Kabar Kawat

Wanita kanthi Resiko Luwih Ora Bisa Pensiun

ditulis dening editor

Wanita wis suwe ketinggalan wong lanang babagan pira sing bisa disimpen kanggo pensiun, nanging survey TIAA anyar nuduhake kepiye pandhemen nambah jurang kasebut.

Survei Kesejahteraan Keuangan TIAA 2022 nyoroti masalah kasebut:

• Mung kira-kira siji saka telung wanita (31%) sing nyimpen kanggo pensiun, dibandhingake karo 44% wong.

• Luwih akeh wong lanang (35%) rumangsa yakin yen dheweke bakal urip kanthi kepenak sajrone pensiun tanpa kehabisan dhuwit, dibandhingake karo 19% wanita. Ing survey TIAA 2013, tingkat kapercayan saben jender apa dheweke nyimpen cukup kanggo pensiun beda-beda mung 9 poin persentase.

• Kabeh marang, 80% wong wis disimpen ing paling sawetara dhuwit kanggo pensiun, dibandhingake 63% saka wanita. Iki beda banget karo data 2017 sing diklumpukake dening Survei Penghasilan lan Partisipasi Program (SIPP) Biro Sensus AS. Iki ngukur manawa pria lan wanita umur 55 nganti 66 duwe tabungan pensiun pribadi lan nemokake bedane mung 3 poin persentase.

"Wanita saiki ngadhepi risiko sing luwih gedhe amarga ora bisa pensiun utawa kehabisan dhuwit nalika nindakake," ujare Snezana Zlatar, kepala Solusi Saran TIAA. "Sing luwih akeh masalah iki, saya kurang bisa nggawe kemajuan kanggo wanita lan masyarakat sakabèhé."

Perusahaan riset independen nganakake studi TIAA, polling 3,008 wong Amerika umur 18 lan luwih lawas babagan macem-macem topik manajemen finansial.

Temuan kasebut negesake statistik liyane sing nggumunake: Sawise wanita mandheg kerja, tabungan lan investasi pensiun ngasilake penghasilan udakara 30% luwih murah tinimbang pria, miturut Organisasi Kerjasama lan Pembangunan Ekonomi (OECD).

Pandemi kasebut dadi luwih elek, amarga meh 2 yuta wanita wis ninggalake tenaga kerja wiwit taun 2020, miturut Biro Statistik Tenaga Kerja AS. Akeh wanita sing kudu mbantu ngunggahake anak utawa ngurus sanak keluarga sing wis tuwa, nanging akeh penghasilan lan tabungan sing ilang ora bakal bisa dibalekake maneh.

Ora kaget, survey TIAA uga nemokake manawa luwih akeh wanita (29%) tinimbang wong lanang (19%) duwe masalah kanggo mbayar tagihan saben wulan, kalebu keperluan, sewa, pambayaran silihan lan kertu kredit.

Lan nalika wong lanang lan wadon ujar manawa pengin kerja bareng karo perencana finansial utawa penasihat investasi, mung 22% wanita sing nindakake, dibandhingake karo 36% wong lanang, nggambarake rintangan potensial liyane kanggo wanita kesehatan finansial.

Asil survey ngiyataken alesan TIAA gabung pasukan sadurungé iki sasi karo sawetara pemain paling pengaruh lan pelatih ing WNBA lan NCAA kanggo nyorot longkangan ing siyap pensiun wanita. Upaya anyar bakal mbantu menehi inspirasi, ngajari lan nantang kabeh wong kanggo #pensiunkesetaraan.

"Pancen penting banget yen wanita ngerti akeh kendala sing diadhepi sadurunge pensiun supaya bisa njupuk tindakan mitigasi sedini mungkin," ujare Zlatar. "Ana macem-macem cara kanggo wanita njaluk bantuan, kayata melu rencana pensiun sing disponsori majikan lan program kesehatan finansial, lan menehi kontribusi kanggo solusi penghasilan seumur hidup sing dijamin supaya ora kehabisan dhuwit nalika pensiun."

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Pengumuman Umum>>>Tamba sing ditunggu-tunggu kanggo HERPES, HIV, HPV, HSV1&2, DIABETES, KANKER, INFEKSI VAGI wis rampung. Dr Osato teka kanggo nylametake manungsa kanthi obat herbal lan dheweke dianjurake banget ing saindenging jagad amarga tumindak apik sing ditindakake ing urip manungsa kanthi nambani macem-macem penyakit / virus. Dheweke uga nambani aku saka Herpes Genital karo obat herbal. Yen sampeyan mbutuhake obat kasebut, hubungi Dr Osato ing email: [email dilindhungi] utawa WhatsApp dheweke ing +2347051705853. Aja mati kanthi meneng mikir yen herpes1&2 ora ana obate. Hubungi Dr Osato dina iki lan nyingkirake penyakit / virus sing nggegirisi ing awak sampeyan. Situs web dheweke yaiku osatoherbalcure.wordpress.com