Dheweke mangan panganan pesawat lan nonton film ... banjur kerusuhan. Iki kerusuhan banget lan bumpy sing sawetara penumpang njerit lan malah pasuryan pramugari katon kuwatir.

Salah siji saka bocah-bocah wadon wis tuwung saka jus ing meja tray dheweke, supaya Sally - ayo padha nelpon mbah dheweke - njupuk iku supaya ora tumpah, nanging turbulence banget ala nganti jus mlumpat metu saka cangkir. Iku ora bantuan sing padha lungguh ing baris paling pungkasan ngendi sampeyan bisa aran turbulence paling Absolute. Dhèwèké nyekel cangkir ing lorong supaya ora teles, terus-terusan ngucapake tembung panglipur marang bocah-bocah wadon sing padha nangis lan sesambat:

"Kita bakal mati!"

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Atine si Mbah kaya jaran sing mlayu-mlayu, nanging dheweke tetep tenang lan ngomong kaya mangkene, "Oh, iki ora ana apa-apa. Iki kedadeyan kabeh wektu. Enggal rampung, kowe weruh.” Banjur dheweke noleh menyang putrine lan meneng-meneng ujar, "Gusti Allah tulungana kita."

Ya, aku nulis crita iki ... Maksudku babagan kancaku ... dadi mesthine, kabeh wong bisa liwat turbulensi kaya sing diomongake Eyang, kajaba jus. Umume ana ing lantai lorong kanthi cangkir meh kosong. Nanging iki dudu pungkasane crita.

Dheweke wis rampung lan mudhun. Dheweke nemokake hotel lan ngentekake pirang-pirang dina sing nyenengake ing memori. Iku trip saka akeh pisanan kanggo putu wadon - numpak pesawat pisanan lan pisanan ing Disneyland. Ora ngerti, wektune wis tekan omah.

Sawise tekan bandara kanggo pesawat bali, mbah wiwit ngalami serangan gupuh gedhe nalika dheweke ndeleng pesawat kasebut. Dheweke bisik karo putrine, "Ora ana cara aku bisa numpak pesawat kasebut." Putrine takon marang dheweke, "Lajeng apa sing bakal sampeyan lakoni?" Wangsulan karo mripat sing kebak luh, "Aku ora ngerti! Aku rumangsa kudu tetep lan manggon ing kene."

Lan dheweke temenan. Amarga mung dheweke ngerti yen dheweke ora bakal bisa mlaku menyang pesawat kasebut. Dadi apa alternatif liyane sing ana nanging pindhah menyang California? Sawise kabeh, dheweke wis rampung tugase. Dheweke entuk wong-wong mau lan nulungi dheweke. Dheweke bisa mulih lan manggon ing kono nalika dheweke manggon ing kene.

Iki sing bisa ditindakake kanthi rasa wedi marang mabur. Bisa nyegah sampeyan mati ing trek sampeyan, bisa nyegah sampeyan saka urip lelungan sing pengin sampeyan lakoni, utamane yen sampeyan manggon ing pulo ing tengah samodra. Wedi mabur pancen nggawe kerut gedhe ing impen lelungan ing kahanan kasebut.

Iku banget ala dheweke nelpon kanca paling apik ing negara jagung. “Aku ora ngerti apa sing arep tak lakoni. Aku ora bisa numpak pesawat kuwi!” Bojone dheweke tetep tenang lan ngyakinake yen dheweke kabeh bakal oke, nanging sanajan apa sing diomongake, gupuh isih ana. Banjur kanthi wujud sing sejatine mung kanca sing ngerti apa sing kudu diomongake, kancane takon, "Apa bocah-bocah wadon ndeleng sampeyan?" "Ya, aku mikir yen ana sing salah karo aku." "Dheweke nonton apa sing sampeyan lakoni. Yen ndeleng sampeyan panik, dheweke bakal mulai panik. “Oalah. Kita ora bisa duwe. "Ora, kita ora bisa." “Oke, sampeyan bener. Aku kudu nyemangati awake dhewe kanggo kepentingane.” Sawise ndedonga sing kuwat banget, dheweke nglumpukake kekuwatan kanggo nyekel tangane lan numpak pesawat, lan untunge, perjalanan mudik lancar.

Lan apa kita bisa mungkasi crita iki kanthi ngirim matur nuwun marang produsen Xanax?

Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...