Airlines Ngubur Warta Eswatini Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Eswatini, biyen Swaziland nutup wates lan ngunci karajan

Pilih basa sampeyan
Eswatini, tilas Swaziland nutup wates lan ngunci karajan
ambrose mandvulo dlamini
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Perdana Menteri Ambrose Mandvulo Dlamini saka Eswatini, sadurunge Swaziland pidato marang bangsane kanggo ngetrapake watesan, kalebu penutupan tapel wates sawise 9 kasus COVID-19 kacathet ing kerajaan kasebut. Nganti saiki, ora ana sing seda ing Eswatini.

Dina iki Kerajaan Eswatini gabung ing saindenging jagad lan luwih saka 2.5 milyar wong global kanggo ngetrapake kunci parsial lan, kanggo wong liya, kunci kabeh - kanggo nglawan mungsuh umum, coronavirus. Iki minangka wilayah sing ora ana gandhengane kanggo Kratoning lan jagad, wektu nalika tekad lan upaya bebarengan kanggo ngontrol panyebaran virus sing entuk reputasi sing ora apik bakal dites.

Penguncian parsial sing wis kena pengaruh ing saindenging negara saiki minangka langkah sing dibutuhake supaya ora bisa nyebarake virus corona sing wangkal iki. Cetha, iki nyebabake akeh rasa ora nyaman sing nate dialami sadurunge, ngrusak bisnis lan ekonomi kita, ngalangi gerakan bebas wong lan kanthi nambah nyebar kuatir lan panik ing kalangan masarakat.

Nanging, kita bisa sinau saka pengalaman ing negara liya sing ngalami gangguan pandemi iki sajrone wulan kepungkur. Kita uga bisa menehi saran saka ahli medis sing negesake manawa mbatesi gerakan wong lan tetep ing omah, menehi kesempatan paling apik kanggo nylametake nyawa lan mungkasi panyebaran sing ora bisa dikendhaleni sing bisa cepet tekan kabeh penjuru Kerajaan.

Langkah-langkah sing diumumake ing dina Senin saiki wis ditrapake lan kita ngarepake kabeh EmaSwati lan warga negara iki bakal tundhuk lan netepi dheweke tanpa ana gegayutan. Tumindak sing ora tanggung jawab saka sawetara wong bisa nggawe kita kabeh bebaya. Biaya ekonomi kita larang, nanging kesehatan lan keamanan warga dadi prioritas utama.

Saiki, Eswatini duwe wolung kasus virus corona sing dikonfirmasi lan tes isih ditundha. Nomer kasus positif sing tambah akeh yaiku sebab kuwatir lan pratondo manawa kita ora duwe pilihan, nanging kudu luwih tliti, toleran lan gampang nampa kabeh langkah-langkah kontrol lan pencegahan sing wis ditindakake.

Muga-muga ngelingake EmaSwati manawa langkah-langkah sing dileksanakake sajrone 20 dina sabanjure kalebu nundha kabeh lelungan sing ora perlu ing kutha-kutha, kutha, komunitas lan liya-liyane, kajaba kanggo nyedhiyakake utawa entuk layanan penting kayata layanan kesehatan, panganan, utawa perbankan. Kabeh nglumpukake luwih saka 20 wong dilarang. Rapat sing memenuhi persyaratan iki diarepake kanggo netepi standar kebersihan sing pas lan jarak sosial 1-2 meter, antara liya.

Wates ditutup kanggo lelungan sing ora penting. Mung barang lan kargo, uga warga bali lan warga sing sah, sing diidini liwat wates. Pamrentah bakal njamin manawa kabeh barang lan layanan penting tetep kasedhiya ing negara kasebut sajrone periode kunci dikunci. Warga lan warga sing bali ngelingake yen dheweke bakal dikarantina 14 dina ing lokasi sing ditemtokake kajaba sing bisa ngisolasi awake dhewe. Sing luwih khusus, muga-muga menehi saran marang para warga sing bali saka Afrika Selatan lan negara-negara berisiko tinggi, supaya langsung karantina dhewe sajrone 14 dina tanpa dikecualian. Sajrone karantina, dheweke kudu ngindhari kontak fisik karo anggota kulawarga lan tetep mandheg ing ruangan sing apik.

Pamrentah wis menehi prentah marang para pengusaha supaya ngidini karyawan sing kerja bisa kerja ing omah. Sajrone seminggu, sawetara Menteri nawakake pedoman babagan apa sing diarepake saka perusahaan lan karyawan sajrone periode kunci iki parsial. Bisnis esensial kudu terus operasi kanthi kekuwatan kanthi netepi standar kebersihan sing tepat lan kabeh langkah jarak sosial sing relevan sing bakal nglindhungi karyawan saka pandemi kasebut. Dhaptar layanan penting wis diterbitake dening Menteri Perdagangan, Industri, lan Perdagangan lan kalebu kesehatan, perbankan, keamanan, energi, layanan banyu, media, lan liya-liyane. Dhaptar lengkap kasedhiya ing situs web Pamrentah utawa sampeyan bisa nelpon nomer tol gratis 8001002.

Bisnis sing ora kalebu ing dhaptar layanan penting diarep-arep bisa ngasorake operasine lan, sing paling penting, memenuhi standar kesehatan lan kebersihan sing cocog, lan bisa uga kena risiko ditutup. Kita terus ngupayakake bisnis kanggo njaga efek kunci parsial iki ing bisnis, lan utamane, kanggo njamin kepatuhan lengkap karo langkah-langkah kunci.

Pamrentah terus melu kabeh sektor liyane sing relevan nalika ngetrapake strategi respons kanggo pandemi iki. Iki uga kalebu Parlemen.

Aku seneng nglaporake manawa Parlemen wis nglulusake peraturan Coronavirus sing bakal ngetrapake ketaatan marang tumindak deklarasi Darurat Nasional lan langkah-langkah kunci. Pasukan keamanan wis ana ing lapangan sing njamin kepatuhan karo peraturan kasebut lan duwe kekuwatan kanggo nyebarake pertemuan luwih saka 20 wong lan nglakokake proses sing bakal nuntut pengadilan. Para pangareping, panguwasa tradisional lan polisi komunitas bakal dadi langkah utama kanggo mesthekake kepatuhan total ing komunitas.

Pamrentah wis ngrampungake nyiyapake struktur sing dibutuhake kanggo nglacak implementasi Respon Nasional kanthi cepet tekane wabah kasebut Covid 19. Struktur kasebut sing kalebu Komite Manajemen Darurat Menteri-Menteri, Pasukan Tugas Darurat Nasional lan klompok kerja Teknis wis wiwit intervensi atas jenenge pamrentah. Kantor Administrasi Regional uga ngaktifake tim manajemen bencana regional menyang tingkat administrasi paling murah kanggo ningkatake kesadharan babagan virus corona lan ningkatake kesiapan lan pencegahan bencana kasebut. Bebarengan karo pasukan keamanan, komite kasebut nggawe jaringan ing saindenging negara sing wis terkoordinasi kanthi apik.

Administrator Regional kerja sama karo Chiefs lan panguwasa tradisional kanggo nambah kesadaran ing tingkat komunitas uga kanggo nglindhungi kulawarga saka kena virus kasebut. Panitia mobilisasi Sumber Daya wis wiwit nampa sumbangan kanggo Respon Nasional. Sumber daya iki digunakake kanthi becik. Fasilitas cuci tangan wis disedhiyakake kanggo umume kutha lan institusi pamrentah utama.

Pangiriman peralatan kesehatan penting lan materi isih diterusake lan luwih akeh pesenan diwenehake kanggo nyukupi kebutuhan kasebut.

Pamrentah liwat Menteri Kesehatan terus nanggapi Covid 19 wabah liwat implementasi rencana respons Kesehatan.

Pengawasan kondisi kasebut ditambah dening rekrutmen petugas liyane ing sektor kesehatan lingkungan sing bakal terus njaga pelabuhan kalebu kalebu kerja sama karo pasukan keamanan. Scanner termal wis ditambahake lan luwih akeh sing ditunggu-tunggu supaya jangkoan cukup.

Kementerian Kesehatan nambahake kontak kanggo menehi informasi babagan kasus sing kudu ditindakake lan ngawasi pangembangan gejala kanggo ngandhani kabutuhan tes. Latihan tenaga kesehatan sing ana ing garis depan terus ditindakake. Lockdown parsial iki penting banget kanggo ngilangi panularan virus. Gangguan panyebaran virus bakal mbantu ngalahake pandemi global iki.

Mula, penting banget kanggo negesake maneh manawa kudu mematuhi watesan kunci kunci parsial utamane kanggo mbatesi gerakan mung lelungan sing penting. Saben warga negara lan warga negara njaluk supaya netepi langkah-langkah kasebut supaya negara kasebut ngemot panyebaran virus kasebut. Kita kudu ngakoni ewonan warga sing wis nindakake watesan kasebut.

Muga-muga aku uga njupuk kesempatan iki kanggo negesake manawa Raja Mswati III wis ngumumake sesuk, Setu 28 Maret 2020, dina pasa lan Minggu, dina Donga Nasional. Kita ngarepake kabeh EmaSwati ing kabeh agama bakal melu pasa lan ndedonga nalika njaluk pituduh saka Gusti Allah sing Maha Kuwasa kanggo nulungi kita ngliwati tantangan sing diadhepi bangsa lan jagad iki. Liwat pandonga, Gusti Allah nglindhungi kita saka kabeh tantangan. Kitab Filipi 4: 6-7 ngandhani manawa, "Aja kuwatir apa-apa, nanging ing kabeh pandonga, panjalukana apa sing sampeyan butuhake kanthi ati sing maturnuwun: lan tentrem-rahayu saka Gusti Allah, sing ngluwihi kabeh pangerten, bakal njaga atimu lan pikiran liwat Kristus Yesus. " Muga-muga aku matur nuwun marang Sing Maha Agung sing wis nuntut tuduhan supaya luwih cedhak karo Gusti Allah.

Pandemi iki menehi kesempatan kanggo tumindak kanthi tujuan umum kanggo nglindhungi siji liyane minangka EmaSwati, nanging ora gupuh. Iki dudu wayahe nyebar informasi palsu ing media sosial. Kita ora duwe alesan panik yen tanggung jawab lan netepi kabeh pandhuan sing diwenehake dening Pamrentah lan Organisasi Kesehatan Dunia.

Nalika ndeleng kunci sawetara lan mbatesi gerakan sing ora perlu lan tetep ing omah, ayo elinga ngetutake pedoman pencegahan sing diwenehake dening Menteri Kesehatan lan Organisasi Kesehatan Dunia. Iki kalebu:

  • Lingkungan omah kita kudu dijaga resik lan aman lan kabeh permukaan tutul kudu disinfeksi kanthi rutin.
  • Cuci tangan nganggo banyu lan sabun utawa gunakake sanitizer adhedhasar alkohol.
  • Mungkasi salaman lan gunakake cara sambutan liyane sing ora tutul.
  • Jaga jarak paling sethithik 1 meter saka siji liyane.
  • Aja ndemek pasuryan (cangkem, irung, mripat) lan nutupi watuk lan wahing.
  • Ati-ati ngrugekke wong rentan, utamane warga tuwa lan sing ngalami kondisi pernapasan sing rentan kena infeksi virus corona
  • Yen sampeyan ngalami gejala kaya flu (demam, kangelan ambegan, watuk, suhu dhuwur) bukak fasilitas pusat kesehatan sing paling cedhak utawa hubungi saluran gratis Layanan Kesehatan Darurat 977.

Matur nuwun.

Ambrose Mandvulo Dlamini
PRIME MENTERI

Kerajaan Eswatini minangka anggota saka Dewan Pariwisata Afrika.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.