Airlines Airport Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Kuba News Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Kuba resmi duka akhir minggu iki: 110 tiwas, 3 wong sing slamet ing kacilakan pesawat

Planecuba1
Planecuba1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Presiden Miguel Diaz-Canel ngumumake penyelidikan ana ing jumlahe Jumuah Boeing 40 sing umur 737 taun, disewakake karo perusahaan nasional Cubana de Aviacion dening perusahaan Meksiko.

Kuba wiwit rong dina sedhih nasional dina Setu amarga korban kacilakan pesawat saluran napas negara sing mateni kabeh, nanging telu saka 110 penumpang lan kru kasebut.

Telung wanita sing ditarik urip saka reruntuhan mangled minangka siji-sijine sing slamet.

Boeing nabrak sakcepete sawise budhal saka bandara Jose Marti, mudhun ing lapangan cedhak bandara lan ngirim kolom asap kandel menyang udhara.

Periode sedhih yaiku wiwit jam 6:00 esuk (1000 GMT) Setu nganti tengah wengi dina Minggu, pimpinan Partai Komunis lan mantan Presiden Raul Castro ujar. Gendera kudu dipasang ing tiang separo ing saindenging negara.

Pesawat kasebut ana ing penerbangan domestik saka Havana menyang kutha Holguin sisih wétan. Umume penumpang Kuba, kanthi limang wong asing, kalebu loro warga Argentina.

Pesawat kasebut - sing nggawa 104 penumpang - meh kabeh rusak amarga kecelakaan lan geni sabanjure. Petugas pemadam kebakaran mlaku-mlaku menyang lokasi kasebut nyebabake geni lan armada ambulans kanggo nulungi wong sing slamet.

Dibangun ing taun 1979, pesawat kasebut disewakake saka perusahaan cilik Meksiko, Global Air, uga dikenal kanthi jeneng Aerolineas Damoj.

Meksiko ujar manawa ngirim loro spesialis penerbangan sipil kanggo mbantu investigasi kasebut. Enem anggota kru kasebut kalebu warga negara Meksiko.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.