24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Warta Breaking Travel angkara Warta Breaking Prancis Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UAE Maneka Warta

Prancis nyiyapake penerbangan evakuasi saka Kabul menyang Paris liwat Abu Dhabi

Prancis nyiyapake penerbangan evakuasi saka Kabul menyang Paris liwat Abu Dhabi
Sekretaris Negara Prancis kanggo Urusan Eropa Clement Beaune
ditulis dening Harry Johnson

Wis pirang-pirang taun, Prancis wis ana ing papan pisanan ing saindenging Eropa ing babagan menehi suaka kanggo wong Afghanistan ing wilayah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Prancis nyiyapake jembatan udara kanggo ngevakuasi wong saka Afghanistan.
  • Penerbangan evakuasi Prancis kanggo mabur saka Kabul menyang Paris liwat Abu Dhabi.
  • Prancis kanggo ngungsi 'ewu' saka Afghanistan.

Sekretaris Negara Prancis kanggo Urusan Eropa, Clement Beaune, dina iki ujar manawa Prancis nggawe jembatan udara kanggo ngevakuasi 'ewu' wong saka Kabul, Afghanistan menyang Paris.

Prancis nyiyapake penerbangan evakuasi saka Kabul menyang Paris liwat Abu Dhabi

"Saiki, kanggo nyedhiyakake evakuasi, Prancis nggawe jembatan udara antara Kabul lan Paris kanthi pesawat sing bakal mabur liwat Abu Dhabi, "ujare Beaune.

"Ing wektu iki, kita ora duwe angka sing pas kanggo pira wong sing bakal dievakuasi Afghanistan menyang Prancis. Ing kasus apa wae, jelas yen kita ngomong babagan pirang-pirang ewu wong sing butuh perlindungan, "ujare.

Sekretaris negara kasebut ujar manawa Prancis "wis wiwit ngungsi wong Afghanistan ing wulan Mei kanggo nglindhungi 600 wong sing nyambut gawe." 

"Nganti saiki, telung pesawat militer Prancis wis ngungsi udakara 400 wong. Umume wong-wong Afghanistan sing butuh perlindungan sing penting. Umume, umume wong Afganistan makarya ing macem-macem agensi Prancis, "jarene.

Miturut Beaun, Prancis "nganggep resepsi wong Afghanistan ing wilayah kasebut kanthi tanggung jawab lengkap." "Ing taun-taun pungkasan, kita menehi lampu ijo kanggo 10,000 panjaluk perlindungan saka wong Afghanistan. Wis pirang-pirang taun, Prancis wis dadi papan pisanan ing saindenging Eropa ing babagan menehi suaka kanggo wong-wong Afghanistan ing wilayah kasebut, "tambah pejabat kasebut.

"Kita bakal nerusake praktik iki. Ora ana watesan kuantitatif ing bidang iki. Praktekane nampa wong Afghanistan ing tanah Prancis uga bakal terus sawise jembatan udara karo negara iki ora ana maneh, ”ujare sekretaris negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Iki minangka kedatangan pesawat kaping pindho ing Paris wiwit pamrentah nggawe jembatan udhara kanggo ngevakuasi warga Prancis lan Afghan. Saiki, kanggo nyedhiyakake evakuasi, Prancis nggawe jembatan udara antarane Kabul lan Paris kanthi pesawat sing bakal mabur liwat Abu Dhabi.