Malaysia Nggampangake Persyaratan kanggo Program Visa Jangka Panjang

Malaysia
ditulis dening Binayak Karki

Macem-macem negara Asia Tenggara wis saingan kanggo nggodho wong manca liwat kawicaksanan visa fleksibel nawakake Tetep kiro-kiro saka 5 kanggo 20 taun.

The Malaysia pamrentah nanggapi nyuda kapentingan ing program visa 10 taun kanthi ngenalake kahanan santai. Program My Second Home sing dianyari saiki bakal nampilake telung tingkatan - perak, emas, lan platinum - saben duwe kritéria kelayakan sing béda.

Ing tingkat platinum, pelamar mbutuhake simpenan tetep RM5 yuta (US$1 yuta). Sawise setahun, padha bisa ngakses setengah saka jumlah iki kanggo tuku property worth minimal RM1.5 yuta utawa kanggo kesehatan lan pariwisata domestik.

Pelamar tingkat emas mbutuhake simpenan RM2 yuta, dene sing ing tingkat perak mbutuhake minimal RM500,000.

Kabeh peserta ing tingkatan saiki kudu nglampahi 60 dina saben taun ing Malaysia, suda saka syarat 90 dina sadurunge. Kajaba iku, program visa sing diowahi wis nyuda syarat umur minimal dadi 30 saka 35 taun sadurunge.

Menteri Pariwisata, Seni, lan Budaya, Datuk Seri Tiong King Sing, mratelakake, kahanan anyar kasebut bakal ditindakake uji coba suwene setahun wiwit tanggal 15 Desember, kaya sing dilaporake The Star.

The Omahku sing kapindho program, diwiwiti ing 2002, ngidini wong manca manggon ing Malaysia nganti 10 taun. Ing taun 2021, pamrentah ngetrapake aturan sing luwih ketat, kalebu wajib tetep 90 dina taunan, penghasilan luar negeri paling sethithik RM40,000 saben wulan, lan njaga akun simpenan tetep kanthi minimal RM1 yuta.

Sawise kahanan sing luwih ketat, program visa ngalami penurunan 90% pelamar, kaya sing dilaporake asosiasi konsultan skema kasebut. Saka 2,160 aplikasi wiwit Nopember 2021 nganti September taun iki, luwih saka 1,900 sing disetujoni.

Macem-macem negara Asia Tenggara wis saingan kanggo nggodho wong manca liwat kawicaksanan visa fleksibel nawakake Tetep kiro-kiro saka 5 kanggo 20 taun.


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Malaysia Eases Requirements for Long-Term Visa Program | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...