Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Education Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Pandhuan topeng CDC anyar: Apa sampeyan kudu ngerti

Pandhuan topeng CDC anyar: Apa sampeyan kudu ngerti
Pandhuan topeng CDC anyar: Apa sampeyan kudu ngerti
ditulis dening Harry Johnson

Topeng N95 lan KN95 apik banget kanggo nyaring partikel nanging isih gampang dianggo. Iki dirancang kanggo setelan profesional kaya perawatan kesehatan utawa karya konstruksi. Topeng kasebut mbentuk segel sing efektif karo pasuryane wong lan diarani nyaring paling ora 95% partikel cilik.

Print Friendly, PDF & Email

US Pusat Pangendhalian lan Panyegahan Penyakit (CDC) Kacarita wis siyap ngetokake nganyari kanggo pedoman babagan panggunaan topeng sing bener ing tengah pandemik COVID-19 global.

Wong Amerika bakal didesek nganggo topeng N95 lan KN95 sing luwih apik (lan luwih larang) kanggo nyegah panyebaran koronavirus.

Yen wong bisa "nglereni nganggo topeng KN95 utawa N95 sedina muput," ujare CDC.

  1. Apa topeng N95 lan KN95?

Topeng N95 lan KN95 apik banget kanggo nyaring partikel nanging isih gampang dianggo. Iki dirancang kanggo setelan profesional kaya perawatan kesehatan utawa karya konstruksi. Topeng kasebut mbentuk segel sing efektif karo pasuryane wong lan diarani nyaring paling ora 95% partikel cilik.

Bentenipun mung antarane topeng N95 lan KN95 asale saka macem-macem standar sing ditetepake dening panguwasa AS lan China. China mbutuhake uji coba topeng KN95, ora kaya AS, ing ngendi organisasi kaya rumah sakit duwe aturan dhewe ing wilayah kasebut. Standar Amerika uga mbutuhake topeng N95 supaya rada "ambegan" tinimbang topeng KN95.

2. Apa sing CDC Rekomendasi kanggo topeng saiki?

Versi pedoman CDC saiki, pungkasan dianyari ing Oktober, nyaranake nggunakake topeng kain sing luwih nyaman karo rong lapisan kain kanggo umume wong ing umume setelan. Iki mbutuhake masarakat umum supaya ora nganggo respirator N95 kanthi tandha "bedah" - tegese dirancang kanggo nglindhungi sing nganggo lan wong-wong ing saubengé.

Alesane yaiku rumah sakit AS ora diidini nggunakake perlindungan KN95, lan CDC pengin personel kesehatan duwe akses prioritas menyang saham sing winates. Kritikus ujar manawa rekomendasi kasebut, sing diwiwiti nalika peralatan proteksi pribadi (PPE) kurang kasedhiya ing saindenging jagad, wis suwe ora bisa digunakake.

3. Apa owah-owahan babagan Omicron?

Cekakipun, ya, nanging ora kabeh crita. Varian Omicron wis kabukten luwih gampang ditularake lan luwih bisa ngalahake kekebalan sing disebabake dening vaksin tinimbang galur virus SARS-CoV-2 sadurunge. Nanging sawetara negara ing Eropah kaya Jerman prentah topeng FFP2 - yaiku EU standar nawakake pangayoman tingkat N95 - wiwit Januari 2021. Iku sawise masalah kasedhiyan PPE global ditanggulangi lan dawa sadurunge Omicron muncul.

4. Katon kaya Amerika ngadhepi biaya tambahan

Ya, rega ing AS mundhak sawise laporan media babagan kedadeyan kasebut CDC nganyari pituduh. Contone, paket 40 topeng KN95 merek Hotodeal mundhak dadi $79.99. Amazon, munggah saka $16.99 ing pungkasan November, miturut data paling anyar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar