Warta Breaking Travel Warta Breaking Guyana Investments News Pariwisata News Wire Plancongan

Kedatangan Pengunjung Guyana: 16% mundhak

image002
image002
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Guyana tetep tuwuh dadi tujuan pilihan para wisatawan. Nganti tanggal 31 Desemberst, 2018, Guyana nyathet total tamu sing tekan 286,732 penumpang; paningkatan 15.93% saka 247,330 pengunjung Guyana sing disambut ing 2017.

Sajrone pirang-pirang taun kepungkur, Otoritas Pariwisata Guyana ngupayakake nambah profil Destinasi Guyana liwat pangembangan produk, kegiatan ningkatake kesadaran, lan pemasaran ceruk. Iki kalebu kehadiran ing pameran dagang kayata American Birding Expo, ITB, lan World Travel Market. Taun 2018 ana pangowahan gedhe ing upaya pemasaran GTA. Situs web tujuan anyar lan strategi media sosial diluncurake; perwakilan pasar dijamin ing pasar sumber inti AS, Kanada, Inggris lan Jerman; lan Otoritas Pariwisata Guyana dadi tuan rumah sawetara lelungan FAM perdagangan, media lan influencer - kabeh kanthi tujuan nambah kesadaran babagan Guyana lan nuntut panjaluk ing antarane para turis sing golek pengalaman asli, alam, petualangan lan budaya.

Miturut Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa (UNWTO), para pengunjung minangka plancong sing plancong menyang tujuan utama ing sanjabane lingkungan sing biasane, kanthi sewengi nginep kurang saka setaun, kanggo tujuan utama (bisnis, santai utawa tujuan pribadi liyane) kajaba digunakake karo entitas penduduk ing negara utawa papan sing dikunjungi. Nalika Perusahaan Bandara Internasional Cheddi Jagan nglaporake jumlah kedatangan penumpang internal yaiku 325,800 wong, tokoh sing dijupuk dening Otoritas Pariwisata Guyana yaiku pengunjung sing teka khusus, sesuai karo definisi UNWTO.

Kanggo pisanan, Guyana ngalami kenaikan signifikan ing sawetara pasar sumber inti kayata AS (kenaikan 8.28%), Eropa (kenaikan 11.82%) lan negara-negara Karibia liyane (kenaikan 28%).

Pelancong teka ing Guyana kanggo nikmati alas udan murni lan sabun emas saka Rupununi, pondok-pondok eko duweke komunitas pribumi sing unik lan resor alam ing Essequibo lan Kali Demerara, acara-acara Guyana kayata Bartica Regatta lan Karnaval Guyana, lan sing paling akeh atraksi sing populer kabeh, Terjun Kaieteur sing megah. Kaieteur National Park nyathet total 8,195 pengunjung ing papan wisata ing taun 2018, yaiku kenaikan 10% saka taun sadurunge.

Guyana uga dadi tuan rumah Konferensi OAS CITUR ing Maret 2018 lan Rapat Transportasi Udara ICAO ing wulan November 2018 sing nyumurupi akeh pejabat internasional, kabeh padha ngalami produk pariwisata Guyana.

Menteri Bisnis Dominic Gaskin, sing duwe tanggung jawab pariwisata, ngucapake tambah akeh pengunjung minangka kesempatan kanggo luwih akeh komunitas, individu lan bisnis nandur modal babagan produk pariwisata. Menteri kasebut ujar manawa, "kabar babagan penawaran pariwisata Guyana sing unik wis nggayuh luwih akeh wong ing saindenging jagad lan Nominasi Guyana tetep nduweni signifikansi". Pamrentah, tambahake, "bakal terus nyedhiyakake dhukungan lan insentif sing dibutuhake minangka dorongan kanggo sektor kasebut. Departemen Pariwisata lan Otoritas Pariwisata Guyana bakal terus kerja sama karo para pemangku kepentingan kanggo nindakake Rencana Tindakan Strategis Pariwisata Living Guyana 2018-2025. ”

Brian T. Mullis, Direktur Otoritas Pariwisata Guyana nyathet manawa "iki minangka prestasi gedhe kanggo Guyana. Kita wiwit narik akeh wisatawan sing ngupayakake pengalaman budaya, budaya lan petualangan asli ing pasar inti. Tambah kunjungan tegese tambah penghasilan menyang Guyana sing nyedhiyakake mupangat ing sektor. Pariwisata minangka pasar ekspor paling gedhe nomer telu ing Guyana. Ngarep, kita target kanggo nambah volume pengunjung lan nilai sing diwakili kanggo nambah pengaruh positif saka pariwisata. ”

 

Kanthi pendekatan pemasaran sing luwih ditargetake, pangembangan produk pariwisata sing terus maju lan peningkatan pesawat udara (LIAT Airlines nambahake rute anyar ing wulan Juli 2018, lan American Airlines bubar miwiti ngladeni tujuan ing wulan November 2018), Guyana diarep-arep bisa ndeleng akeh para pengunjung lan asil dandan saka pengalaman pengunjung ing taun ngarep.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.