Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Canada Tujuan Warta Pamrentah News Sustainable

Yukon Gabung UNWTO Jaringan Observatorium Pariwisata Lestari

UNWTO
UNWTO
ditulis dening Dmytro Makarov

UNWTO wis nampani Observatorium Wisata Lestari Yukon dadi Jaringan Observatorium Sustainable Internasional (INSTO) sing terus berkembang. 

Observatorium Pariwisata Yukon, sing dianakake dening Pemerintah Yukon, bakal ngenali, ngukur lan napsirake kahanan pariwisata sing lestari kanggo nuntun nggawe keputusan adhedhasar bukti. Iki bakal mbantu Yukon supaya bisa ngatasi pemulihan pasca-pandemi lan tuwuh ing mangsa ngarep, njamin sektor kasebut dikelola kanthi cara sing lestari lan tanggung jawab.

UNWTO Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili ujar: "Kita nampani Yukon menyang jaringan observatorium global sing saya tambah akeh. Observatorium bisa mbantu Yukon supaya bisa ngatur sektor pariwisata kanthi luwih apik, pulih lan tuwuh maneh kanthi luwih lestari kanggo entuk manfaat saka pengunjung lan warga.

"We banget welcome Yukon menyang jaringan global observatorium kita akeh"

Masa depan inklusif kanggo pariwisata Yukon 

Yukon minangka salah sawijining wilayah lor Kanada kanthi industri pariwisata sing kuwat lan berkembang. Strategi Pengembangan Pariwisata Yukon “Pariwisata Lestari. dalan kita. Masa Depan Kita. 2018-2028” njaluk panyiapan kerangka kanggo ngukur kemajuan ing tujuan pembangunan pariwisata lestari selaras karo visi, tujuan lan tumindak Strategi. Ing konteks iki, Yukon ngupayakake panyiapan observatorium babagan pariwisata lestari ing Kerangka INSTO, kanthi tujuan nyedhiyakake sektor kasebut kanthi kawruh babagan kahanan kelestarian kanggo nggawe keputusan lan investasi sing tepat.

Menteri Pariwisata lan Kebudayaan Yukon, Ranj Pillai ngandika: "Kita bangga banget gabung karo jaringan Observatorium Pariwisata Lestari sing bergengsi lan penting iki minangka anggota lor pertama Kanada. Kerangka Pariwisata Sustainable Yukon bakal mimpin owah-owahan menyang pembangunan pariwisata lestari ing Yukon kanthi nggabungake sektor kasebut supaya luwih ngerti dampak pariwisata lan nuntun keputusan kita kanggo entuk manfaat kanggo kabeh warga Yukon.

Menteri Lingkungan Yukon, Nils Clarke, nambahake: "Pamrentah Yukon diajeni nampa pengakuan internasional iki kanggo karya penting lan inovatif sing ditindakake kanggo ngatasi owah-owahan iklim ing wilayah kasebut. Bebarengan karo Strategi Masa Depan Kita sing Bersih, Kerangka Pariwisata Lestari Yukon nggawe kita selaras karo praktik paling apik global lan ningkatake keseimbangan antara nilai ekonomi, sosial lan lingkungan.

Observatorium Pariwisata Lestari Yukon minangka Observatorium kaloro ing Kanada, sawise Observatorium Pariwisata Lestari Thompson Okanagan lan ndadekake gunggunge 31 ing saindenging jagad.

Babagan INSTO

The UNWTO International Network of Sustainable Tourism Observatories (INSTO) digawe ing taun 2004 kanthi tujuan utama kanggo ndhukung peningkatan kelestarian lan ketahanan ing sektor pariwisata liwat pemantauan kinerja pariwisata sing sistematis, pas wektune lan reguler lan nyambungake tujuan khusus, mbantu dheweke ijol-ijolan. lan nambah kawruh lan pangerten babagan panggunaan sumber daya ing kabeh tujuan lan manajemen pariwisata sing tanggung jawab.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...