Afrika ngarep-arep nggawe US ​​$168BN kanggo Lelungan & Pariwisata

WTTC Kigali
ditulis dening Juergen T Steinmetz

VFS Global ngumumake manawa sektor Wisata lan Wisata Afrika bisa nambah US $ 168BN menyang ekonomi bawana lan nggawe luwih saka 18 yuta lapangan kerja anyar. 

Pernyataan iki dening VFS Global dicethakaké ana ing Global WTTC Summit ing Kigali, Rwanda saiki.

Miturut laporan, 'Mbukak kunci Kesempatan kanggo Pertumbuhan Wisata & Pariwisata ing Afrika', wutah potensial iki gumantung marang telung kabijakan utama kanggo mbukak kunci pertumbuhan tahunan 6.5%, kanthi kontribusi luwih saka US $ 350BN.

Laporan kasebut kalebu paket kabijakan sing fokus kanggo ningkatake pertumbuhan Afrika adhedhasar infrastruktur udara, fasilitasi visa, lan pemasaran pariwisata.

Lelungan & Pariwisata minangka sektor tenaga listrik ing Afrika, kanthi kontribusi luwih saka US $ 186BN kanggo ekonomi wilayah kasebut ing taun 2019, nampi 84 yuta wisatawan internasional. 

Sektor kasebut uga penting kanggo lapangan kerja, nyedhiyakake mata pencaharian kanggo 25 yuta wong, sing padha karo 5.6% saka kabeh lapangan kerja ing wilayah kasebut.

Ngomong ing Summit Global badan pariwisata global ing Kigali dina iki, Julia Simpson, WTTC Presiden & CEO, ujar: "Sektor Perjalanan & Pariwisata Afrika wis nyekseni transformasi sing luar biasa. Ing mung rong puluh taun, regane luwih saka tikel kaping pindho, kanthi signifikan nyumbang kanggo ekonomi bawana. 

"Potensi pertumbuhan kanggo Lelungan & Pariwisata ing Afrika gedhe banget. Wis luwih saka tikel kaping pindho wiwit taun 2000, lan kanthi kabijakan sing bener bisa mbukak kunci tambahan US$168 milyar ing dasawarsa sabanjure.

"Afrika mbutuhake proses visa sing disederhanakake, konektivitas udara sing luwih apik ing bawana, lan kampanye pemasaran kanggo nyorot kasugihan tujuan ing bawana sing nggumunake iki."

Miturut Zubin Karkaria, Founder & CEO, saka VFS Global, "Kita bungah kanggo partner karo WTTC kanggo nemokake kesempatan ekstensif sing ditawakake Travel & Tourism ing Afrika.

"Sawise ngadegake kehadiran kita ing Afrika wiwit taun 2005, kita saiki dadi mitra sing dipercaya saka 38 pamrentah sing dilayani ing 55 kutha ing 35 negara ing Afrika. VFS Global ngakoni potensial sing luar biasa ing Afrika lan tetep setya banget kanggo ndhukung pangembangan lelungan lan pariwisata sing terus-terusan menyang lan saka bawana.

"Laporan iki ora mung nyorot macem-macem prospek kanggo pertumbuhan ekonomi, pariwisata lestari, lan kolaborasi lintas budaya, nanging uga menehi wawasan sing penting kanggo pamrentah kanggo ngrumusake kabijakan lan nawakake bisnis peta dalan sing wis ditemtokake kanggo ekspansi ing pasar sing berkembang iki."

Laporan iki nyelidiki lelampahan sajarah sektor Lelungan & Pariwisata ing Afrika. Iki minangka crita ngadhepi tantangan, wiwit Krisis Keuangan Global ing taun 2008 nganti kemunduran sing disebabake dening wabah penyakit, lan ketidakstabilan politik.

Sanajan kabeh tantangan kasebut, sektor Lelungan & Pariwisata ana ing dalan kanggo pulih. 

Miturut badan global, 2023 dijangkepi dadi taun sing meh pulih, mung 1.9% isin saka tingkat 2019, uga nggawe tambahan sekitar 1.8 yuta tenaga kerja.

Kesempatan kanggo Afrika

Laporan kasebut nyoroti kesempatan kanggo sektor kasebut, kalebu investasi strategis sing nambah konektivitas, proses visa sing lancar, nyuda jejak karbon liwat adopsi energi karbon rendah, lan efisiensi banyu sing luwih apik. 

Iki bisa mbukak kunci potensial kanggo tuwuh sustainable, nggawe lapangan kerja, lan pangembangan ekonomi ing sektor Wisata & Wisata Afrika.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
1 komentar
Gambar
Selanjute
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
1
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...