Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

FAA menehi ijin penerbangan khusus lan ngluncurake Santa Claus

FAA menehi ijin penerbangan khusus lan ngluncurake Santa Claus
ditulis dening Harry S. Johnson

The Manajemen Avatar Federal (FAA) dina iki ngumumake manawa dheweke menehi otoritas operasi khusus Santa Claus lan reindeer kanggo nggunakake layanan pengiriman kargo udara antar negara bagean langsung menyang atap ing saindenging Amerika Serikat ing wayah Natal. 

Kajaba iku, kanggo pertama kaline, FAA nerbitake lisensi ruang komersial khusus kanggo misi kru menyang Stasiun Luar Angkasa Internasional nggunakake kapsul ruang angkasa StarSleigh-1 sing didhukung dening Rudolph Rocket. Lisensi misi kasebut kalebu operasi peluncuran lan reentry lan bakal kedadeyan saka pesawat ruang angkasa adhedhasar AS.

"Kita seneng nulungi Santa kanthi aman liwat Sistem Ruang Udara Nasional kanggo nggawa kekarepan lan kesenengan sing unik lan universal kanggo bocah lan wong diwasa kanthi kabeh umur, uga kanggo wong-wong sing ngorbit Bumi," ujare Administrator FAA, Steve Dickson. "Ayo diadhepi, taun 2020 minangka taun angel lan kita kabeh bisa nggunakake gayeng liburan khusus sing mung Santa sing bisa ngirim."  

Minangka kamanungsan global, Santa ngerti Natal iki beda karo taun-taun liyane, lan dheweke kanthi tulus setuju karo keputusan FAA kanggo menehi prioritas kanggo penerbangan sing nggawa vaksin COVID-19 lan kargo liyane sing kritis kanggo tanggepan negara kanggo darurat kesehatan masyarakat.

Nanging, kanthi mbantu rencana penerbangan sing nggunakke rute udara sing disederhanakake lan navigasi satelit NextGen, Santa yakin bakal ngirim kabeh hadiah nalika esuk natal kaya sing wis ditindakake pirang-pirang atus taun kepungkur. 

Kajaba iku, Santa wis ngandhani FAA manawa dheweke bakal FlyHealthy sajrone lelungan kanthi nganggo topeng rai nalika mabur kanggo dadi conto sing apik kanggo kabeh wong sing lelungan liwat udara ing musim liburan iki.

Kanggo mesthekake Santa lan kabeh pilot liyane duwe perjalanan sing aman, FAA njaluk pitulungan marang masarakat lan supaya ora nggawe risiko keamanan serius karo drone lan laser. Ngirim drone kanggo njupuk gambar utawa video pesawat utawa giring ngganggu pilot lan bakal nggegirisi rusa, nalika tampilan sinar laser liburan sing dituju menyang langit bisa nggawe pilot sawetara wuta.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.