Klik ing kene yen iki siaran pers!

Aborsi sing Diurus Mandiri kanthi Obat Saiki Dianggep Aman

ditulis dening editor

Dina iki, sinau Sinau Kelayakan lan Efektivitas Model Iringan (SAFE) diterbitake ing The Lancet Global Health. Advokat aborsi aman ing Colectiva Feminista La Revuelta de Neuquén (Argentina), GIWYN (Nigeria), lan ing Asia Tenggara, bebarengan karo peneliti ing Ibis Reproductive Health (Afrika Kidul lan AS), ngrancang lan ngetrapake studi SAFE.

Print Friendly, PDF & Email

Sinau SAFE, studi pisanan saka jinise, ngrekrut luwih saka 1,000 wong sing ngubungi grup iringan aborsi sing aman ing Argentina utawa Nigeria, ngetutake wong-wong mau kira-kira sewulan, lan ngukur asil saka pengalaman aborsi sing dikelola dhewe, kanthi aborsi rampung tanpa operasi. intervensi minangka asil utama.

Aborsi obat-obatan sing dikelola dhewe kalebu nggunakake salah siji saka rong regimen obat kanggo mungkasi meteng tanpa pengawasan klinis sing disaranake dening Organisasi Kesehatan Dunia (WHO). Regimen obat mifepristone sing disaranake WHO kanthi kombinasi misoprostol, utawa misoprostol mung, ditetepake cara sing aman lan efektif kanggo mungkasi meteng ing setelan klinis. Aborsi sing diatur dhewe kanthi iringan nyakup penasihat aborsi sing ora dilatih sacara klinis sing nyedhiyakake informasi adhedhasar bukti babagan panggunaan aborsi obat, uga emosional sing welas asih (lan kadhangkala dhukungan fisik), sajrone proses aborsi obat sing dikelola dhewe. Iringan aborsi diwenehake liwat telpon, liwat platform olahpesen digital sing aman, lan/utawa kanthi pribadi.

Sinau SAFE nguatake bukti sing ana, kanthi informasi sing akurat, wong bisa nggunakake obat kanthi aman lan efektif kanggo mungkasi meteng ing njaba kahanan klinis. Temuan kasebut menehi bukti kanggo demedicalization perawatan aborsi awal, lan ndhukung pentinge akses terus menyang model remot kanggo aborsi obat-kalebu telemedicine-sing wis dileksanakake ing sawetara negara minangka akibat saka pandemi COVID-19. Asil saka panliten iki uga nuduhake yen SMA kanthi dhukungan saka dhukungan iringan bisa dadi strategi inti kanggo ngembangake akses menyang perawatan aborsi sing aman lan efektif.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar