Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News Lelungan Rel Tanzania Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Zambia

Zambia lan Tanzania mlebu perjanjian pariwisata bilateral

Presiden Samia nampani Presiden Hichilema - gambar duweni A.Tairo

Presiden Zambia lan Presiden Tanzania bakal nyekseni penandatanganan perjanjian transportasi, logistik, lan pariwisata.

Presiden Zambia Hakainde Hichilema teka ing Tanzania dina Selasa kanggo kunjungan negara 2 dina sing bakal ndeleng dheweke nganakake rembugan bilateral karo Presiden Tanzania Samia Suluhu Hassan lan banjur nyekseni penandatanganan perjanjian transportasi, logistik, lan pariwisata antarane Tanzania lan Zambia. Nalika ing Tanzania, Presiden Hichilema lan Presiden Tanzania samesthine bakal ngrembug babagan perdagangan, investasi, transportasi, lan pariwisata regional.

Otoritas Sepur Tanzania Zambia (TAZARA) minangka infrastruktur utama sing dienggo bareng antarane Tanzania lan Zambia lan ana ing meja diskusi antarane 2 presiden. Jalur sepur legendaris Cina Rovos Rail nyambungake wilayah Afrika Kidul lan Afrika Timur lan saiki misuwur kanggo ekspedisi rel intra-Afrika sawise jalur kasebut ngluncurake perjalanan vintage taunan antarane Afrika Kidul lan Afrika Timur.

Sepur kasebut dibangun antara taun 1970 lan 1975 kanthi bantuan China kanggo menehi link menyang Zambia sing dikurung daratan menyang pelabuhan Dar es Salaam minangka alternatif kanggo rute ekspor liwat rel. Iki minangka jalur sepur bi-nasional sing nyambungake jaringan transportasi regional Afrika kidul menyang pelabuhan Dar es Salaam ing Afrika wétan, nyedhiyakake layanan transportasi barang lan penumpang.

Nyambung 1,860 kilometer

Zambia Railways nyambungake 1,860 kilometer antarane Samudra Atlantik ing Cape Town saka Kapiri Mposhi ing Zambia karo Dar es Salaam ing pesisir Samudra Hindia ing Tanzania. Perjalanan iki minangka acara wisata sejarah ing sejarah Afrika. Lelungan kanthi sepur ndadekke turis menyang situs paling atraktif ing Afrika Kidul kalebu Victoria Falls apik banget ing Zimbabwe lan Zambia.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Ing Tanzania, sepur kasebut ngliwati situs-situs wisata ing Dataran Tinggi Kidul kayata Kipengere lan Livingstone Ranges, Taman Nasional Kitulo, lan Selous Game Reserve, ing antarane papan wisata liyane.

Wilayah Komunitas Pembangunan Afrika Kidul (SADC) nduwe populasi udakara 300 yuta. Pariwisata minangka salah sawijining sektor sing paling cepet berkembang ing antarane negara anggota SADC lan penghasil devisa sing penting.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...