24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Mesir Breaking News Industri Hospitality Israel Breaking News Warta Breaking Libanon News Warta Breaking Qatar Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking Tunisia Warta Breaking UAE Maneka Warta

Ekonomi aturan mbukak maneh lelungan menyang Dubai, Mesir, Libanon, Qatar, Tunisia sanajan ana epidemi?

Penghargaan Seychelles - Dubai_0
Penghargaan Seychelles - Dubai_0
ditulis dening Saluran Media

Negara-negara Arab, utamane sing gumantung banget karo pariwisata kayata Dubai, Mesir, lan Libanon, njupuk macem-macem pendekatan nalika ngeculake penutupan sing ditindakake ing wates lan bandara kanggo nglawan COVID-19.

Dubai, sing paling akeh pedunung saka pitung emirat sing nyipta Uni Emirat Arab, mbukak maneh lawang kanggo para pengunjung tanggal 7 Juli. Opening kasebut dibukak sanajan keputusan UAE kanggo nyegah warga plancongan ing luar negeri lan nglarang wong asing mlebu bebas mlebu watese.

Dubai minangka basis dhasar kanggo Emirat, maskapai paling gedhe ing Timur Tengah, lan maskapai penerbangan nomer papat nomer paling gedhe miturut jarak tempuh jarak tempuh. Emirat wis nemtokake sawetara langkah kesehatan lan keamanan kanggo ngluncurake penerbangan sing dijadwalake.

Kit kebersihan gratis bakal diwenehake kanggo saben penumpang nalika check-in ing Bandara Internasional Dubai lan penerbangan menyang Dubai. Kit kasebut kalebu topeng, sarung tangan, tisu antibakteri, lan sanitizer tangan.

Sarung tangan lan topeng saiki diwajibake kanggo kabeh pelanggan lan karyawan ing bandara ing Dubai, nanging mung topeng sing diwenehi mandheg ing penerbangan Emirat.

Nalika tekan bandara, scanner termal ing macem-macem wilayah ngawasi suhu kabeh penumpang lan karyawan. Kajaba iku, indikator jarak fisik wis dilebokake ing lemah lan ing wilayah tunggu kanggo mbiyantu para lelungan njaga jarak sing dibutuhake ing area check-in, imigrasi, asrama, lan transfer.

Mohammed Yasin, kepala petugas strategi ing Al Dhabi Capital, marang The Media Line manawa ana tekanan kanggo akselerasi pambukaan maneh sektor pariwisata lan perhotelan.

Iki, jarene, "bakal diwiwiti maneh [operasi dening] hotel, bandara lan pusat perbelanjaan, sing dadi aspek penting ing perekonomian Dubai."

Yasin ujar manawa sadurunge pandemi, pariwisata lan sektor terkait nyumbang "udakara 40%" PDB emirat.

Dheweke negesake manawa Dubai ngalami krisis virus korona, kontrol sektor kesehatane bisa ngobati pasien.

"Rumah sakit lapangan dibukak kanggo nambah kapasitas sistem kesehatan, lan nalika jumlah kasus mulai mudhun, sawetara rumah sakit kasebut ditutup. Mula, dadi penting kanggo mbukak maneh sektor pariwisata, ”jlentrehe.

Keputusan kasebut ana gandhengane karo riset babagan keseimbangan antara risiko lan keuntungan.

"Saiki bobot bathi wis luwih gedhe tinimbang risiko," jarene.

Ing tanggal 1 Juli, Mesir mbukak bandara maneh kanggo pertama kaline wiwit wulan Maret. Sanajan Juni nyumurupi luwih akeh kasus lan pati anyar dibandhingake patang wulan sadurunge, pamrentah mutusake kanggo mungkasi pirang-pirang langkah sing ditindakake kanggo ngemot virus kasebut kanggo ngirit ekonomi.

EgyptAir wis ngumumake manawa para penumpang kudu nganggo facemask sawayah-wayah, wiwit mlebu bandara, kabeh karyawan bakal nganggo peralatan proteksi pribadi (PPE), kalebu tameng rai, lan kanthi rutin dipriksa suhu.

Suhu para wisatawan uga bakal diukur. Ana stiker jarak ing lantai kanggo mbantu para plancong njaga jarak sing aman saka siji liyane.

EgyptAir bubar ngasilake luwih saka 5,000 wong Mesir saka luar negeri, lan Menteri Pariwisata mbukak maneh monumen, ing antarané Piramida Giza lan Museum Mesir ing Kairo.

Mohammed Farhat, analis ing Pusat Studi Strategis Al-Ahram, marang The Media Line manawa keputusan pamrentah kasebut dianggep apik amarga biaya penutupan biaya sing nyebabake.

"Akeh negara Arab lan internasional sing njupuk keputusan sing padha amarga kita ora bisa tetep ditutup - kahanan sing luar biasa amarga kahanan sing luar biasa," jarene.

Keputusan Mesir minangka bagean saka tren global supaya ekonomi tetep terbuka supaya masarakat bisa terus ndhukung kulawarga, ujare.

"Cadangan [finansial] global kanggo kahanan sing luar biasa diwatesi," ujare. "Saben negara duwe cadangan kanggo nutupi wulan bathi lan belanja domestik ing kahanan sing luar biasa, nanging iki ora bisa kesel amarga ana krisis siji."

Dheweke penting banget, dheweke nglindhungi cadangan internasional kanggo krisis mbesuk.

"Malah negara sing duwe cadangan gedhe ora duwe risiko, amarga kita ora bisa ngrampungake cadangan global kasebut kanggo siji penutupan amarga virus corona. Negara kudu duwe cadangan kanggo krisis mendesak liyane, "jarene.

Bandara Internasional Rafik Hariri saka Beirut dibukak maneh kanggo penerbangan kanthi kapasitas 10% tanggal 1 Juli, kanthi langkah-langkah keamanan lan kebersihan sing ketat.

Facemasks wajib kanggo penumpang lan pesawat udara ing njero terminal lan pesawat. Kabeh lelungan diwajibake nggawa topeng kanthi cukup lan ganti saben patang jam. Dheweke uga kudu nggawa sanitizer tangane dhewe.

Jassem Ajaka, profesor ekonomi ing Universitas Libanon, rumangsa yen keputusan kanggo mbukak bandara iku penting dudu amarga bakal mbantu sektor pariwisata, nanging amarga mata uang asing sing bakal mlebu ing negara kasebut.

"Akeh wong sing kena infeksi COVID-19 mlebu Libanon liwat bandara. Mula, supaya bandara tetep ditutup dadi sing paling aman, nanging yen ana kerugian saben dina udakara $ 30 yuta saben dinane [ing pendapatan pariwisata], ana masalah gedhe, ”ujare marang The Media Line.

Libanon ngalami krisis likuiditas dolar sing nyusup, sing dadi salah sawijining faktor ing mburine demonstrasi ing negara kasebut. Sadurunge dibukak maneh, bandara mbukak kanggo para ekspatriat sing nggawa dolar sing dibutuhake kanggo ndhukung pound Lebanon lan mbayar impor panganan.

"Libanon ora bisa nggunakake mata uang asing maneh," jarene. "Sanajan paningkatan kasus virus corona, mata uang kasebut penting banget kanggo negara kasebut."

Ing Yordania, pamrentah ngumumake minggu iki manawa negara kasebut bakal miwiti mbukak maneh tapel wates lan bandara menyang wisatawan internasional ing wulan Agustus sawise penutupan patang wulan.

Ing upaya minimalake resiko, bakal ana dhaptar negara sing disetujoni. Kajaba iku, wisatawan sing mlebu kudu lulus tes virus corona paling ora 72 jam sadurunge budhal lan tes kaping pindho nalika teka.

Karajan kasebut dianggep minangka wilayah sing aman, amarga pamrentah sukses ngontrol panyebaran virus kasebut.

Mazen Irshaid, ahli finansial sing adhedhasar ing Amman, sing nulis kanggo sawetara media Arab, ujar manawa pariwisata penting amarga nyumbang 10% produk domestik bruto Yordania sadurunge pandemi kasebut.

"Nalika sektor pariwisata urip maneh, sektor positif bakal nggambarake sektor liyane sing ora ana gandhengane langsung karo sektor transportasi, perhotelan, katering, lan sektor penghasil penghasilan liyane," ujare menyang The Media Line.

Dheweke nyathet manawa luwih saka sayuta turis ngunjungi Yordania taun kepungkur.

"Adhedhasar pratelan anyar pejabat, pambukaan maneh bakal bertahap lan saka negara-negara berisiko kurang tartamtu, lan miturut kriteria sing ditemtokake negara," ujare Irshaid.

Sektor pariwisata nyinaoni tuwuhing penting ing taun-taun pungkasan, utamane sawise stabilitas relatif digayuh ing sakiwa tengene Siria lan Irak, jarene.

"Epidemi coronavirus ngasilake kita menyang persagi," ujare. "Iki mengaruhi ora mung pariwisata lan faktor sing gegandhengan, nanging uga ekonomi umume."

Prof Yaniv Poria, ketua Departemen Manajemen Hotel lan Pariwisata ing Universitas Ben-Gurion Negev ing Israel, marang Saluran Media manawa akeh perusahaan plancongan ing wilayah kasebut duwe masalah gedhe amarga bathi klelep lan mula kepeksa ngunggahake rega kanthi substansial.

"Sampeyan kudu nimbang manawa perusahaan lelungan ora entuk dhuwit saka adol tiket dhewe, nanging saka adol paket liburan lan hotel minangka bagean saka kesepakatan," jarene. "Aku yakin yen sawise virus corona, regane malah bakal luwih larang."

Perusahaan plancongan kudu miwiti mikir ing njaba kothak kanggo golek cara kanggo tetep ing bisnis, ujare Poria.

"Mungkin dheweke kudu ngrencanakake kargo lan penumpang lelungan ing pesawat sing padha. Biasane kita duwe pesawat kanggo muatan lan pesawat kanggo penumpang. Mungkin kita kudu ngatur bagean kanggo kargo lan bagean liyane ing pesawat sing padha kanggo penumpang, "jarene.

"Dheweke kudu kreatif supaya bisa bathi," ujare.

Poria nyathet manawa maskapai kudu tetep standar lan prosedur kanggo njaga kualitas layanan.

"Biyen, lelungan minangka pengalaman lan petualangan sing diarepake masarakat kanthi antisipasi," jarene. "Saiki bakal saya sithik kaya ngono. Layanan ora bakal padha. Penumpang bakal ora mangu-mangu ora mung babagan kualitas layanan, nanging uga kepiye reresik pesawat uga kanggo penumpang liyane. ”

Asuransi bakal dadi faktor utama nalika mutusake arep mabur lan maskapai endi, ujare Poria, utamane amarga akeh penerbangan sing dibatalake saiki, lan akeh pelanggan sing nemoni masalah.

"Perusahaan sing kuwat finansial lan bisa… menehi ganti rugi penumpang yen pesawat dibatalake yaiku perusahaan sing bakal sukses," ujare. "Maju, masalah asuransi penerbangan lan kompensasi bakal duwe peran penting."

Kepercayaan uga bakal dadi sing paling penting kanggo masa depan pariwisata, amarga wong bakal miwiti milih maskapai adhedhasar anggapane ngetrapake prosedur keamanan.

"Akeh sing milih mung mabur karo maskapai sing dianggep ora ketat kanggo njaga kesehatan lan keamanan kru lan penumpang," jarene.

Uga bisa uga ana kedadeyan penerbangan nalika mung ana penumpang sing cukup.

"Biyen, akeh wong njupuk keputusan lelungan sedina utawa rong sadurunge, nanging iki bakal ora kedadeyan maneh," ujare Poria.

"Wong kudu ngrencanakake sadurunge lan ora gampang," ujare. "Bakal luwih rumit. Wong kudu menehi sertifikat yen ora duwe virus. Dheweke kudu ngisi pirang-pirang formulir sadurunge lelungan, dadi ora bakal dadi keputusan sing gampang. ”

Dheweke percaya, sawetara penumpang mung bakal mabur nalika kudu.

"Zoom ngidini kita nindakake perkara sing sadurunge dudu dipikirake. Malah ing jagad akademik, yen sampeyan bisa nganakake konferensi liwat Zoom, kita terus liwat Zoom, dudu plancongan, ”jarene. "Kanca lan sedulur sing plancongan kanggo pesta perkawinan, kunjungan utawa acara sosial liyane bakal kurang penting tinimbang mbiyen."

Qatar angumumake tanggal 21 Juli sing diwiwiti tanggal 1 Agustus, warga lan warga tetep diidini lelungan menyang njaba negara lan bali kapan wae dikarepake.

Rawuh saka 40 "negara-negara berisiko kurang" kudu ngalami tes COVID-19 nalika tekan bandara lan mlebu komitmen kanggo karantina dhewe sajrone seminggu.

Sawise pitung dina, dheweke bakal tes liya. Yen negatif, bisa uga metu karantina; yen positif, dheweke bakal ditransfer menyang fasilitas pamrentahan kanggo diisolasi.

Pelancong sing teka ing negara sing ora ana ing dhaptar aman kudu entuk "sertifikat tanpa virus" saka fasilitas uji COVID-19 sing terakreditasi ora luwih saka 48 jam sadurunge pesawat lan nuruti kabijakan karantina sawise teka.

Ing pertengahan Juni, ing Organisasi Pariwisata Dunia ngumumaké Tunisia papan wisata sing aman, lan tanggal 27 Juni, negara Afrika Lor mbukak maneh watese kanggo turis.

Otoritas Bandara Israel ngumumake tanggal 20 Juli manawa para manca asing, kanthi sithik pengecualian, bakal dilarang mlebu ing negara kasebut nganti paling ora 1. September. Ana laporan yen negara kasebut bakal terus nglarang mlebu warga asing nganti wulan November.

dening DIMA ABUMARIA, The MediaLine
#reopeningtravel

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media