Kabar Kawat

FDA Nerbitake Surat Peringatan kanggo Perusahaan sing Adol CBD kanthi Ilegal

ditulis dening editor

Dina iki, Administrasi Pangan lan Narkoba AS ngetokake surat peringatan marang limang perusahaan amarga adol produk kanthi label ngemot delta-8 tetrahydrocannabinol (delta-8 THC) kanthi cara sing nglanggar Undhang-undhang Pangan, Narkoba, lan Kosmetik Federal (FD&C Act). Tumindak iki minangka sepisanan FDA ngetokake surat peringatan kanggo produk sing ngemot delta-8 THC. Delta-8 THC duweni efek psikoaktif lan mabuk lan bisa mbebayani kanggo konsumen. FDA wis nampa laporan babagan kedadeyan ala sing dialami pasien sing nggunakake produk kasebut.

Ora ana obat sing disetujoni FDA sing ngemot delta-8 THC. Sembarang produk THC delta-8 sing ngaku diagnosa, nambani, nyuda, nambani, utawa nyegah penyakit dianggep minangka obat anyar sing ora disetujoni. FDA durung ngevaluasi apa produk obat sing ora disetujoni iki efektif kanggo panggunaan sing diklaim produsen, apa dosis sing cocog, kepiye bisa sesambungan karo obat-obatan sing disetujoni FDA utawa produk liyane, utawa duwe efek samping sing mbebayani utawa masalah safety liyane.

Delta-8 THC iku salah siji saka liwat 100 cannabinoids diprodhuksi ing tanduran Cannabis sativa L. nanging ora ditemokaké alamiah ing jumlah pinunjul. Jumlah konsentrasi delta-8 THC biasane digawe saka cannabidiol (CBD) sing asale saka hemp lan duwe efek psikoaktif lan mabuk. Produk sing ngemot delta-8-THC kasedhiya ing macem-macem wujud, kalebu nanging ora winates ing permen, cookie, sereal sarapan, coklat, permen karet, kartrid vape (gerobak), dabs, pecah, rami sing bisa diobong sing disemprot nganggo ekstrak delta-8-THC, distillate, tincture, lan ombenan infus.

Surat peringatan kasebut nyatakake pemasaran ilegal produk delta-8 THC sing ora disetujoni dening perusahaan minangka perawatan sing ora disetujoni kanggo macem-macem kondisi medis utawa kanggo panggunaan terapeutik liyane. Surat-surat kasebut uga nyebutake pelanggaran sing ana gandhengane karo misbranding obat (contone, produk kasebut ora duwe pituduh sing cukup kanggo panggunaan) lan tambahan delta-8 THC ing panganan, kayata permen karet, coklat, karamel, permen karet, lan rempeyek kacang.

"FDA prihatin banget babagan popularitas produk delta-8 THC sing terus didol online lan ing toko ing saindenging negoro. Produk kasebut asring kalebu klaim sing nambani utawa nyuda efek samping sing ana gandhengane karo macem-macem penyakit utawa kelainan medis, kayata kanker, multiple sclerosis, nyeri kronis, mual lan kuatir, "ujare Wakil Komisaris Utama FDA Janet Woodcock, MD "Iku. ngganggu banget yen sawetara produk panganan dikemas lan diwenehi label kanthi cara sing bisa narik kawigaten bocah-bocah. Kita bakal terus njaga kesehatan lan safety Amerika kanthi ngawasi pasar lan tumindak nalika perusahaan ilegal adol produk sing mbebayani kesehatan masarakat.

FDA bubar nerbitake nganyari konsumen sing nyatakake keprihatinan serius babagan efek kesehatan potensial produk delta-8 THC. FDA wis nampa laporan acara ala sing nglibatake produk sing ngemot delta-8 THC saka konsumen, praktisi kesehatan, lan penegak hukum, sawetara sing nyebabake rawat inap utawa perawatan kamar darurat. Badan kasebut uga ngerti babagan tambah akeh kasus pajanan sing nglibatake produk sing ngemot delta-8 THC sing ditampa dening pusat kontrol racun nasional lan tandha sing ditanggepi dening pusat kontrol racun negara sing njlentrehake masalah keamanan lan kedadeyan ala karo produk sing ngemot delta-8 THC.

Saliyane pelanggaran sing ana gandhengane karo produk sing diatur dening FDA sing ngemot delta-8 THC, sawetara surat peringatan nggambarake pelanggaran tambahan Undhang-undhang FD&C, kalebu pemasaran produk CBD sing ngaku nambani kahanan medis ing manungsa lan kewan, promosi produk CBD minangka suplemen diet. , lan nambah CBD menyang panganan manungsa lan kewan. CBD lan delta-8 THC minangka aditif panganan sing ora disetujoni kanggo digunakake ing produk panganan manungsa utawa kewan, amarga FDA ora ngerti apa wae dhasar kanggo nyimpulake manawa bahan kasebut umume diakoni minangka aman (GRAS) utawa dibebasake saka syarat aditif panganan. Salah sawijining surat nyatakake keprihatinan babagan produk CBD sing dipasarake kanggo kewan sing ngasilake panganan, lan masalah safety potensial sing ana gandhengane karo produk panganan manungsa (umpamane, daging, susu, endhog) saka kewan sing nggunakake CBD, amarga ana kekurangan data babagan aman. Tingkat residu CBD. 

FDA ngetokake surat peringatan kanggo:

• ATLRx Inc.

• BioMD Plus LLC

• Delta 8 Hemp

• Kingdom Harvest LLC

• M Enem Labs Inc.

FDA sadurunge wis ngirim surat peringatan menyang perusahaan liyane sing adol produk CBD sing ora disetujoni kanthi ilegal sing ngaku diagnosa, ngobati, nyuda, nambani utawa nyegah macem-macem penyakit, sing nglanggar Undhang-undhang FD&C. Ing sawetara kasus, ana pelanggaran liyane amarga CBD ditambahake menyang produk panganan. FDA ora nyetujoni produk CBD liyane saka siji produk obat resep manungsa kanggo nambani epilepsi sing langka lan abot.

FDA wis njaluk tanggapan tertulis saka perusahaan sajrone 15 dina kerja sing nyatakake kepiye cara ngatasi pelanggaran kasebut lan nyegah kedadeyan kasebut. Gagal ngatasi pelanggaran kasebut kanthi cepet bisa nyebabake tindakan hukum, kalebu penyitaan produk lan/utawa prentah.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar