24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Breaking Republik Dominika Guatemala Breaking News Warta Breaking Honduras Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Napa turis sing duwe tanggung jawab kudu ngunjungi Honduras, El Salvador, Republik Dominika lan Guatemala

childmarra
childmarra
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Turis sing duwe tanggung jawab kudu golek lelungan lan ndhukung Honduras, El Salvador, Republik Dominika lan Guatemala liwat turisme. Turis sing tanggung jawab kudu mriksa kanthi tliti nalika ndhukung Negara-negara Karibia lan Amerika Latin liyane. Pesen iki dadi tepat wektu nalika wiwitan WTTC (KTT Wisata lan Pariwisata Dunia) arep diwiwiti ing Buenos Aires, Argentina.

Kajaba Honduras, El Salvador, Republik Dominika lan Guatemala, negara-negara Amerika Latin lan Karibia liyane ngupayakake maju nglawan perkawinan bocah dibandhingake karo negara-negara ing Asia Kidul, miturut laporan UNICEF.

Nalika bagean liya ing donya nyuda kedadeyane perkawinan bocah, "iki durung kedadean ing wilayah kita, ing ngendi siji saka patang wanita dijodhokake sadurunge umur 18 taun," ujare kepala UNICEF lokal Maria Cristina Perceval.

Amerika Latin lan Karibia dadi siji-sijine wilayah ing jagad iki yen perkawinan bocah durung nyuda kanthi signifikan sajrone dasawarsa kepungkur, miturut laporan anyar dening Agensi anak-anak PBB (UNICEF).

"Kita ngerteni kemajuan nyata ing wilayah liya kanggo nglindhungi bocah-bocah wadon saka perkawinan bocah," ujare ing Kota Panama Maria Cristina Perceval, kepala Unicef ​​kanggo Amerika Latin lan Karibia. "Nanging, iki dudu kedadeyan ing wilayah kita, sing siji saka patang wanita dijodohake sadurunge umur 18 taun."

Akibate, bocah-bocah wadon iki ora entuk manfaat saka kesempatan urip sing padha ing jangka menengah lan jangka panjang, kanthi risiko luwih dhuwur panganiaya seksual, meteng awal, ngeculake sekolah, saliyane pangecualian sosial saka kanca-kancane, nambah Perceval.

Mung papat negara ing wilayah kasebut sing nglarang nikah karo bocah, karo Honduras, El Salvador, Republik Dominika lan Guatemala.

Ing wulan Februari, laporan Unicef ​​liyane ngelingake manawa durung ana kemajuan nyuda tingkat dhuwur meteng remaja tarif ing Amerika Latin lan Karibia: sanajan tingkat kehamilan remaja umume "mudhun rada" sajrone telung dekade kepungkur, wilayah kasebut duwe tingkat paling dhuwur nomer loro ing saindenging jagad.

Nomer bocah-bocah wadon sing wis omah-omah nalika isih bocah isih ana 12 yuta saben taun lan tanpa kabijakan umum kanggo ngatasi masalah kasebut, luwih saka 150 yuta bocah-bocah wadon tambahan bakal omah-omah sadurunge ulang tahune 18th ing 2030, nemokake laporan kasebut.

Secara global, udakara siji saka enem bocah wadon enom (umur 15 nganti 19 taun) saiki wis bebrayan utawa nyawiji. Afrika Kulon lan Tengah duwe proporsi paling dhuwur saka remaja sing wis nikah (27 persen), banjur Afrika Wétan lan Kidul (20 persen) lan Timur Tengah lan Afrika Lor (13 persen). Amerika Latin rangking nomer papat kanthi 11 persen saka total bocah-bocah wadon remaja.

Miturut UNICEF, perkawinan bocah lan serikat pekerja awal ing wilayah kasebut ana gandhengane karo kehamilan remaja sing akeh, sing nomer loro ing jagad iki, lan risiko kekerasan seksual, saliyane ketimpangan gender.

Faktor sing gabung karo akeh liyane kayata mlarat, norma sosial, peran lan hubungan jender, kapercayan lan kesenjangan ing undang-undang nasional.

'Ing wilayah kasebut, kesetaraan bocah-bocah wadon diwatesi dening pengaruh ibu awal, panganiaya lan kesempatan urip winates. Kita ora bisa nutup mata kanthi potensi sing ilang lan hak sing dilalekake ', mula panjaluk supaya cepet mungkasi praktik kasebut ujare Perceval.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.