24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii LGBTQ News Pengumuman Pers tanggung jawab Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Pulihake Kesopanan ing Pemilihan UNWTO: Tandha petisi WTN

ZurabTaleb
ZurabTaleb
ditulis dening eTN Ngatur Editor

The Jaringan Pariwisata Dunia dina iki ngluncurake "WTN kanggo Kesopanan ing Pemilihan UNWTO"Kampanye.

Jaringan Pariwisata Dunia njaluk anggota lan pemangku kepentingan industri lelungan kanggo ndhukung petisi ing ngisor iki:

Petisi kasebut ditujukan kanggo:
- Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-Bangsa, Antonio Guterres
- Sekretaris Jenderal UNWTO Pak Zurab Pololikashvili
- Hon. Menteri, Anggota Organisasi Pariwisata Dunia

Petisi kasebut ditandatangani:
- Dr. Taleb Rifai, Mantan Sekretaris Jenderal, UNWTO 2010-2017
- Francesco Frangialli, Mantan Sekretaris Jenderal, UNWTO 1998-2010
- Prof Geoffrey Lipman, Mantan Sekretaris Jenderal Bantuan, UNWTO & Mantan Presiden WTTC
- Louis D'Amore, pendiri lan presiden Institut Internasional kanggo Perdamaian Liwat Pariwisata
- Juergen Steinmetz, presiden Jaringan Pariwisata Dunia

Ingkang kinurmatan Sekretaris Jenderal, Hon. Menteri,

Kita nulis atas jenenge Jaringan Pariwisata Dunia (WTN), koalisi global kanggo organisasi lan individu sing makili ewu + Pemangku kepentingan & Wisata saka luwih saka 120 negara.

Dina iki, sawise diskusi zoom global sing jero, kita mutusake supaya kanthi hormat njaluk sampeyan ngrungokake telpon saka sadurunge, Francesco Frangialli lan Dr. Taleb Rifai, uga mantan Asisten Sekretaris Jenderal Profesor Geoffrey Lipman, lan Louis D'Amore, pendiri lan presiden Institut Internasional kanggo Perdhanaan Liwat Pariwisata kanggo nundha pemilihan kanggo Sekretaris Jenderal.

Rekomendasi kasebut yaiku supaya pemilihan cocog karo rapat Mei ditundha (19-23 Mei) FITUR ing Madrid, FITUR minangka alasan asli rapat kasebut diganti dadi Januari. Saiki FITUR ora kedadeyan maneh ing wulan Januari.

Kita ndhukung dhukungan rasional dening mantan Sekretaris Jenderal kanggo nundha rapat kasebut ing wulan Mei utawa tanggal lan papan ing Majelis Umum ing Maroko ing wulan September 2021.

Alesan panyuwunan iki saka sadurunge sampeyan yaiku ngakoni yen pemilihan sing adil, bakal ngidini calon calon wektu ngatur karo para pengusaha, kulawarga lan pamrentahane uga para Menteri supaya ana pemilihan.

Iki uga ora bakal ngganggu fokus ing COVID lan Krisis Iklim sing saiki diprioritasake dening kabeh jagad.

Ngramut tanggal Januari gawean bisa ditampilake kesusu sing bisa nyuda, yen ora ngilangi persaingan. Luwih-luwih, amarga FITUR dhewe - alasan asli wulan Januari - ditundha nganti wulan Mei.

Kita yakin manawa sampeyan ora pengin menehi kesan babagan panggunaan prosedur sing ora etis, sing bisa nggambarake organisasi sing dadi penjaga Etika Pariwisata.

Kita wis nyalin surat terbuka iki menyang Menteri Pariwisata Negara Anggota UNWTO lan Anggota Afiliasi, uga menyang Sekretaris Jenderal PBB.

Kita ngarep-arep tanggepan konstruktif sampeyan.

Latar mburi:

Bukak surat menyang Negara Anggota UNWTO dening mantan Sekretaris Jenderal UNWTO dening Francesco Frangialli lan Dr.Taleb Rifai

Mantan Sekretaris UNWTO Francesco Frangialli
Mantan Sekretaris Jenderal UNWTO kanggo pidato ing ATM Virtual
Mantan Sekretaris Jenderal UNWTO Dr. Taleb Rifai

Kanca lan kanca sing daktresnani,

Muga-muga pesen iki tekan sampeyan kanthi sehat nalika nyoba iki.

Saiki aku nulis kanggo sampeyan, kanthi kapasitas minangka rong sekretaris Jenderal UNWTO sing dihormati, sing njabat jabatan sajrone 20 taun. Kita prihatin babagan pengaruh sing nyebarake Covid-19 internasional ing pemilihan Sekretaris Jenderal sing bakal teka ing taun 2022-2025

Ing rapat pungkasan sing dianakake ing Georgia, Dewan Eksekutif setuju karo jadwal sing angel kanggo pemilihan Sekretaris Jenderal sing bakal teka. Disepakati, adhedhasar rekomendasi Sekretariat, supaya pemilihan dianakake tanggal 18 Januari 2021, dudu nalika wulan Mei sing mesthi kedadeyan ing jaman biyen. Alesan utama rekomendasi kasebut yaiku supaya luwih cocog karo FITUR ing Madrid amarga aturan lan peraturan negesake manawa pemilihan bakal dianakake terus ing kantor pusat. Kanggo adil karo Sekretariat, kita ngerti manawa uga keinginan Spanyol kanggo jadwal rapat kasebut cocog karo FITUR.

Premis kanggo keputusan kasebut wis diganti. Spanyol mutusake kanggo nundha FITUR nganti 19-23 Mei 2021. Kahanan iki kudune nuduhake sampeyan kabeh kudu mikir maneh kabijaksanaan keputusan iki, utamane amarga Menteri Pariwisata, kaya pejabat publik liyane ing saindenging jagad, ngalami Tantangan paling gedhe sing wis diadhepi sektor iki. Menteri-menteri kena tekanan saben dina saka pihak-pihak sing duwe kepentingan umum lan pribadi kanggo mbukak maneh wates lan nglancarake lelungan. Mula, ngelingi kekarepan lan prioritas saiki kanggo saben Menteri, lan kanggo kepentingan keamanan umum, kita njaluk panjaluk marang sampeyan.

Kita nyaranake supaya pemilihan Sekretaris Jenderal 2022-2025 ditundha, supaya dianakake bebarengan karo Majelis Umum ing Maroko (September / Oktober).

Alesanipun kados makaten:

1. UNWTO mesthi nganakake Dewan pertama taun ing musim semi, ing pungkasan April utawa Mei. Alesan wektu iki yaiku supaya sekretariat lan Dewan duwe kesempatan kanggo nyetujoni anggaran taun sadurunge (2020 ing kasus iki). Iki ditrapake kanggo ngidini auditor ngrampungake kerjane ing wiwitan wulan April, supaya audit iki kasedhiya kanggo dikirim kanthi tepat wektu kanggo Majelis Umum, sing dianakake wulan September utawa Oktober.

2. Pamilihan umum mbutuhake rapat pribadi lan ora virtual. Aturan lan peraturan sing ngatur proses pemilihan tegese, utamane ngelingi prinsip pemilihan rahasia, bakal angel banget nindakake iki ing rapat online virtual. Yen rencana kasebut supaya duta besar makili negarane, sing utamane ora adil kanggo negara-negara sing ora duwe kedutaan ing Madrid, iki bakal ngganggu integritas pemilihan.

3. Kanthi kahanan pandemi global saiki, jagad iki nundha kedadeyan kasebut, lan mesthine ora bakal menehi pambuka.

Kita prihatin lan pengin njaga bener lan integritas pemilihan Sekretaris Jenderal. Amarga kabeh alasan kasebut, kita sakloron nyaranake supaya UNWTO mikir maneh keputusan sing dijupuk ing Georgia.

Disaranake sampeyan mindhah rapat Dewan Eksekutif sabanjure, nalika pemilihan dianakake, kanggo cocog karo Majelis Umum ing wulan September / Oktober 2021. Minangka alternatif, Dewan bisa ngurmati kekarepan Spanyol, negara tuan rumah kantor pusat UNWTO , isih duwe pemilihan sing padha karo FITUR ing Mei 2021.

Babagan pencalonan, posisi saiki yaiku saben wong kudu netepi keputusan Dewan kanggo ngajokake lamaran kasebut ing jangka wektu cendhak sing disepakati ing Georgia. Kita yakin, kanthi keadilan kanggo wong liya sing isih pengin ngajokake pencalonan, tanggal putusane ngirim aplikasi calon, minimal kudu dipindhah menyang Maret 2021. Wektu iki wis kedadeyan ing kabeh pemilihan sadurunge.

Kita alami nyalin Sekretariat babagan komunikasi iki. Kita wis dingerteni kanthi informal babagan desakan Sekretariat iki supaya jadwal rapat kaya sing diputus ing Georgia. Iki minangka sebab manawa kita ngubungi sampeyan kanthi umum lan langsung.

Matur suwun sanget marang sampeyan kabeh amarga wis ngerti babagan pertimbangan kesejahteraan lan integritas UNWTO. Kita ngarep-arep bisa ketemu sampeyan ing FITUR ing Madrid ing wulan Mei, lan mesthi ana ing Majelis Umum ing Maroko ing wulan September / Oktober 2021.

Jaringan Pariwisata Dunia minangka swara saka bisnis plancongan lan wisata ukuran cilik lan menengah ing saindenging jagad. Kanthi nggabungake upaya kita, WTN bakal ndhisiki kebutuhan lan gegayuhan usaha cilik lan menengah lan Pemangku kepentingan.

Informasi liyane babagan WTN: www.wtn.travel

Jaringan Pariwisata Dunia (WTM) diluncurake dening rebuilding.travel
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.