Pariwisata Landmark lan Acara Kelestarian Fashion sing mung bisa ditindakake dening Roma

Daniela Santanche - gambar duweni M.Masciullo
gambar duweni M.Masciullo

Kompleks sajarah Pasar Trajan ing Roma bubar dadi tuan rumah edisi kaping lima Expo Keberlanjutan Phygital.

Acara iki, unik ing jinise, fokus ing transisi eco-sustainable merek fashion, desain, Made in Italy, lan pariwisata. Akeh tamu, pameran, lan lokakarya umum diatur kanggo nambah kesadaran babagan kelestarian ing macem-macem lapangan.

Co-organisasi karo Institusi Eropa

Acara kasebut diorganisir bareng karo Parlemen Eropa lan Komisi Eropa kanggo nandheske strategi perintis Uni Eropa supaya bisa dadi pembuat kebijakan global babagan kelestarian. Peserta kalebu Walikota Roma, 100 pamicara saka 17 negara, sawetara menteri Italia, pimpinan opini internasional, lan ahli sektor. 

Intervensi Menteri Pariwisata Daniela Santanchè

Menteri Pariwisata Daniela Santanchè ngandika ing panel pariwisata, nyoroti hubungan intrinsik antarane pariwisata lan kelestarian. Dheweke nandheske pentinge acara kaya Expo Kelestarian Phygital kanggo ramalan tren ing mangsa ngarep. Data ISTAT anyar nuduhake yen 2023 minangka taun rekor kanggo pariwisata Italia, kanthi luwih saka 134 yuta rawuh lan 451 yuta nginep ing wayah wengi. Sukses iki digandhengake karo upaya presiden Meloni pemerintah lan karya kolektif saka operator sektor lan buruh. Menteri kasebut negesake kabutuhan inovasi sing terus-terusan, utamane babagan kelestarian, lan nyebutake dana sing mentas dialokasikan luwih saka 5 yuta euro kanggo pariwisata lestari. Perlu kanggo Revolusi Ijo. Industri sandhangan ngadhepi tantangan sing signifikan kanggo ngimbangi pertumbuhan ekonomi karo kelestarian lingkungan lan hak-hak buruh. Menteri Santanchè negesake perlune "revolusi ijo" kanggo mikir maneh cara produksi, koleksi bahan mentah, lan model panggunaan sandhangan sing akrab. Ekspo Kelestarian Phygital nduwe peran penting ing proses transisi sing lestari.

Pambuka lan Upaya Kelestarian EU

Valeria Mangani, presiden Sustainable Fashion Innovation Society, mbukak acara kasebut. Carlo Corazza, direktur Kantor Parlemen Eropa ing Italia, lan Antonio Parenti, direktur Perwakilan Komisi Eropa ing Italia, nyorot kemajuan EU kanggo nggayuh emisi karbon net-nol ing taun 2050, minangka tujuan utama saka European Green Deal.

gambar duweni M.Masciullo
gambar duweni M.Masciullo

Klambi Masa Depan

Valeria Mangani ngrembug babagan pentinge acara kasebut lan inovasi. Industri fashion, salah sawijining sing paling gedhe ing saindenging jagad kanthi tingkat pertumbuhan taunan rata-rata 7.31% (2021-2025), nduwe pengaruh signifikan marang lingkungan minangka sumber utama emisi gas omah kaca, kalebu CO2 lan polutan liyane. Industri iki ngasilake luwih saka 92 yuta ton sampah lan nggunakake 79 triliun liter banyu saben taun, peringkat nomer loro ing panggunaan sumber banyu lan nyebabake polusi banyu.

Pasar fashion regane luwih saka 1.3 triliun euro lan makaryakke luwih saka 290 yuta wong ing saindenging jagad, didorong dening "fashion cepet", sing nyebabake produksi eksponensial, kanthi kira-kira 100 milyar potongan sing didol saiki, mundhak 400% saka rong puluh taun. biyen. Ing taun 2050, jumlah iki samesthine bakal tikel kaping telu. Prilaku lan Kualitas Konsumen Luwih saka Kuantitas

Mangani rampung kanthi prinsip: tuku kurang ing jumlah nanging luwih apik ing kualitas. Kaping pisanan, iki bisa uga katon luwih larang, nanging bisa ngirit dhuwit ing jangka panjang. Nalika tuku rasukan murah liwat e-commerce lan banjur mbalekake maneh, penting kanggo dicathet yen bali kasebut ora bisa didol maneh ing pasar.

Riset Ilmiah lan Publikasi

Statistik kasebut minangka bagean saka publikasi ilmiah anyar "Dressing the Future: Interaksi Vital minangka Sumber Inovasi. The Case of the Sustainable Fashion Innovation Society," diprodhuksi kanthi kolaborasi karo Universitas Sapienza Roma lan diterbitake dening Giappichelli. Publikasi kasebut ditampilake ing Expo Keberlanjutan Phygital. Telung puluh enem perusahaan saka wolung negara lan sepuluh sektor (kalebu fashion, kemewahan, pariwisata, energi, hiburan, lan panganan & minuman) melu riset kasebut, bebarengan karo rong institusi internasional, telung institusi nasional, Departemen Made in Italy, sepuluh perusahaan multinasional, lan rong puluh startup teknologi fashion sing inovatif banget.

Sustainability minangka Alat Kompetitif

Kanggo perusahaan fashion, kelestarian ora mung prasetya etika nanging uga alat sing kompetitif, tambah penting amarga prilaku konsumen pindhah menyang praktik sing tanggung jawab. Umum Negara Eropa babagan kelestarian dadi panggung internasional ing ngendi perusahaan - ora mung merek, nanging uga pemasok - ngumumake inovasi, kayata kain, bahan, utawa kulit anyar sing diprodhuksi saka tanduran.

Nggawe Jaringan

Pameran kasebut nduweni tujuan kanggo nampilake produksi anyar lan nggampangake rapat antarane para pembuat kebijakan, kalebu menteri, anggota parlemen, anggota Komisi Eropa, merek, perusahaan manufaktur, lan startup, saengga nggawe jaringan sing sadurunge kurang ing Italia. Jaringan iki minangka titik kontak penting antarane institusi lan produksi.

Kabijakan Keberlanjutan lan Tanggung Jawab Produser

Komisi Eropa lan Parlemen Eropa bakal ngembangake kabijakan kelestarian sing mbutuhake perusahaan nandur modal wektu lan dhuwit. Salah sawijining conto yaiku hukum Extended Producer Responsibility (EPR), kabijakan lingkungan sing ndadekake produsen tanggung jawab kanggo tahap pasca konsumsi produke, kalebu manajemen sampah.

Pameran lan Lokakarya Kelestarian

Sepuluh merek Italia nampilake rasukan lestari ing pameran pendidikan ing teras Pasar Trajan, diatur dening FAO. Ana uga workshop babagan kerajinan kuno, kayata nggawe sarung tangan dening Unic-Concerie Italiane, lan reintroduksi serat tanduran kaya hemp lan sutra. Tabel Kapas Internasional pisanan lan premiere donya diwenehi dening perusahaan, kalebu Radici Group, sing duwe turnover taunan 1.5 milyar euro.

Penguatan Made in Italy

Ing panel "MIMIT-Strengthening Made in Italy: Excellence and Strategic Supply Chains," Federico Eichberg, kepala Kabinet Kamentrian Perusahaan lan Made in Italy, nliti babagan Made in Italy, sing digandhengake karo fashion, desain, lan gastronomi. , dadi wigati kanggo pangembangan perusahaan budaya, kreatif, lan pariwisata.

Panel kasebut ngrembug babagan pariwisata lestari bisa dadi katalis kanggo pertumbuhan ekonomi, mupangati lingkungan lan promosi Made in Italy ing luar negeri. Menteri Pariwisata Daniela Garnero Santanchè lan Lorenzo Galanti, direktur jenderal ITA-Agency kanggo Promosi Luar Negeri lan Internasionalisasi Perusahaan Italia, ngrembug strategi inovatif kanggo ningkatake pariwisata sing tanggung jawab sing nggabungake praktik sustainable. Dheweke negesake manawa, ing pungkasan taun 2022, ekspor Made in Italy tekan 620 milyar euro, nambah 19.8%. Asil luar biasa iki asale saka valorisasi produk Italia lan adaptasi menyang model pariwisata lan komersial sing lestari.

Italia - gambar duweni M.Masciullo
gambar duweni M.Masciullo

Revitalisasi Situs Sejarah lan Budaya

Menteri Galanti nandheske pentinge pariwisata lestari kanggo njaga lingkungan lan ningkatake pengalaman wisata liwat keramahan Italia. Dheweke fokus ing potensial pariwisata ing desa bersejarah lan budaya Italia, sing isih durung ditemokake.

Transportasi sing Efisien lan Sustainable

Panel "Transportasi sing Efisien, Aman, lan Ramah Lingkungan Menuju Netralitas Karbon: Utopia utawa Realita?" nyorot kahanan saiki lan prospek sektor transportasi, nandheske pentinge ekonomi bunder, efisiensi energi, mobilitas ijo, lan keuangan sing lestari kanggo ngembangake rantai nilai inovatif ing sektor kasebut, kanthi dampak langsung ing pariwisata.

Lorenzo Pireddu, manajer umum Uber Italia, ngumumake perjanjian anyar karo operator taksi Italia ing Roma lan Milan.

Tantangan ing Transportasi Umum

Ing. Oliviero Tahir, CEO lan pangadeg Safe Industries, mbahas tantangan lan kesempatan ing sektor transportasi umum ing Italia, utamane fokus ing safety. Diskusi kasebut nandheske peran kelestarian minangka komponen terpadu ing strategi pangembangan pariwisata, nyoroti kabutuhan owah-owahan signifikan ing model konsumsi, rantai pasokan, lan sistem manajemen kanggo njamin masa depan pariwisata sing tanggung jawab lan tahan banting.

Kesimpulan dening Valeria Mangani

Ekspo Keberlanjutan Phygital kabukten maneh minangka platform penting kanggo inovasi sing tanggung jawab. Valeria Mangani negesake manawa acara kasebut uga minangka wayahe kritis kanggo nggambarake kepiye fashion, Pariwisata, lan industri penting liyane kanggo pangembangan negara bisa ningkatake owah-owahan global sing signifikan. Kanthi dhukungan saka Parlemen Eropa lan Komisi Eropa, yayasan kasebut dilebokake kanggo masa depan ing ngendi Pariwisata ora mung ngurmati nanging uga nambah lan nglindhungi warisan budaya lan alam minangka aset sing larang regane lan ora bisa diganti.

Pembicara lan Topik Pembicara sing misuwur kalebu Khaby Lame, sing ngomong babagan kampanye anti-rasisme; Menteri Lingkungan Pichetto Fratin ing Dina Lingkungan; lan Heinz Beck, sing ngrembug masakan lestari lan pencalonan masakan Italia minangka warisan UNESCO.

About penulis

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario minangka veteran ing industri lelungan.
Pengalamane ngluwihi donya wiwit taun 1960 nalika umure 21 taun wiwit njelajah Jepang, Hong Kong, lan Thailand.
Mario wis ndeleng Pariwisata Donya berkembang nganti saiki lan nyekseni
karusakan saka root / testimoni jaman biyen pirang-pirang negara sing seneng modernitas / kemajuan.
Sajrone 20 taun kepungkur, pengalaman lelungan Mario wis konsentrasi ing Asia Tenggara lan pungkasane kalebu Benua India.

Bagéan saka pengalaman kerja Mario kalebu macem-macem kegiyatan ing Penerbangan Sipil
lapangan rampung sawise ngatur wiwitan kanggo Malaysia Singapore Airlines ing Italia dadi Institutor lan terus suwene 16 taun ing peran Sales / Marketing Manager Italia kanggo Singapore Airlines sawise pamisahan kaloro pamrentah kasebut ing Oktober 1972.

Lisensi Jurnalis resmi Mario yaiku "Order Nasional Jurnalis Roma, Italia ing taun 1977.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...