Asosiasi Warta Warta Breaking Travel News wong Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

eTN Sri Lanka kontributor sing diangkat dadi dewan internasional Jaringan Eko-Pariwisata Asia 

srilal-2
srilal-2
ditulis dening editor

Srilal Miththapala, kepribadian industri pariwisata senior lan kontributor rutin kanggo eTurboNews saka Sri Lanka, wis ditunjuk dadi Dewan Jaringan Eko-Pariwisata Asia.

Print Friendly, PDF & Email

Srilal Miththapala, kepribadian industri pariwisata senior lan kontributor rutin kanggo eTurboNews saka Sri Lanka, wis ditunjuk dadi Dewan Jaringan Eko-Pariwisata Asia, (AEN) wiwit tanggal 1 Januari 2019. Wiwitane bakal dadi anggota non-voting ing dewan, suwene 6 wulan, sawise iku dheweke bakal diangkat dadi anggota dewan penuh ing AGM ing wulan Juni 2019.

Srilal gabung karo Sri Lankan liyane ing papan kasebut, Hiran Cooray, Ketua grup Jet Wing.

Jaringan Ekopelancongan Asia (AEN) kantor pusaté ing Bangkok, lan negara-negara anggota pendiri kalebu Jepang, Malaysia, Sri Lanka, Thailand, Nepal, China, Korea Selatan, Mongolia, India, Laos, Pakistan, Bhutan, Indonesia, Bangladesh, Pakistan, Filipina, lan Australia. Iki minangka inisiatif regional Jaringan Ekowisata Global (GEN)

Tujuan utama AEN kalebu:

  • Sesambungan karo para pemangku kepentingan ekowisata AEN kanggo transfer ilmu, lan pemasaran lan bisnis
  • Nggawe kesempatan jaringan anyar kanggo para pemangku kepentingan ekowisata AEN.
  • Nyedhiyakake para pemangku kepentingan EENTORIS AEN kanthi alat eLearning modern, kesempatan pelatihan, lan data pasar.
  • Pengaruh produsen kebijakan lan negesake pentinge ngemot merek lan sertifikasi internasional.

AEN nyengkuyung dewan Pariwisata Berkelanjutan Global (GSTC) lan kriteria keberlanjutan kanggo kesinambungan panyedhiya perjalanan, akomodasi, tujuan, lan panguwasa umum ing Asia lan sateruse.

Srilal duwe pengalaman luwih saka 25 taun ing industri perhotelan, pisanan duwe manajemen operasional, banjur pembangunan pariwisata strategis.

Kanthi gelar pertama ing bidang Teknik Elektro, lan nuli nganut industri perhotelan, karir diwiwiti kanthi entuk pengalaman ing operasi, ngatur Resort Hotel Riverina Hotel bintang 200 sing misuwur ing Bentota. Dheweke banjur mbaka sethithik munggah ing tangga teparo dadi operasi klompok utama sing ngerteni 4 hotel resor, lan manajemen bisnis strategis, pemasaran lan pembangunan

10 taun kepungkur ing sektor swasta yaiku CEO saka Serendib Leisure Management, sing duwe portofolio 3 hotel resor populer sing dikelola. Dheweke dadi kridit kanggo ngowahi salah sawijining hotel klompok kasebut, Hotel Sigiriya, dadi hotel ramah lingkungan, sajrone dadi CEO. Hotel kasebut banjur menang sawetara penghargaan ing tingkat nasional lan internasional kanggo nindakake praktik pembangunan lan konsumsi sing berkelanjutan. PATA milih studi kasus babagan crita sukses ing hotel kasebut.

Amarga gaweyane, dheweke dianugerahi penghargaan Green Jobs ing taun 2008 dening Pamrentah Sri Lanka

Srilal uga wis ngalami eksposur ing arena perhotelan internasional, melu lan menehi makalah ing akeh simposium internasional, lokakarya lan pameran pariwara, utamane ing Wilayah Asia Pasifik.

Dheweke dadi Presiden Asosiasi Hotel Wisata ing Sri Lanka (THASL), organisasi pariwisata sektor swasta utama ing Sri Lanka saka 2009 nganti 2010.

Sawise makarya ing Sektor Swasta, dheweke dadi pimpinan sukses sukses proyek SWITCH ASIA 'Greening Sri Lanka Hotels' sing didanai dening Dewan Perdagangan Ceylon sing dadi platform keberlanjutan pariwisata utama Sri Lanka. Proyek kasebut diadili minangka proyek EU SWITCH ASIA paling apik ing Asia Kidul lan dipamerake ing Uni Eropa ing Brussels.

Ngomentari janjian kasebut sing prestisius, Miththapala ujar "Aku andhap asor, lan ing wektu sing padha bangga, nampa pengakuan internasional iki kanggo karya sing wis daklakoni kanggo promosi pembangunan pariwisata berkelanjutan ing negara kita. Pancen pakurmatan gedhe. Saiki aku bakal nyoba nuduhake ilmu, lan pengalaman sing wis dipikolehi, lan piwulang sing dakkerteni kanggo nyoba promosi pariwisata berkelanjutan ing Sri Lanka, karo negara-negara liyane sing minat ing Asia. ”

Dheweke mangsuli, "Ironiké, kadang-kadang masarakat ing negara liya sing ngakoni usaha sampeyan", bisa uga menehi frustasi karo pejabat pariwisata ing Sri Lanka sing dheweke ora entuk daya tarik kanggo nyebabake pangembangan pariwisata berkelanjutan. "Pemain swasta minangka wong sing saiki nuntun iki. Ora ana kabijakan utawa fokus sing jelas dening panguwasa. ”

Saiki wis pensiun, dheweke melu macem-macem tugas konsultasi ing Pembangunan Pariwisata Berkelanjutan, Lingkungan & Kehidupan Liar. Dheweke kerja bareng akeh organisasi sektor swasta, kalebu sawetara LSM terkemuka lan tugas singkat karo proyek Bank Dunia ing India.

Srilal uga dadi dosen tamu tamu ing Plymouth University UK lan Monash University Melbourne babagan tema Keberlanjutan. Dheweke uga nindakake lokakarya pelatihan babagan praktik konsumsi berkelanjutan, menehi ceramah lan presentasi babagan Kelestarian, Urip lan lingkungan liar kanggo sekolah lan organisasi liyane. Dheweke dadi narasumber penting ing pirang-pirang forum pariwisata eko lan pariwisata berkelanjutan.

Dheweke dadi mitra saka loro Institut Insinyur Listrik Inggris, lan Fellow saka Institut Perhotelan Inggris.

Sajrone wektu luang, dheweke saiki ngupayakake seneng urip liar, lingkungan, lan sinau lan ngamati gajah liar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.