Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Pelayaran Education Health Industri Hospitality Hotel & Resor Rapat (MICE) wong Philippines Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Keslametan Blanja Sustainable Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending

WTTC ngluncurake laporan ketahanan cyber anyar kanggo Travel & Pariwisata global

WTTC ngluncurake laporan ketahanan cyber anyar kanggo Travel & Pariwisata global
WTTC ngluncurake laporan ketahanan cyber anyar kanggo Travel & Pariwisata global
ditulis dening Harry Johnson

Dewan Wisata & Pariwisata Dunia (WTTC) ngluncurake laporan anyar utama ing Global Summit ing Manila dina iki, kanggo mbantu para pemangku kepentingan sektor kasebut ngerti kepiye ketahanan cyber mbentuk sektor Lelungan & Pariwisata lan ngrancang masa depan sing luwih aman lan mantep.

Laporan kasebut, 'Kode kanggo ketahanan,' kanthi upaya bareng karo Microsoft, nggambar riset lengkap lan wawancara sing jero karo pakar keamanan cyber ing organisasi Travel & Pariwisata sing unggul kayata Mastercard, JTB, lan Carnival Corporationantara liya.

Laporan kasebut nuduhake manawa nalika pandemik COVID-19 wis nyebabake jagad lan sektor kasebut dadi masa depan sing luwih digital, kanthi kesempatan sing diwenehake dening digitalisasi, tantangan anyar muncul, utamane ing cybercrime.

Laporan perdana fokus ing telung wilayah utama sing dianggep kritis kanggo sektor kasebut: ketahanan cyber, masalah utama lan enem praktik paling apik adhedhasar pelajaran sadurunge lan sajrone pandemi.

Laporan kasebut terus nuduhake kepiye digitalisasi wis dadi panyengkuyung bisnis sing kuat ing Wisata & Pariwisata, lan amarga sektor kasebut duwe sifat internasional, mula ana peran undang-undang babagan proteksi data individu.

Miturut laporan kasebut, luwih saka pitung saka 10 (72%) UKM ing Inggris, AS, lan Eropa, wis dadi korban paling ora siji cyberattack, lan UKM sing makili 80% kabeh bisnis Travel & Tourism, nyuda cyber. risiko kudu tetep prioritas kanggo sektor.

Julia Simpson, WTTC Presiden & CEO, ujar: "Teknologi lan digitalisasi nduwe peran penting kanggo nggawe kabeh pengalaman lelungan luwih lancar, saka pesenan preian, kanggo mriksa pesawat utawa miwiti pelayaran.

"Nanging dampak saka cyberattacks nggawa risiko finansial, reputasi lan peraturan sing gedhe banget."

Laporan kritis iki nyritakake papat masalah utama sing kudu ditangani kanggo nambah proteksi siber lan nambah daya tahan: ngamanake data identitas, ngamanake operasi bisnis, ngerteni pengaruh COVID-19 lan ngatur undang-undang global.

Miturut laporan kasebut, tumindak tartamtu bisa mbantu bisnis luwih siyap kanggo ngusir serangan, nalika nggawe dhasar kanggo ndhukung ketahanan cyber jangka panjang. Ngajari lan nglatih kabeh staf, ngembangake keamanan risiko ngluwihi papan kerja fisik, nggunakake pendekatan nul-kapercayan kanggo keamanan cyber, lan transparansi, antara liya, wis disaranake dening para ahli industri minangka praktik sing apik.

Ketahanan siber minangka unsur penting kanggo masa depan Perjalanan & Pariwisata, amarga sistem cyber terus nggampangake lan ningkatake kegiatan ing antarane para pemangku kepentingan sektor kasebut.

Sajrone sesi panel ing acara Global Summit badan pariwisata sing dianakake ing Manila dina iki, para pimpinan industri krungu manawa kejahatan siber nyebabake ekonomi global $1 triliun lan bisa tekan $90 triliun ing taun 2030.

Miturut WTTC Laporan Dampak Ekonomi, ing taun 2019, sadurunge pandhemen mandheg lelungan, sektor Wisata & Wisata ngasilake luwih saka $9.6 triliun kanggo ekonomi global.

Nanging, ing taun 2020, pandhemen nyebabake sektor kasebut mandheg meh rampung, nyebabake penurunan 50%, sing nyebabake kerugian meh $ 4.5 triliun.

Digitalisasi wis main lan bakal terus dadi peran penting ing pertumbuhan lan pemulihan Travel & Pariwisata saka COVID-19. Mulane, sektor kasebut kudu nggabungake keamanan siber lan ketahanan siber supaya bisa pulih saka pandemi nalika ndhukung pertumbuhane ing mangsa ngarep.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...