Apa aspirasi pariwisata Arab Saudi ing taun 2030 sing ambisius ing COVID-19 normal anyar?

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Apa aspirasi pengunjung Arab Saudi 2030 sing ambisi banget ing normal COVID-19 anyar?

Saudi Arabia negesake manawa isih ana ing jalur sing bisa nggayuh target ambisius kanggo nampani 100 yuta turis saben taun ing taun 2030. Iki tegese tambah cedhak turis tekan enem kali sajrone 11 taun sabanjure, saka 17 yuta pengunjung sing disambut negara kasebut ing 2019.

Peningkatan skala iki saiki katon banget ambisius, kanthi pengaruh gedhe sing ngalami pandemi COVID-19 sing ana ing lelungan lan pariwisata global. Para ahli industri ramalan manawa kedatangan internasional Arab Saudi bakal tekan 21 yuta ing taun 2024, lan mula, kenaikan nganti 100 yuta ing taun 2030 isih tantangan banget ing iklim saiki.

Nanging, ora ateges Arab Saudi ora bisa dadi pasukan sing dominan ing pasar tujuan Timur Tengah, Proyek Laut Abang ngupayakake Arab Saudi dadi tujuan wisata mewah sing bisa narik akeh turis sing plancong ing Dubai saben taun, utamane para turis sing akeh mbayar dhuwit saka Inggris lan China. Sementara, ibu kota Riyadh duweni potensi nggawe awake dhewe dadi tujuan mewah premium kanggo saingan karo Dubai.

Daya tarik lan perayaan agama wis dadi sumber wisata utama ing negara kasebut kanthi jutaan pengunjung internasional sing teka kanggo melu ibadah haji lan umrah. Arab Saudi sing luwih gampang bisa narik akeh pengunjung Muslim ing acara kasebut saben taun.

Arab Saudi uga dadi situs sejarah wiwit pirang-pirang ewu taun kepungkur, lan negara kasebut bisa dadi pusat wisata budaya ing Timur Tengah kanthi macem-macem jinis wisata sing disenengi negara kasebut.

Pariwisata olahraga minangka wilayah liyane sing diinvestasikan Arab Saudi, bubar dadi juara gelaran dunia Anthony Joshua nglawan Andy Ruiz. Hosting acara olahraga utama nyedhiyakake Arab Saudi kanthi kesempatan utama kanggo masarake dhewe minangka tujuan wisata utama.

Arab Saudi nawakake akeh sing bisa narik kawigaten pengunjung internasional saben taun. Negara kasebut duwe sawetara inisiatif kanggo mbantu nggayuh target turis sing ambisi nganti 2030, nanging isih kudu dingerteni sepira faktor watesan COVID-19 sing teka ing internasional ing taun-taun kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email