Bandara Navi Mumbai Bentuk Lotus ing India Bakal Miwiti Mabur

bandara navi mumbai
Lotus Shaped Navi Mumbai | Kredit Gambar kanggo Pamilik liwat Marathon.In
ditulis dening Binayak Karki

Nalika countdown kanggo peresmian terus, Bandara Internasional Navi Mumbai minangka bukti komitmen India kanggo infrastruktur modern lan keunggulan penerbangan.

Ing Mumbai, India, construction saka Highly diantisipasi Bandara Internasional Navi Mumbai maju kanthi cepet, kanthi panguwasa ngumumake yen bandara bakal miwiti operasi ing tanggal 31 Maret 2025.

Saiki, kira-kira 63% karya konstruksi wis rampung. Utamane, bandara kasebut nduweni desain khas sing diilhami dening kembang teratai, kembang nasional India.

Kanthi anggaran sing nggumunake Rs 16,700 crore, proyek kasebut ana ing sangisore pengawasan Adani Airport Holdings Limited, sawise Grup Adani njupuk kendali saka GVK Industries ing taun 2021.

Pangembangan bandara anyar, sing diwiwiti ing taun 2018, tujuane kanggo nyuda ketegangan ing Bandara Internasional Mumbai sing rame.

Spanning tengen 1160 hektar tanah, project unfolds ing papat fase, karo panguwasa nargetake operationalization saka rong fase pisanan dening deadline tartamtu.

Kabeh bandara dijadwalake bisa beroperasi kanthi lengkap ing taun 2032. Kemajuan penting kalebu ngrampungake leveling bukit lan owah-owahan sukses ing dalan Kali Ulwe kanggo nggampangake konstruksi.

Kajaba iku, rawa wis diisi, lan saluran transmisi tegangan dhuwur wis dipasang ing sacedhake.

Konstruksi terminal lan landasan pacu wis meh rampung, nampilake rong landasan pacu sing dawane 3700 meter lan ambane 60 meter.

Nalika countdown kanggo peresmian terus, Bandara Internasional Navi Mumbai minangka bukti komitmen India kanggo infrastruktur modern lan keunggulan penerbangan.

About penulis

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...