Mantan Presiden Ghana tilar donya amarga COVID-19

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Mantan Presiden Ghana tilar donya amarga COVID-19

Jerry Rawlings, mantan Presiden Ghana, dilaporake tilar donya amarga komplikasi infeksi virus corona.

Miturut laporan kasebut, mantan presiden kasebut tilar donya ing wayah esuk Kamis, 12 November 2020, ing Rumah Sakit Pengajaran Korle Bu ing Accra, nalika yuswa 73 taun.

Panguwasa militer, sing banjur gabung karo politik, Rawling mrentah Ghana wiwit taun 1981 nganti 2001.

Dheweke dadi pemimpin junta militer nganti taun 1992, lan banjur njabat rong jabatan dadi presiden negara sing dipilih kanthi demokratis.

Letnan penerbangan Angkatan Udara Ghana, Rawlings pisanan nganakake kudeta militer minangka revolusioner enom ing tanggal 15 Mei 1979, limang minggu sadurunge pemilihan sing dijadwalake kanggo mulihake negara kasebut menyang pemerintahan sipil.

Nalika kudeta gagal, dheweke dipenjara, diadili kanthi umum lan dipidana mati.

Sawise wiwitane masrahake kekuwatan menyang pamrentah sipil, dheweke njupuk kontrol maneh negara kasebut ing tanggal 31 Desember 1981 minangka ketua Dewan Pertahanan Nasional Sementara (PNDC).

Banjur mundur saka militer, ngedegake Kongres Demokrat Nasional (NDC), lan dadi presiden pertama Republik Papat.

Dheweke dipilih maneh ing taun 1996 suwene patang taun maneh. Sawise rong jabatan, jabatan kasebut miturut konstitusi Ghana, Rawlings ndhukung wakil presidene John Atta Mills dadi calon presiden ing taun 2000.

Jerry Rawlings lair tanggal 22 Juni 1947.

Print Friendly, PDF & Email