Warta Breaking Guam Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments News Pengumuman Pers Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Februari teka menyang Guam mudhun amarga Pariwisata Guam nyuda pengaruh virus Corona

Pilih basa sampeyan
guam-cemara
guam-cemara
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Biro Pengunjung Guam (GVB) wis nglaporake laporan kedatangan pengunjung awal kanggo rong wulan pertama taun 2020.

Kedatangan wulan Januari rampung kuat kanthi 157,479 pengunjung (+ 6.8%) disambut menyang Guam. Wutah positif wulan iki ngluwihi taun kepungkur dadi Januari paling apik ing sejarah wisata pulau kasebut.

Nanging, pendatang Februari nyathet 116,630 pengunjung (-15%), nuduhake pratandha pisanan babagan industri pariwisata kena pengaruh wabah Novel Coronavirus (COVID-19).

"Guam miwiti momentum rekor taun fiskal kanthi luwih akeh rute lan penerbangan mangsan menyang wulan pertama taun 2020," ujare Presiden lan CEO GVB Pilar Laguaña. "Nanging, novel coronavirus saiki wis ngowahi momentum industri pariwisata global. Nalika mbiji pengaruh jangka panjang sing bakal ana ing ekonomi lokal, kita setya bisa kerja bareng karo maskapai lan mitra industri kanggo ngatasi efek kasebut lan nyiapake dalan kanggo maju. Pertama lan paling penting, kesehatan lan safety para warga lan pengunjung tetep dadi prioritas utama. ”

Sementara, Dewan Direksi GVB wis nggawe pasukan tugas coronavirus kanggo ngatasi lan nyuda efek lan keprihatinan industri pariwisata. Pasukan tugas kasebut kalebu anggota Dewan Direksi, Asosiasi Hotel lan Restoran Guam, Otoritas Bandara Internasional AB Won Pat, uga manajemen lan staf GVB. Klompok iki terus ngawasi pasar sumber, komunikasi karo mitra luar negeri, lan nggawe rencana pemulihan sing bakal diaktifake ing wektu sing tepat.

Pangeluaran pengunjung mundhak ing kuartal kaping pisanan

GVB uga ngrampungake laporan profil pengunjung ing kuartal kaping pisanan kanggo FY2020 (Okt.-Des.). Laporan kasebut nyekel telung wulan pertama taun fiskal lan adhedhasar survey metu saka GVB.

Adhedhasar data anyar, rata-rata rata-rata mbuwang pulau ing saben wong wis tambah yen dibandhingake karo wektu sing padha ing FY2019. Pengunjung ngenteni rata-rata $ 732.96, kenaikan 35.3% tinimbang kuartal pertama FY2019.

Loro pasar sumber utama Guam nuduhake kenaikan belanja ing pulau. Pengunjung Jepang ngentekake rata-rata $ 623.34 (+ 3.4%) saben wong, mbuwang luwih akeh kanggo transportasi (+ 15.6%) tinimbang taun sadurunge. Pangeluaran pengunjung Korea tansaya signifikan dadi $ 767.35 (+ 41.8%) saben wong, kanthi plancong mbuwang luwih akeh transportasi (+ 61.1%) lan ing Bandara Internasional AB Won Pat, Guam (+ 117.9%).

Survei lan laporan GVB bisa ditemokake ing situs web perusahaan, guamvisitorsbureau.com

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.