Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Investments News tanggung jawab Teknologi Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Airbus lan TNO kanggo nggawe terminal komunikasi laser pesawat

Airbus lan TNO kanggo nggawe terminal komunikasi laser pesawat
Airbus lan TNO kanggo nggawe terminal komunikasi laser pesawat
ditulis dening Harry Johnson

Proyek kasebut minangka bagean saka program European Space Agency (ESA) ScyLight (Teknologi komunikasi Aman lan Laser)

Print Friendly, PDF & Email
  • Teknologi komunikasi laser minangka revolusi sabanjure ing komunikasi satelit
  • Proyek kasebut nyakup desain, konstruksi lan pengujian demonstrator teknologi
  • Terminal UltraAir bakal bisa sambungan laser ing antarane pesawat lan satelit ing orbit geostasioner 36,000 km ing ndhuwur Bumi

Airbus lan Organisasi Riset Ilmiah Terapan (TNO) Walanda wis ngluncurake program kanggo nggawe demonstrator terminal komunikasi laser kanggo pesawat, sing diarani UltraAir.

Proyek kasebut, sing dibiayai bebarengan dening Airbus, TNO lan Kantor Antariksa Walanda (NSO), minangka bagean saka program ScyLight (Teknologi komunikasi Aman lan Laser) Badan Antariksa Eropa (ESA). Isine desain, konstruksi lan pengujian demonstrator teknologi. Teknologi komunikasi laser minangka revolusi sabanjure ing komunikasi satelit (satcom), nggawa tarif transmisi, keamanan data lan ketahanan sing durung pernah ana sadurunge kanggo nyukupi kebutuhan komersial ing dasawarsa sabanjure.

Terminal UltraAir bakal bisa sambungan laser antarane pesawat lan satelit ing orbit geostasioner 36,000 km ing sadhuwure Bumi, kanthi teknologi sing ora ana gandhengane kalebu sistem mekatronik optik sing stabil lan akurat. Demo demonstrator teknologi bakal mbukak dalan kanggo produk UltraAir mbesuk sing tarif transmisi data bisa nganti pirang-pirang gigabit per detik nalika nyedhiyakake anti-jamming lan kemungkinan interception kurang. Kanthi cara iki, UltraAir ora mung ngaktifake pesawat militer lan UAV (Vehicle Aerial Unmanned) kanggo nyambung ing awan pertempuran, nanging uga supaya luwih suwe ngidini penumpang maskapai nggawe koneksi data kanthi kecepatan tinggi amarga konstelasi SpaceDataHighway Airbus. Saka posisine ing orbit geostasioner, satelit SpaceDataHighway (EDRS) ngirim data sing diklumpukake kanthi satelit pengamatan menyang Bumi sajrone wektu sing cedhak, sawijining proses sing biasane mbutuhake wektu pirang-pirang jam.

Airbus dadi pamimpin proyek kasebut lan menehi keahlian unik ing komunikasi satelit satelit, dikembangake karo program SpaceDataHighway. Bakal koordinasi pangembangan terminal lan pengujian ing lemah lan ing udara. Minangka mitra utama proyek kasebut, TNO nyedhiyakake pengalaman ing opto-mekatronik presisi tinggi, didhukung dening industri teknologi tinggi lan ruang angkasa Walanda. Airbus Defense and Space ing Walanda bakal tanggung jawab kanggo produksi terminal ing industri. Anak perusahaan Airbus Tesat nggawa keahlian teknis ing sistem komunikasi laser lan bakal melu kabeh kegiatan pengujian.

Tes pertama bakal ditindakake ing pungkasan taun 2021 ing kahanan laboratorium ing Tesat. Ing tahap kapindho, tes lemah bakal diwiwiti wiwitan taun 2022 ing Tenerife (Spanyol), ing endi panyambungan bakal digawe antarane demonstrator UltraAir lan terminal laser sing diwiwiti ing satelit Alphasat nggunakake Stasiun Lemari Optik ESA. Kanggo verifikasi pungkasan, demonstrator UltraAir bakal dilebokake ing pesawat kanggo nyoba penerbangan ing pertengahan 2022.

Amarga panjaluk layanan satelit saya akeh, band frekuensi radio satelit umum ngalami kemacetan. Tautan laser uga duwe mupangat kanggo ngindhari gangguan lan deteksi, amarga yen dibandhingake karo frekuensi radio sing wis rame, komunikasi laser angel banget dicegat amarga balok sing luwih sempit. Mangkene, terminal laser bisa luwih entheng, ngonsumsi luwih sithik lan menehi keamanan sing luwih apik tinimbang radio.

Program anyar iki minangka tonggak penting ing peta dalan strategi Airbus kanggo ndorong komunikasi laser luwih lanjut, sing bakal nggawa keuntungan teknologi iki minangka pembeda utama kanggo nyedhiyakake kolaborasi Multi-Domain kanggo para pamrentah lan pertahanan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.