24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel budaya News Filipina Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Kutha Puerto Princesa ing Filipina kuwatir karo Turis Tiongkok lan judi ilegal

PaiwanNews
PaiwanNews
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Puerto Princesa minangka kutha wisata sing populer kanthi resor pantai lan restoran laut. Wis kaping pirang-pirang diakoni minangka kutha paling resik lan paling ijo ing Filipina. Kutha iki dununge ana ing propinsi kulon Palawan, lan kutha paling kulon ing Filipina lan udakara udakara seprapat yuta yuta wong sing manggon ing kono.

Akeh ing kutha iki rumangsa kutha kasebut dikuasai warga negara Tionghoa, umume turis. Ana akeh perusahaan sing nembe diatur kanggo pariwisata minangka latar mburi tren sing katon iki sing nyebabake pejabat Balai Kota njaluk penyelidikan.

Ing Manila lan kutha-kutha utama liyane, keterlibatan warga Tionghoa sing dilaporake ing perjudian kasino online wis misuwur lan agensi penegak tangane nyoba ngrampungake kegiatan kejahatan cyber.

Wutah pariwisata anyar ing Puerto Princesa City dipicu dening gelombang kedatangan pengunjung Asia sing sadurunge, umume saka Korea lan China. Apa sing dadi sektor slumping bubar dadi bisnis sing padhang kanggo perusahaan lokal sing nyedhiyakake turis.

Ora yakin apa sing nyebabake dorongan dadakan kasebut, utamane kanggo para rawuh ing Tiongkok, nanging perlu dielingi manawa kabeh kedadeyan kasebut kedadeyan ing latar mburi poros diplomasi administrasi saiki ing Beijing.

Ana panji-panji abang tartamtu sing kudu dipasang babagan tren iki, utamane amarga kahanan unik Palawan sing dadi lawang wilayah kanggo Laut Filipina Kulon sing regejegan. Kanthi Beijing kanthi agresif njaga dominasi fisik ing wilayah kasebut, lan kanthi Manila nampilake sikap kabijakan luar negeri laissez-faire, Palawan kudu ngurus kebon mburi dhewe.

Nalika Balai Kutha arep nganakake penyelidikan babagan kegiatan perjudian Tiongkok sing ora sah, amarga ana sawetara wong Tionghoa sing dicekel, pitakon umum babagan keamanan nasional iki uga kudu dikatutake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.