24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel China Breaking News Kabar Breaking Kazakhstan Warta Breaking Kyrgyzstan News Pakistan Breaking News Rusia Breaking News Warta Breaking Tajikistan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking Uzbekistan

Sing dibutuhake saiki jagad: Dewan Pariwisata Organisasi Kerjasama Shanghai

puncak-puncak
puncak-puncak
ditulis dening Agha Iqrar

Perdana Menteri saka Pakistan Imran Khan nalika pidato ing KTT Organisasi Kerjasama Shanghai (SCO) ing Bishkek negesake perlune strategi bersama kanggo ngembangake pariwisata ing negara anggota SCO, Agensi warta DND kacarita Visi kasebut nyengkuyung kekarepan para pemangku kepentingan pariwisata ing Asia Tengah uga Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO). Pembentukan Dewan Pariwisata SCO bisa dadi langkah pertama kanggo nggayuh target kanggo industri pariwisata gabungan.

SCO minangka organisasi antarpamaréntah sing kasusun saka Tiongkok, Rusia, Kazakhstan, Kirgistan, Tajikistan, lan Uzbekistan lan wad sing didegaké ing Shanghai ing taun 2001. Wiwitane digawe minangka forum pangembangan kapercayan kanggo ngrusak wates, tujuan lan agenda organisasi wiwit akeh kalebu kerja sama militer lan kontra-terorisme lan nuduhake intelijen. SCO uga nambah fokus ing inisiatif ekonomi regional kaya integrasi Sabuk Dalan Sutra Silk sing dipimpin China lan Uni Ekonomi Eurasia sing dipimpin Rusia.

Pakistan lan India minangka mungsuh loro ing negara anggota SCO, mula, mikirake strategi visa gabungan ing antarane mungsuh lengkungan iku mung impen nanging bisa dipikirake kanthi pembentukan SCOTB (Dewan Pariwisata SCO) sing bisa menehi kesempatan kanggo kaloro negara kasebut kanggo mujudake mupangat katentreman lumantar pariwisata.

Ninggalake Pakistan lan India, negara-negara SCO liyane bisa maju kanggo strategi gabungan kanggo promosi pariwisata ing negara anggota SCO, lan ana kemungkinan Pakistan lan India mbesuk ngerti bathi saka strategi pariwisata gabungan.

Dipercaya manawa ing tahap pertama, Republik Asia Tengah, sing dadi anggota SCO (Uzbekistan, Tajikistan, Kazakhstan, Kyrgyzstan) bebarengan karo Rusia lan China bisa maju kanthi visi Perdana Menteri Pakistan Imran Khan kanggo pariwisata gabungan strategi

Negara-negara Asia Tengah minangka salah sawijining tujuan wisata paling apik ing saindenging jagad, lan dheweke main apik ing arena pariwisata sajrone 2 dekade kepungkur sawise kamardikan saka bekas Rusia Soviet.

Negara-negara kasebut duwe kabeh penawaran kalebu ekowisata, kaendahan alam, wong sing grapyak lan grapyak, uga layanan lan prasarana sing apik. Halangan pangembangan pariwisata luwih lanjut ing wilayah iki yaiku ora ana interaksi sing kuat ing antarane para pejabat pariwisata ing kabeh negara kasebut lan rezim visa sing ramah.

Turis internasional ngalami masalah serius nalika pengin nyabrang saka siji Republik Asia Tengah menyang negara Asia tengah liyane (kayata saka Tajikistan menyang Uzbekistan utawa Kyrgyzstan). Para ahli pariwisata ing wilayah kasebut percaya yen "Regime Visa siji" bisa nambah Asia Tengah pariwisata lan tikelake penghasilan pariwisata. Sampeyan bisa uga yen ana konektivitas sing kuat ing antarane menteri pariwisata ing kabeh negara kasebut. Ana perlu Strategi Pariwisata Bersama, sing wis dituduhake dening Perdana Menteri Pakistan Imran Khan, lan banjur SCO bisa maju menyang Dewan Pariwisata SCO sing kalebu pejabat berwisata kabeh negara anggota SCO. Dewan kaya ngono uga bakal duwe peran positif kanggo hubungan sing luwih grapyak kanggo kabeh negara kasebut mbesuk.

Pariwisata minangka salah sawijining alat sing paling efektif kanggo ngasilake penghasilan lan netepake perdamaian sing bisa ditindakake. Pariwisata kudu dianggep ora mung minangka panyedhiya pendapatan nanging uga penghasil harmoni lan perdamaian.

Dilema pasar pariwisata Asia Kidul yaiku hubungan Indo-Pakistan lan prioritas pamrentahan sing bertentangan karo kebutuhan lan tuntutan industri pariwisata.

Ing Asia Kidul, pamrentah Pakistan, India, Sri Lanka, Nepal, lan Afghanistan duwe konflik politik lan diplomatik sing beda, lan iki minangka sebab utama Asosiasi Kerja Sama Regional Asia Selatan (SAARC) gagal nggawe interaksi lan jaringan sing kuwat ing bidang pariwisata, amarga SAARC ora nyetel dewan pariwisata kanggo ngrampungake masalah iki.

Rencana Dalan Sutra UNWTO mung bisa digayuh nalika negara anggota SCO ing level pamrentahan, uga para aktor lan pemangku kepentingan non-pamrentahan, gabung karo tujuan umum kanggo ningkatake basis pariwisata ing wilayah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Agha Iqrar