24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Jerman Breaking News Warta Breaking Kosovo News Warta Breaking Serbia Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Serbia lan Kosovo ngluncurake penerbangan langsung antarane Belgrade lan Pristina

Serbia lan Kosovo ngluncurake penerbangan langsung antarane Belgrade lan Pristina
Serbia lan Kosovo ngluncurake penerbangan langsung antarane Belgrade lan Pristina
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Penerbangan langsung antara Belgrade lan Pristina dilereni sawise perang 1998-1999 ing Kosovo, sing bubar saka Serbia lan pungkasane ngumumake kamardikan ing 2008.

Rong dekade sawise konflik getih, Serbia lan breakaway Kosovo wis mulihake penerbangan langsung antarane ibukutha.

Hubungan udara sing diadegake maneh antarane ibukutha Serbia Belgrade lan ibukutha Kosovo, Pristina, mung mbutuhake 25 menit lan bakal dioperasikake Lufthansaoperator murah, Eurowings. Loro-lorone pihak matur nuwun marang AS amarga menehi kesepakatan kasebut, sing ditandatangani ing Berlin dina Senin.

Presiden Serbia Aleksandar Vucic ujar manawa Belgrade "siyap ngupayakake luwih akeh prakarsa kaya ngono, supaya masarakat ing Balkan luwih cedhak."

Pimpinan Kosovo, Hashim Thaci, ngucapake kesepakatan kasebut minangka "langkah penting kanggo gerakan warga & proses normalisasi."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov