News

Serikat pekerja United Airlines lan para mekanis nggayuh greget sementara

0a1_4846
0a1_4846
ditulis dening editor

CHICAGO, IL - United lan Asosiasi Internasional Machinists & Aerospace Workers (IAM) nggayuh kesepakatan saiki kanggo kontrak anyar kanggo kabeh maskapai sing meh 30,000 wakil IAM

Print Friendly, PDF & Email

CHICAGO, IL - United lan Asosiasi Internasional Machinists & Aerospace Workers (IAM) nggayuh kesepakatan saiki kanggo kontrak anyar kanggo kabeh maskapai sing makili 30,000 karyawan sing diwakili IAM.

Pitu kesepakatan kasebut kalebu karyawan operasi bandara, agen pusat kontak, penjaga toko, instruksi pangopènan, perancang beban pusat, instruktur teknis armada lan karyawan sing gegandhengan, lan petugas keamanan sing diwakili dening IAM.


"Nalika ngunjungi lokasi bandara, aku mesthi kesengsem karo semangat lan profesionalisme tim sing diwakili IAM," ujare Oscar Munoz, presiden lan pejabat eksekutif maskapai kasebut. "Dheweke ngati-ati banget karo para pelanggan saben dina, lan kita seneng bisa nggayuh kesepakatan iki. Matur suwun khusus kanggo tim negosiasi amarga wis kerja keras. "

Para pihak ngrampungake perjanjian kasebut sawise patang wulan negosiasi lan ana ing sangang wulan setengah lan rong taun setengah sadurunge tanggal sing bisa diowahi kontrak saiki. Saben perjanjian tentatif bakal efektif nganti taun 2021 lan saiki diratifikasi dening karyawan perusahaan sing diwakili IAM.

United duwe perjanjian penawaran kolektif bebarengan sing nyakup mayoritas klompok kerja sing diwakili. Bubar, pilot United milih ratifikasi perpanjangan kontrak luwih saka setaun sadurunge tanggal sing bisa diowahi kontrak, sawise proses negosiasi cepet karo Asosiasi Pilot Garis Udara. Pengirim perusahaan uga milih bubar kanggo ngonfirmasi ekstensi kontrak.

Kajaba iku, maskapai kasebut melu negosiasi karo Association of Flight Attendants lan International Brotherhood of Teamsters.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.