24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality News Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Festival Film Internasional Zanzibar nganti Pariwisata Ningkatake Pulau

Presiden Zanzibar ing Festival Film Internasional

Presiden Zanzibar Hussein Ali Mwinyi nyengkuyung para penyelenggara Festival Film Internasional Internasional Zanzibar (ZIFF) lan ujar manawa acara kasebut bakal mbabarake lan ngembangake pariwisata lan warisan pulau kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  1. ZIFF minangka salah sawijining festival film utama ing Afrika, lan ditandhani minangka acara penting.
  2. Presiden Mwinyi ujar ing Gedung Negara Zanzibar yen festival kasebut bakal mbantu ngembangake lan ngiklanake pariwisata Zanzibar.
  3. Mwinyi negesake manawa pamrentah bakal terus kerja sama karo ZIFF supaya bisa terus entuk prestasi sing luwih akeh.

Festival Film Internasional Zanzibar diluncurake 24 taun kepungkur kanthi sukses banget ing Zanzibar. Acara taun iki bakal ditindakake wiwit tanggal 21 nganti 25 Juli ing Stone Town, papan wisata turis lan papan warisan turis ing Zanzibar.

Penyelenggara ZIFF taun iki narik luwih saka 240 film saka 25 negara. Tanzania duwe 13 film sedangkan Kenya duwe 9, Uganda 5, lan Afrika Selatan 5.

Ana 67 film sing dipilih kanggo skrining taun iki, kanthi 10 film fitur, 5 film dokumenter fitur, lan 40 film cendhak lan animasi ing kompetisi, ujare Direktur ZIFF Profesor Martin Muhando.

"Taun iki, kita nampa total 240 film. Kita nampa film saka 25 negara kalebu kanggo pertama kaline film saka Estonia, ”ujare.

Festival kasebut tujuane kanggo ningkatake kesadharan lan promosi bioskop internasional minangka seni, hiburan, lan industri, promosi dialog, hak asasi manungsa, lan kebebasan.

Liwat program, festival kasebut entuk macem-macem pamirsa, sing nggawe ZIFF beda.

Prof. Muhando ujar manawa festival kasebut menehi kontribusi gedhe kanggo pemahaman sing luwih apik babagan bioskop liwat forum publik, pamriksan komunitas, lan platform musik lan seni.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar