24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Aljazair Warta Breaking Travel Mesir Breaking News Investments Kabar Breaking Libya Warta Breaking Maroko News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking Tunisia Maneka Warta

Pendapatan Pariwisata lan Minyak wis ora ana: Afrika Lor wis cedhak

Pendapatan Pariwisata lan Minyak wis ilang: Afrika Lor meh ambruk
na
ditulis dening Saluran Media

Miturut tokoh resmi, Maroko wis ngrekam 4,065 COVID-19 infeksi lan 161 tiwas saka novel coronavirus; Aljazair 3,382 kasus lan 425 wong tiwas; Tunisia 939 kasus lan 38 wong tiwas; lan Libya 61 kasus lan loro tiwas.

Novel coronavirus pungkasan teka ing Afrika Lor, nanging kasus COVID-19 saya tambah akeh.

Miturut tokoh resmi, Maroko nyathet 4,065 infeksi lan 161 tiwas saka novel coronavirus; Aljazair 3,382 kasus lan 425 wong tiwas; Tunisia 939 kasus lan 38 wong tiwas; lan Libya 61 kasus lan loro tiwas.

Hamid Goumrassa, analis lan wartawan ing Algiers El Khabar koran, marang The Media Line manawa ana bedane panyebaran lan akibat saka virus ing negara-negara Afrika Utara, Algeria lan Maroko padha karo jumlah sing kena infeksi. "Kajaba iku, loro negara kasebut nomer korban paling dhuwur ora mung ing negara-negara Afrika Utara, nanging uga ing bawana Afrika," jarene.

Goumrassa nerangake manawa umume infeksi ditularake liwat wong Algeria sing teka saka Eropa, utamane Spanyol lan Prancis, "sing nginfeksi sedulur lan lingkungane, sing nyumbang langsung nyebar virus."

Dheweke negesake ora beda karo Algeria lan Libya, sing ekonomine meh kabeh gumantung karo penghasilan saka ekspor minyak lan gas alam, Tunisia lan Maroko biyen gumantung utamane karo pariwisata. Kaloro sektor kasebut dirusak dening pandemi global.

"Wiwit 2014, Algeria ngadhepi krisis kekurangan sumber daya finansial amarga nyuda rega minyak. Saiki regane ambruk, kahanane saya rumit, ”jarene.

Goumrassa ujar manawa pamrentah Aljazair nyoba negesake maneh warga yen kahanan kasebut bisa dikendhaleni.

Nanging, dheweke nambah, "Ahli finansial pesimis sadurunge sadurunge krisis virus corona. Aku ora mikir manawa pamrentah bisa nambah beban [pajak] ing perekonomian; ana defisit. Aljazair bakal ngadhepi krisis sing sejatine durung pernah ana. ”

Ahli medis internasional wis mbadek manawa para pekerja Tiongkok bakal ngirim COVID-19 menyang Afrika, nanging sabanjure negesake manawa kasus sing didiagnosis teka liwat Eropa. Akibate, umume negara-negara Afrika nundha penerbangan lan nutup watese.

Ing Libya sing diganggu perang sipil, Ziad Dghem, anggota Dewan Perwakilan sing berbasis ing Tobruk (sing diarani "pamrentah Tobruk" sing Tentara Nasional Libya wis ngumumake kasetyan) lan pangadeg Gerakan Federal ing Libya, marang The Media Line manawa kahanan kasebut ora apik ing level politik, lan mesthine ora ana ing keamanan, tingkat urip lan ekonomi, "utamane karo krisis rega minyak sing kena pengaruh banget marang negara kaya Libya, sing mung sumber daya ekonomi yaiku minyak."

Nanging, Dghem negesake manawa populasi cilik lan cadangan minyak gedhe bakal mbantu negara ngatasi krisis kasebut.

"Nganti sawetara, pejabat Libya ngontrol kahanan kasebut ing babagan panyebaran virus, amarga sanajan ing jaman normal negara kasebut dudu pusat para wisatawan utawa turis utawa pusat komersial," ujare. "Negara-negara sing duwe lalu lintas perdagangan lan plancongan paling akeh kena pengaruh ing babagan panyebaran COVID-19."

Donia Bin Othman, pengacara lan analis politik, marang The Line Media manawa wong Tunisia wis ana ing karantina omah luwih saka sewulan. Wiwit awal krisis, pamrentah fokus ing populasi sing kekirangan rentan marang virus kasebut, lan njupuk keputusan mendesak kanggo menehi subsidi marang lembaga ekonomi cilik lan menengah.

"Babagan persiapan ekonomi, perdana menteri ngumumake pitulung sosial kanggo sekitar 900,000 kulawarga kanthi jumlah kira-kira $ 50 yuta (145 yuta dinar Tunisia)," Bin Othman njlentrehake. "Kajaba iku, $ 100 yuta (290 yuta dinar) dialokasikan kanggo institusi lan pengangguran amarga akibat saka krisis virus corona."

Kajaba iku, dheweke ujar manawa negara kasebut wis janji bakal nyedhiyakake 60,000 paket bahan pangan liwat Uni Tunisia kanggo Keamanan Sosial, kanggo dikirim menyang omah-omah antara tanggal 3 April lan pungkasan Ramadhan.

"Ana upaya gedhe sing ditindakake, lan sing paling penting yaiku digitalisasi kerja ing level Kementerian Sosial. Ora ana sangsi manawa ana sing positif metu saka krisis iki: kita kepeksa kerja kanthi cepet ing digitalisasi, lan kita kudu nerusake sawise krisis lan nggawe umum ing kabeh level, "ujare Bin Othman.

Dheweke nambahake manawa tata cara pamrentah sing difasilitasi lan disederhanakake teknologi kasebut, nyedhaki layanan kasebut kanggo warga negara kasebut lan mbantu nyuda korupsi lan gawe frustasi wong korupsi. "Luwih akeh kita nyuda jumlah wong sing melu intervensi ing level administratif, mula saya nyuda kesempatan kanggo nyogok," ujare Bin Othman.

Krisis COVID-19 negesake pentinge kesehatan masarakat lan sektor umum umume, lan pentinge investasi luwih akeh ing sektor kasebut lan reformasi, ujare.

"Krisis iki kudu nyebabake munculé dunia anyar sing luwih prihatin babagan lingkungan lan planet kita, uga wong sing kerja kanggo ngembangake energi terbarukan lan nemtokake negara, kekuwatan, lan moral ing masarakat, lan kabijakan sosial," Bin Othman ujar.

Pendapatan Pariwisata Afrika Lor wis luwih murah, khusus saka Amerika Utara sawise kedadeyan teror anyar.

The Dewan Pariwisata Afrika lagi kerja bareng karo Negara-negara Afrika Lor ing program Travel Hope Proyek

by DIMA ABUMARIA  , Saluran Media

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media