Warta Breaking Travel negara | wilayah Warta Pamrentah News St. Eustatius Sustainable

Walanda njupuk Langkah Raksasa ing St. Eustatius babagan Protecion Lingkungan

St Eustatius
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Statia - wis njupuk siji langkah raksasa menyang pelestarian lingkungan kanthi komitmen kanggo ngembangake aturan perlindungan lingkungan sing kritis.

Print Friendly, PDF & Email

St Eustatius iku sawijining pulo cilik Karibia lan bagéan saka Karajan Walanda.

Iki didominasi dening Quill, gunung geni sing ora aktif. Taman Nasional Quill nduweni jalur hiking ing sadawane segara lan ing saubengé gunung geni, sing nduweni alas udan lan akeh spesies anggrek. Ing saubengé pulo kasebut ana pesisir pasir vulkanik sing sempit. Offshore, St. Eustatius National Marine Park kang situs nyilem sawetara saka terumbu karang kanggo shipwrecks. 

Kaya sing diarahake dening Pamaréntah Walanda pusat ing ibukutha Den Haag, Pulo St. Eustatius bakal nyakup undang-undang sing ngarahake bisnis kanggo njupuk langkah-langkah sing perlu kanggo nglindhungi lingkungan ing telung pulo BES. Arahan kasebut uga ditrapake kanggo liyane Kapuloan Karibia Walanda ing Saba, lan Bonaire, bebarengan dikenal minangka pulo BES.

Nanggepi, pulo, uga minangka Statia - wis njupuk siji langkah buta menyang pengawetan lingkungan karo prasetya kanggo ngembangaken aturan pangayoman lingkungan kritis.

Kamentrian Infrastruktur lan Manajemen Banyu lokal wis nandhatangani layang saka maksud kanggo bisa bebarengan kanggo èfèktif ngleksanakake undang-undang lingkungan, saéngga nyumbang kanggo wutah ekonomi sustainable ing pulo.

"Dina iki, kita njupuk langkah cilik kanggo lingkungan, siji lompatan raksasa kanggo Statia," ujare Wakil Komisioner Pemerintah Claudia Toet, nggambarake tembung saka astronot Amerika, Neil Armstrong, nalika ndharat ing rembulan ing taun 1969.

"Kanthi stroke pena kita nerusake lelampahan kanggo prasetya bener kanggo lingkungan kita, kang ing tetep karo sesanti kita kanggo Statia ijo," ditambahake Wakil Komisioner Pemerintah, sing mlebu atas jenenge Entitas Umum St. Eustatius.

Direktur Jenderal Lingkungan lan Internasional Roald Lapperre mlebu atas jenenge Kementerian Infrastruktur lan Manajemen Banyu.

Entitas Publik lan Kementerian wis nyimpulake yen implementasine kanthi ati-ati saka dekrit Den Haag - sing dijadwalake bakal ditrapake ing 1 Januari 2023 - penting kanggo nglindhungi lingkungan ing St. Eustatius, sawijining pulo 8.1 mil persegi ing Walanda Karibia. Mula, dheweke wis setuju babagan rencana implementasine kanggo:

a. ndhukung pangembangan netepake aturan lingkungan ing Ordinan Island kanggo mesthekake yen gol lingkungan kompatibel karo kahanan lokal;

b. njamin pembangunan kapasitas ing departemen pemerintah sing relevan;

c. nggayuh tingkat transfer kawruh sing lestari babagan tugas utama sing dibutuhake kanggo ngetrapake undang-undang lingkungan.

            Dheweke uga nemtokake manawa komunitas bisnis ing Statia kudu ngerti babagan peraturan lingkungan lan kudu disiapake kanthi cekap kanggo netepi aturan kasebut.   

Ing babagan iki, loro-lorone uga wis nandhatangani persetujuan kerjasama rong taun kanggo nggawe sistem kanggo nuduhake informasi babagan undang-undang lingkungan karo perusahaan lokal.

Iki bakal kalebu meja informasi lan portal web kanggo nyedhiyakake rincian lan saran sing gampang diakses babagan peraturan lingkungan kanggo bisnis.

Kamentrian Infrastruktur lan Manajemen Banyu bakal nyumbang € 50,000 kanggo biaya operasional sistem informasi lan uga bakal nyumbang kanggo rencana implementasine sing disepakati ing surat maksud.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar